Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: ablacija retine, tj. odljepljenje mrežnice oka od očne jabučice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam prije tjedan dana bila u opcoj oftamoloskoj ambulanti na rebru zbog tih musica i bljeskova u lijevom oku. pronasli su staru rupturu mrežnice.
    naime, koliko sam shvatila, ukoliko postoji ruptura, veca je opasnost od ablacije.
    uglavnom, rekao mi je da dodjem na kontrolu za mjesec dva, odnosno odmah ako se opet pojave bljeskovi
    ni ja ne znam dovoljno, i u prilicnoj sam panici jer mi je mama prije 10 tak godina tako ostala bez vida na jednom oku (jedna od ljepota multiple skleroze).
    na sljedecu kontrolu cu traziti da idem u ambulantu koja se bavi straznjim dijelom oka. za svaki slucaj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sanja48 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam prije tjedan dana bila u opcoj oftamoloskoj ambulanti na rebru zbog tih musica i bljeskova u lijevom oku. pronasli su staru rupturu mrežnice.
    naime, koliko sam shvatila, ukoliko postoji ruptura, veca je opasnost od ablacije.
    uglavnom, rekao mi je da dodjem na kontrolu za mjesec dva, odnosno odmah ako se opet pojave bljeskovi
    ni ja ne znam dovoljno, i u prilicnoj sam panici jer mi je mama prije 10 tak godina tako ostala bez vida na jednom oku (jedna od ljepota multiple skleroze).
    na sljedecu kontrolu cu traziti da idem u ambulantu koja se bavi straznjim dijelom oka. za svaki slucaj.
    Ne za svaki slučaj, nego obavezno idi na kontrolu u ambulantu za bolesti stražnjeg očnog segmenta. Zapravo, bilo bi pametno da odeš na kontrolu i prije nego što prođe mjesec dana, tim više jer se na termin vjerojatno mora čekati neko vrijeme.
    Kako sam pratila cijelu priču sa svojom mamom, stekla sam dojam da su oftalmolozi vrlo usko specijalizirani za pojedini segment oka. Moju mamu je zeznula jedna inače vrlo cijenjena liječnica-specijalist, koja je inače stručnjak za mrenu. Ali ablaciju uopće nije prepoznala na vrijeme niti ju je poslala dalje, pa kad je konačno došla do ambulante za retinu, stanje joj se već podosta pogoršalo (a pritom nije imala drugih simtpoma osim bljeskova). S druge strane, specijalist za retinu nije bio u stanju liječiti mrenu.
    Ne znam, jednom kad sam vidjela kako se to odvija, moj zaključak je da je s takvom dijagnozom bolje puhati na hladno nego doći prekasno.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, jednom kad sam vidjela kako se to odvija, moj zaključak je da je s takvom dijagnozom bolje puhati na hladno nego doći prekasno.
    sve potpisujem, zato i jesam u panici. hvala ti na podrsci. imam privatno zdrastveno osiguranje, pa preko njih ide nesto brze. ja sam i za ovaj pregled trazila da bude na rebru misleci da ce me odmah poslati gdje treba, ali....grrrr post festum sam shvatila da sam bila u opcoj ambulanti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •