Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: mixer, mjesalica, stapni i sl

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mixer, mjesalica, stapni i sl

imala sam onaj moulinex, sto gore ima poklopac, dolje noz koji se okrece ali mi je nakon par godina uporabe, riknuo...
    kupujem novi, a sad, ne znam, dal da kupim isti il da kupim stapni, postoje, vidim, stapni s posudom i bez, pa stapni na koji se navije nesto, pa....

imala sam i obicnu mjesalicu, koja je imala onaj dio s nozem koji se okrece i posudom, ali mi ne radi ni to (izlizao se dio na kucistu neki)....

iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

štapni je meni dobar samo za voće i povrće ( krumpir ni slučajno , od
    njega napravi nešto ko žvaku )
    meso isto ne smiksa dobro

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja imam jedino mixer vulgaris, tj. onaj na koji se nataknu one 2 mješalice, štapića, kakovećdanazovem, Philipsov, i to mi je dovoljno..

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja imam sve moguće miksere .
    Štapni mi je dobar samo za paštete. Od svega ostalog napravi kašu.
    Ona posuda je skroz bez veze, može ti poslužiti bilo koja posuda. Ako kupuješ štapni mikser, pazi da se nož skida jer je pranje inače muka.
    Multipraktik imam Moulinexov, s nastavcima, i on je stvarno prava stvar. Super su ona široka posuda, blender i noževi za ribanje. Onaj nastavak za cijeđenje agruma ne koristim jer mi se ne da prati ga. Mislim da je i jako korisan onaj nastavak za male količine (baby kašice), ali ga ja nemam.
    Kao zaključak, multipraktik može sve što i štapni, ali štapni mikser ne može sve što i multipraktik.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zavisi zrinka za sta ti treba, ako ti treba nesto da zamijeni onaj uspravni (ako je samo on otisao) ostatak multipraktika ti jos moze koristiti...

meni je stapni zakon i sama nikad ne bi kupila multrpraktik da ga nisam dobila. samo zauzima prostor (a ja ga inace drzim u onim dubokim ladicama)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Kao zaključak, multipraktik može sve što i štapni, ali štapni mikser ne može sve što i multipraktik.
    štapni možeš ubost u varivo dok se kuha i malo probućkat. barem sam tako vidjela na tv. ja to nemam, pa si sve mislim da bi mi ponekad dobro došlo. ili sam u krivu?
    baj d vej, kako izgleda taj nastavak za baby kašice? je li to nešto kao poklopac koji se zaglavi negdje pri sredini posude miksera? mislim da nešto takvo imam ali mu nikad nisam otkrila namjenu. a moj mikser neće miksati male količine pa uvijek kašice imamo za cijelu obitelj.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jel netko zna di ima kupit ovakav multifunkcionalni mixer
    http://www.majur.hr/kuhinja.htm

jednom sam vidila nešto takvo u jednom izlogu, al više ne mogu naći taj izlog

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    štapni možeš ubost u varivo dok se kuha i malo probućkat. barem sam tako vidjela na tv. ja to nemam, pa si sve mislim da bi mi ponekad dobro došlo. ili sam u krivu?
    baj d vej, kako izgleda taj nastavak za baby kašice? je li to nešto kao poklopac koji se zaglavi negdje pri sredini posude miksera? mislim da nešto takvo imam ali mu nikad nisam otkrila namjenu. a moj mikser neće miksati male količine pa uvijek kašice imamo za cijelu obitelj.
    To s varivom vrijedi samo djelomično. Krem juhu sa štapnim mikserom možeš napraviti samo tako da prvo svo povrće ručno izgnječiš, a tek onda provrtiš sa štapnim. Ili sve skupa ubaciš u blender.
    A taj nastavak za kašice izgleda kao i velika posuda s nožem, ali je veličine da stane recimo jedna kašica. Ne znam kuda se prišarafi.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bio super ovaj koji sam imala, s posudom, s tim nozem koji se okrece

on mi je sluzio i kao mlinac za bajame, ljesnjake i orase, mogao ih je bas lijepo samljet (nemam drugi mlinac)

i za kasice svih vrsta

i juhu bi stavila unutra i napravila gustu...

hm, znaci, stapni ne moze to sve zamijeniti?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je štapni bio zakon kad smo počinjali dohranu, jer njime u uskoj čaši možeš fino izmiksati i malu količinu hrane, nekih deci, deci i pol.
    Sad koristim onakav Moulinex o kojem si pisala, kojiput klinci glume da su bebe pa im miksamo kašice, a super nam je i za frape.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislav ne voli kasice, to ja sebi miksam
    a i druga ce beba skoro pa....

meni su otkrice ove guste juhe, napravim juhu sa crvenom lecom, recimo, pa pola izmiksam, pa vratim u tecu pa mi bude super...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    jel netko zna di ima kupit ovakav multifunkcionalni mixer
    Ni manje ni više nego KitchenAid Čuj, to ti je Američka džidža koju su frendovi u Americi kupili za nekakav "ženski" praznik i zapravo ti ga nikako ne preporučujem. Prekvalitetan, praktično profesionalan komad jedva pomičnog namještaja (skoro je cijeli od željeza), koristan eventualno domaćici koja je izuzetno rijetko u kuhinji, a mora ostaviti utisak na susjede kada dođu na kavu.

Svaka od gore spomenutih igrački ima svoju namjenu i međusobno se ne mogu previše uspješno mijenjati.

Što se krumpira tiče, rozi se nešto lakše pretvori u žvakaću gumu od bijelog

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislis na sortu krumpira mona liza, koji se lakse pretvori u zvaku od recimo sorte kleopatre?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja imam Braunov štapni mikser koji ima posebno još i sjeckalicu na koju se namontira gornji dio štapnog miksera i stvarno mi vrijedi zlata.
    U sjeckalici sjeckam luk, češnjak, sve ostalo povrće za saft, i variva, Roku sam unutra miksala kašice, meni je stvarno mrak, i super mi je što zauzima malo mjesta.
    Sam štapni mikser koristim puno manje, ali supe dođe za miksat kremu dok se kuha, za izmiksat smjesu za palačinke i sl.
    Malo je teže s njim izmiksat povrće koje se već pirja, ili kuha.
    Meni je sjeckalica na izmaku snaga, i sigurno ću kupit ponovno štapni mikser zajedno sa sjeckalicom, jer mi ga je puno lakše oprat i zauzima, kao što sam rekla puno manje mjesta.
    Multipraktik sam dobila na poklon, čuvala sam ga u ormaru 2 godine i poklonila ga šogorici.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    mislis na sortu krumpira mona liza, koji se lakse pretvori u zvaku od recimo sorte kleopatre?
    Otprilike. Među krumpirima imaš generičku sortu "bijeli" i "rozi" ili "crveni", a do sada nisam ustanovio čemu taj rozi zapravo služi. Što god radim od krumpira, nakon empirijske provjere - radim od bijelog.
    Jedino što baš nikad nisam radio "from the scratch" su njoki, za koje još nisam empirijski utvrdio da rozi krumpir ništa ne valja.
    Najkomatičniji mi je bio "test" s kašicom od blitve i krumpira iz sokovnika, kada mi se skoro zaglavio sokovnik. Krumpir je bio rozi, a smjesa se pretvorila u pravu pravcatu žvakaću gumu. Bljak. (a s bijelim sve 5)

Otvoren sam za sugestije u tom smislu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni je bio super ovaj koji sam imala, s posudom, s tim nozem koji se okrece

on mi je sluzio i kao mlinac za bajame, ljesnjake i orase, mogao ih je bas lijepo samljet (nemam drugi mlinac)
    ja imam takav, multifunkcionalan mikser od zeptera. zove se mixsy. jako zadovoljna.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

imam multipraktik od Siemensa (dobila na poklon) i super mi je za ribanje večih količina hrane i za pravljenje klača, uključiš ga i možeš šetat po kući bez brige šta se događa!

sad mislim kupit štapni kad počnemo sa dohranom, ipak vadit multipraktik iz dubokih ladica i montirat ga... nikako!

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zepterov Mixsy je dobar.Također je štapni mikser.
    Jači je od Moulinexovog ali je i dosta teži. Nema onaj donji zaštitni dio kao Moulinex pa sve šprica ako se miksa u tanjuru.
    Kao dodatak ima posudu u kojoj se miksa a i dobro čuva smiksana hrana.
    Također ima i dio koji se zove mlin u kojem se može sve miksati ali u manjim količinama.
    Tri nožića se mogu mijenjati pa se može rezati sve od voća i mesa do ledenih kockica.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    ipak vadit multipraktik iz dubokih ladica i montirat ga... nikako!
    meni multipraktik zauzima počasno mjesto na radnoj plohi

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupila sam danas jedan philipsov, stapni, ali ima dodatak i za sjeckalicu te posudu u kojoj se koristi stapni....cini mi se ok, vidjet cemo...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Savjetujem oprez kod izrade kašica štapnim mikserima. Naime, SVA vlakna ostaju unutra, a kod malih beba to baš i nije neka fora.
    Vlakna su možda fora u svrhu mršavljenja pretilih žena, ali nisu forau prehrani malih beba.
    Umjesto toga, predlažem korištenje sokovnika u tu svrhu. Skuhano voće i povrće (jabuku treba samo na par minuta ofuriti) iz sokovnika izlazi u vidu kašice, a vlaknaste otribine izlaze na drugom kraju. Savršeno.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davor, hvala
    imat cu na umu, zasad su nam kasice jos daleko

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: mixer, mjesalica, stapni i sl

Citiraj zrinka prvotno napisa
    imala sam onaj moulinex, sto gore ima poklopac, dolje noz koji se okrece ali mi je nakon par godina uporabe, riknuo...
    kupujem novi, a sad, ne znam, dal da kupim isti il da kupim stapni, postoje, vidim, stapni s posudom i bez, pa stapni na koji se navije nesto, pa....

imala sam i obicnu mjesalicu, koja je imala onaj dio s nozem koji se okrece i posudom
    da li je to zapravo bila sjeckalica? ili stapni mikser s sjeckalicom? ili samo mixer (sjeckalica) s posudom?
    nije mi bas jasno, jer sad namjeravam kupiti nesto, i zbunjena sam sto da uzmem. treba mi za sve (da moze sjeckati, praviti kasice, namaze...)

vidjela sam ima nesto kao s posudom. da li je to i sjeckalica ili imaju i funkciju stapnog mixera?

evo ovdje
    http://www.roadstar.com/newsite/inde...load&id_fam=97

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ovo na slici ima vise nastavaka, ali ja sam mislila na ono sto sam vidjela u trgovini je bilo samo kao mjesalica/sjeckalica pricvrsena za posudu koja se moze naravno skinuti, e sad sto ona sve radi; da li samo sjecka ili moze i juhe i kasice napraviti? :?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pogledaj, to ti je to: za 208 kn

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    da, ali jel to dobro, jel to ono sto ja trebam ili nesto drugo mi preporucas (cijena nije bitna, to cu dobiti na poklon )

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    da, ali jel to dobro, jel to ono sto ja trebam ili nesto drugo mi preporucas (cijena nije bitna, to cu dobiti na poklon )
    Pa meni se jako sviđa i ja bi si to kupila, a inače uopće nemam štapni, pa ne znam.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa meni se jako sviđa i ja bi si to kupila, a inače uopće nemam štapni, pa ne znam.
    znaci to usitnjava hranu i pravi kasice...? jesi sigurna? roadstar? vidjela sam ga bas u Pevecu na akciji, mislim da je oko 190 kn..

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, pa ako cijena nije baš bitna - Zepterov Mixsy je odličan, jako dobar, super izbor. Ima ga moja seka već godinama, ja sam ga dobila prije par mjeseci i nikako se od njega ne bih više rastala ... Dobar je za sve - voćne kašice (ako baš želiš od voća može napraviti gusti sok), crveni luk,meso, čak sam ga i za rižino mlijeko koristila...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hvala. ali eto dobicu izgleda multipraktik. on moze sve ovo sto ja hocu, jel, znaci sjecka na sitno, na krupnije, pravi kasice, juhe?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

multipraktik će usitniti,ali neće napraviti kašicu kao štapni mixer.
    ja imam jedno i drugo,a svoj glas dajem blenderu sa slike.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mixsy....Mixsy ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podižem

slomio mi se nastavak ("štap") na mikseru (imam kombinirani), pa bih kupila potpuno novi štapni mikser.

Vidim da je razlika i u snazi. Je l bitna snaga i je li velika razlika između 300, 400 i 450 W?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako ne želiš onih sto posudica i điđa-miđa koje dižu cijenu s dvjestotinjak na 400-500 kuna, pripremi se na potragu.

ja sam htjela moulinex, da naslijedi stari (isto - motor preživio, nož riknuo pa da mi ostane motor u rezervi) ali ga nisam našla. nakon duge potrage kupili smo braun, bezveznog dizajna, 300w - miksa juhe i umake, miksa frape... dobar je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesu li ti stari i novi iste jačine? ako nisu, osjetiš li razliku?
    Vidim da je razlika i po 100kn zbog snage ...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

300w mi je čisto dosta.

ne znam što bi mogla raditi s njim da ti treba više, ja ne miksam ništa gušće od sirnog namaza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti ja ne znam što bih sve radila s njim
    za sada su to guste juhe i kašice
    sirni namaz?! morat ću na Recepte ...

no, sviđa mi se i sjeckalica za luk ... ali isto tako mi se sviđao i multipraktik i sada jedino što koristim je onaj uspravni mikser isto za kašice ... ostalo niš` ne valja ... ja ne znam kako netko može raditi kolače u tome ... ne mogu se niti bjelanci izmutiti ... imam AEG-ov, a koštao je prije 5 godina ohoho ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •