Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 368

Tema: Što kad učiteljica ne želi voditi djecu u školu u prirodi?

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Što kad učiteljica ne želi voditi djecu u školu u prirodi?

Dakle, ljuta sam ko' pas!
    Učiteljica mojeg sinka drugu godinu za redom ne želi voditi djecu u školu u prirodi. Pri čemu, ostali razredi idu i bili su i prošle godine. Razlog je zaključak dotične da su oni "zločesti" i da se to ne isplati za 150 kn dnevnice.
    Da li je netko imao sličnu situaciju i uspio izboriti da djeca ipak idu?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naši su išli na skraćenu školu u prirodi, ne 7 nego 3 dana. I nismo uspjeli dobiti dužu verziju.
    Popričajte sa pedagogicom ili ravnateljem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Naši su išli na skraćenu školu u prirodi, ne 7 nego 3 dana. I nismo uspjeli dobiti dužu verziju.
    Popričajte sa pedagogicom ili ravnateljem.
    Moj mlađi je išao sa učiteljicom koja je bila na zamjeni (njihova je bila na duljem bolovanju) i sve je štimalo. Predložite - može se to...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mora ih voditi i ja podržavam takve učiteljice

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koje apriori ne žele voditi ili imaju neki razlog?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

općenito nisam pobornik takvih organiziranih višednevnih izleta i preuzimanja odgovornosti za tuđe dijete
    posebno jer to nije učiteljska obveza, nego samo njihova dobra volja

osobno sam imala prilike voditi djecu na maturalac, odlična škola, odlična djeca, ali to su tuđa djeca i nikada ne znaš što se može dogoditi

nažalost, tužni i nesretni događaji se događaju - odgovornost je prevelika, grižnja savjest preteška za nastavak normalnog života i rada s djecom ...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imaš pravo odgovornost je (pre)velika međutim moram te demanirati: prema Kolektivnom ugovoru koji je trenutno doduše ni na nebu ni na zemlji - provedba učeničkih izleta i ekskurzija spada u neposredni rad razrednika (čl 38, stavak2.) dakle obaveza je učitelja.

Posljednje uređivanje od no@ : 07.09.2012. at 21:50

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas ima samo 5-dnevna škola prirode, od kuda sam 7-dnevna

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nama je na sjednici receno da nas nitko ne moze natjerati da vodimo djecu na izlet ili bilo sto takvo... pise da spada ali ne pise da je obavezno, tj ako to radis ne dobivas za to nekakav poseban dodatak na placu (zato je u kolektivnom)
    ja ne bi vodila djecu nikud ako su "zlocesta" samo sto bi to malo jasnije predstavila roditeljima, s konkretnim problemima... ili bi nasla nacina da vodim one koji to zasluzuju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš pravo odgovornost je (pre)velika međutim moram te demanirati: prema Kolektivnom ugovoru koji je trenutno doduše ni na nebu ni na zemlji - provedba učeničkih izleta i ekskurzija spada u neposredni rad razrednika (čl 38, stavak2.) dakle obaveza je učitelja.

škola u prirodi nije niti izlet niti ekskurzija

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    škola u prirodi nije niti izlet niti ekskurzija
    aha, znači razrednici su obavezni voditi učenike na izlete i ekskurzije, ali ne i na terensku nastavu?!

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

aha, znači razrednici su obavezni voditi učenike na izlete i ekskurzije, ali ne i na terensku nastavu?!
    Da se i ja uključim..terenska da,škola u prirodi - može i ne mora! Svoje klince sam vodila,i opet bih..ali njih je bilo 10tak.Više od tog broja~ne bih hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

terenska nastava je svaka nastava (pa i izlet, ekskurzija, škola u priroodi) pa i odlazak u susjednu pekaru, frizesrki salon, i razgovor s obrtnikom, obilazak loklanog potoka - ne mora se ići na petodnevni obilazak sljemenske šume

nisam sigurna koliko su učitelji obavezni voditi djecu na izlete i ekskurizije - ja, koliko znam, nitko ih na to ne može prisiliti
    ravnatelj može odrediti zamjenu za voditelja/učitelja, ali učitelj koji ne želi voditi ne može/neće biti sankcioniran

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm,

ne može se izjednačavati ŠUP i izlet.

ŠUP je obaveza, idu svi pa i učiteljica.
    Da ide zamjenska učiteljica s djecom, što bi tih 5-7 dana radila njihova prava učiteljica?
    Sjedila doma?
    Na godišnji?

I to, djeca su zločesta pa ih neće voditi.
    Pa sama si je dopustila da su joj zločesti.
    Da ih je disciplinirala na vrijeme, od početka, ne bi sada imala takav stav.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je grozan taj stav "zločesta" djeca i to je to, ali bome i odgovornost za tuđu malu djecu na putu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je to zapravo razumljivo, ne bih ni ja rado vodila x djece nekamo i bila odgpvorna za njih y dana.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    Hm,

Da ide zamjenska učiteljica s djecom, što bi tih 5-7 dana radila njihova prava učiteljica?
    Sjedila doma?
    Na godišnji?

ne mora se ići na ništa od navedenog ako se ne želi iz xy razloga (koje naravno treba obrazložiti)

a to da su joj zločesti jer si je sama dopustila - možda i da, ali ne možeš generalizirati... djeca prvenstveno dolaze iz svojih obitelji gdje se sustavno vrlo često pljuje po učiteljima... tako da ti autoritet pada u vodu u startu, bez obzira koju metodu discipliniranja upotrijebis... a i sustav uciteljima ne dopusta skoro pa nista, nediscipliniranoj i agresivnoj djeci se doslovno ne moze nista, a da ti ne kazem da se ne moze niti pasti razred... cijelu godinu ucenik moze raditi doslovno nista i proci, sustav je takav... provjerili mi u skoli ove godine

ti radis u skolstvu ili ne? oni koji rade znaju o cemu pricam...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

govorimo o 3. ili 4. razredu, kako tako maloj djeci ucitelj ne moze nametnuti autoritet jer "doma pljuju po uciteljima". Mislim da je to precesto koristen izgovor...
    kada je moje dijete "setalo po sljemenu" uz uciteljice se djecom bavilo prekonekoliko studenata, bila je i pokoja mama, cije je odgovornost bilo moje dijete? Dobila sam i odgovr na ovo pitanje, razrednica mi je rekla da ne njezino nego gradskog ureda za tamo nesto. Da sam znala da tih nekoliko dana za moje dijete nije bila odgovorna njegova uciteljica, koja je s njime tri godine bila svaki dan, nego "gradskog ureda" ne bi dijete sigurno pustila u skolu u prirodi...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    govorimo o 3. ili 4. razredu, kako tako maloj djeci ucitelj ne moze nametnuti autoritet jer "doma pljuju po uciteljima". Mislim da je to precesto koristen izgovor...
    kada je moje dijete "setalo po sljemenu" uz uciteljice se djecom bavilo prekonekoliko studenata, bila je i pokoja mama, cije je odgovornost bilo moje dijete? Dobila sam i odgovr na ovo pitanje, razrednica mi je rekla da ne njezino nego gradskog ureda za tamo nesto. Da sam znala da tih nekoliko dana za moje dijete nije bila odgovorna njegova uciteljica, koja je s njime tri godine bila svaki dan, nego "gradskog ureda" ne bi dijete sigurno pustila u skolu u prirodi...
    Koja je, dakle, razlika Škole u prirodi, izleta...ili nema razlike? Mislim, s obzirom na odgovornost za djecu...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nema, razlike. Sve je to terenska nastava kao što je napisala Vrijeska.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo da kažem kako se naša učiteljica veseli ŠUP-i više od same djece
    pocupkava na roditeljskom dok o tome govori
    a u razredu imamo puno živahnih dječaka s kojima se teško izlazi na kraj

ali, svaki put kad dođu s izleta (a vodi ih jako često, samoinicijativno), puna je hvale za svakoga od njih, pa čak i za one koji inače u nastavi imaju asistente zbog adhd dijagnoze

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nema, razlike. Sve je to terenska nastava kao što je napisala Vrijeska.
    Zbunjuje me kako je onda za njih odgovoran gradski ured

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam vodila djecu na more (4. razred) i bilo nam je super,
    ali to je bila moja dobra volja i nitko me nije na to tjerao.
    Međutim (koliko god to nekima ne bilo pravo), jednog dječaka nisam htjela povesti
    jer nisam bila spremna za njega odgovarati. Nitko mi nije to spočitnuo
    pa ni roditelji tog dječaka.
    Sad ih ne vodim i neću ih voditi dok god ne budem u stanju
    svog juniora ostaviti na nekoliko dana. A to neće biti skoro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako radiš u školi, blago tebi što do sada nisi naišla na "tvrdi orah" ili što radiš u naselju s "lijepo odgojenom" djecom ... Nažalost, danas je tvrdih oraha sve više, a i ja očito nisam iz finog kvarta pa pružam duboku podršku učiteljicama koje odbijaju voditi djecu u školu u prirodim pa i našu...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Zbunjuje me kako je onda za njih odgovoran gradski ured
    To je Bubičina učiteljica cinično rekla Bubici. Gradski ured organizira i financira školu u prirodi. Roditelji participiraju tek simbolično u cijeni - u Zagrebu je to 400kn. Međutim učiteljima se škola u prirodi računa kao njihov redovan posao - za dodatni angažman i ogromnu odgovornost (24h) te odvojenost od obitelji (ima učiteljica koje nemaju kuda s malim djetetom) dobiju tek 150 kn dnevnica po danu, što budimo realni nije pravedno za tu odgovornost.
    I zato neki učitelji imaju osjećaj da ih Gradski ured iskorištava i nameće neželjenu obavezu .

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    nema to veze s dobi djeteta... svakome tko misli da je lako s 20-30 klinaca dala bi samo sat vremena u razredu... pa da si proba zamisliti 5 dana škole u prirodi ili 10 sati izleta...
    neka djeca jednostavno nisu za voditi niti do školske kuhinje (karikiram naravno ali shvatila si poantu)

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Što se tiče škole u prirodi - kod nas grad ništa ne sufinanacira i naravno da ne mogu sva djeca ići jer roditelji to ne mogu platiti.
    Kod nas su četiri paralelna razreda i obično idu 3 učiteljice, a 1 ostaje (najčešće ona koja doma ima malo dijete) i održava redovnu nastavu s djecom koja ne mogu ići.
    Mislim da je to OK rješenje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da nije. na 14 učenika obavezan/na je 1 učitelj/ica u pratnji. (osim ako vam razredi nisu stvarno mali)

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa i bude tako jer puno učenika ne ide. Nadrapa ona učiteljica koja ostane.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod nas su sva djeca išla
    iz oba razreda
    i 4 učiteljice (na 45 djece)

nijednog problema nije bilo
    i već se svi vesele ovogodišnjoj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prošle šk. g je od klinca razred išo u Novi, mali je bio bolestan pa on nije išo, nije išal ni u školu jer je bio i dalje bolestan. Išla su 6 razreda znači njih nekih 135 klinaca ( od 143) , sve učiteljice ( 6 njih) + jedna koja radi u boravku+učitelj njemačkog+učitelj vjeronauka+ imali još tamo voditelje.

inače kod nas idu pretežno svi, osim u 3. kad iz njegovog razreda nije htjelo ili smjelo ić njih 5 , oni su ostali u 4 razredu i slušali nastavu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    samo da kažem kako se naša učiteljica veseli ŠUP-i više od same djece
    pocupkava na roditeljskom dok o tome govori
    a u razredu imamo puno živahnih dječaka s kojima se teško izlazi na kraj

ali, svaki put kad dođu s izleta (a vodi ih jako često, samoinicijativno), puna je hvale za svakoga od njih, pa čak i za one koji inače u nastavi imaju asistente zbog adhd dijagnoze
    Good for you! Imate intrinzično motivirane učiteljice. I puno takvih osoba radi u obrazovanju, ali ne možemo ignorirati ni potrebe onih drugih (ili možemo pa onda sve ide preko koljena, s puno ljutnje i gorčine....)

Problem je čini mi se što sve reforme i ulaganja u obrazovanju idu na ruku prijevoznicima, nakladnicima, građevinarima, ugostiteljima i itd i njima puni džepove. Učitelje ko šiša.

Ljudi su ključni faktor u obrazovanju i u njih treba ulagati. I ne mislim tu samo niti u 1. redu na plaće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Good for you! Imate intrinzično motivirane učiteljice. I puno takvih osoba radi u obrazovanju, ali ne možemo ignorirati ni potrebe onih drugih (ili možemo pa onda sve ide preko koljena, s puno ljutnje i gorčine....)

Problem je čini mi se što sve reforme i ulaganja u obrazovanju idu na ruku prijevoznicima, nakladnicima, građevinarima, ugostiteljima i itd i njima puni džepove. Učitelje ko šiša.

Ljudi su ključni faktor u obrazovanju i u njih treba ulagati. I ne mislim tu samo niti u 1. redu na plaće.
    Pa čini mi se da to nije ni potrebno... Gdje je volje, nađe se i načina. Vjerojatno se u kolektivu ipak nađe netko tko može djecu odvesti na terensku nastavu ako učitelj/učiteljica ima objektivnih razloga zašto ne može (štajaznam, malo dijete je spomenuto - meni je to opravdan razlog za neodlazak na terensku nastavu).

Inače, ima istine u ovome da reforma ide na ruku nekim drugima (naročito nakladnicima) ali možda ni njima nije tak sjajno... Teško je svakome od nas sagledati cjelinu. Vjerojatno bi slično mogle reći i npr. medicinske sestre, odgajatelji, vatrogasci i brojni drugi. Nisu učitelji jedini.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa čini mi se da to nije ni potrebno... Gdje je volje, nađe se i načina. Vjerojatno se u kolektivu ipak nađe netko tko može djecu odvesti na terensku nastavu ako učitelj/učiteljica ima objektivnih razloga zašto ne može (štajaznam, malo dijete je spomenuto - meni je to opravdan razlog za neodlazak na terensku nastavu).

Inače, ima istine u ovome da reforma ide na ruku nekim drugima (naročito nakladnicima) ali možda ni njima nije tak sjajno... Teško je svakome od nas sagledati cjelinu. Vjerojatno bi slično mogle reći i npr. medicinske sestre, odgajatelji, vatrogasci i brojni drugi. Nisu učitelji jedini.

vidiš meni je ovo baš upalo u oko što si napisala, jer tim učiteljima ipak ostavljaš svoju djecu svaki dan , a medicinskoj sestri i vatrogascu ne .

što ne znači da su oni manje vrijedni dapače, njihovi uvjeti rada su daleko gori od mojih, i smatram da bi trebali biti adekvatno plaćeni i motivirani ,ali kad ti to napišeš, onda se zapitam što prosječan roditelj misli o meni i mom zanimanju.

jer koliko znam tek je 7 posto ljudi u HR sa fakultetskom diplomom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, ne znam što prosječan roditelj misli (sad ću otići offt) ali znam što ja mislim. U ovih par godina roditeljskog iskustva uvidjela sam da ima prosvjetara kojima bi trebalo dati trostruku plaću i više, ali i dosta onih koji ne zarade ni pola sadašnje. Vjerojatno se roditeljski stav formira baš na temelju takvih iskustava. Nažalost, ne postoji nikakav način da roditelj na to utječe (osim da preseli svoje dijete u neku drugu školu). Slažem se da je sustav motiviranja loš, ali nemam ideju kakav bi trebao biti da bude objektivan. Najteže je mjeriti ljudski rad.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Samo se pitam kad će neko reći da kaj učitelji uopće rade ,,imaju cijelo ljeto fraj,zimšske praznike,malu satnicu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se da je sustav motiviranja loš, ali nemam ideju kakav bi trebao biti da bude objektivan. Najteže je mjeriti ljudski rad.
    Nije to baš tako teško - barem u okviru ove teme. Može se platiti učiteljima koji su u školi prirodi prekovremni rad. Dakle sve što je iznad redovnih 8h rada. Recimo narednih 8h - pretpostavit ćemo da 8h spavaju. Dežurstva i prekovremeni se plaćaju i vatrogascima i medicinskim sestrama, zar ne?!

Sramotno je da lokalna zajednica koja tako populistički sufinancira školu u prirodi svima (neovisno koliko roditelji zarađuju!!!!) nema sredstava platiti rad učiteljima.

Roditelji, kao susret u uvodnom postu, se onda ljute jer nemaju učiteljicu poput aprine. Tko je odgovoran?
    Posljednje uređivanje od no@ : 09.09.2012. at 15:08

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Od terenske nastave prošle godine razred mog drugašića je vidio jako malo, obzirom na tri druga paralelna razreda...ŠUP nije nam nitko niti ponudio... Ove godine također, učiteljica je rekla kako su još mali, pa bi s time pričekala još do trećeg razreda. A kćer moje frendice je prošle godine stalno negdje išla. Ovisi o učiteljici... Mislim razumijem ju, ja sam sama sebi rekla da nema teorije odvesti maturante na maturalac više ikad. Naći ću im tko će ih voditi, sve organizirati , ali ne idem, jer jednostavno sebi ne želim priuštiti više onaj stres od prije neke godine!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas je ŠUP u trećem i četvrtom razredu.

U 1. je teren odlazak do zoološkog i slično na 2-4 sata,eventualno grad mladih na 4-5 sata
    i9 u 2. je terenska nastava slična do par sata

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja mislim da nije novac ključan razlog zašto ta učiteljica ne želi voditi djecu na ŠUP, nego jednostavno ne želi preuzeti odgovornost za tuđu djecu, ja isto radim s malom djecom i znam kako je to. Sve je super dok se nešto ne dogodi djetetu a onda taj super odnos s roditeljima pada u vodi odjednom im postajemo neprijatelji i žele nas tužiti za ozljede itd. Nezgode se događaju bez obzira na to koliko se mi trudili to preventirati, i biti odgovoran za grupu djece na nekoliko dana je jako stresno. Mislim da za neke stvari ne postoje novci koji bi to mogli nadomjestiti.
    Mislim da taj strah s godinama samo još raste, puno više toga vidiš i probaš, dok si mlad i ne razmišljaš toliko o tome što bi se sve moglo dogoditi.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ako radiš u školi, blago tebi što do sada nisi naišla na "tvrdi orah" ili što radiš u naselju s "lijepo odgojenom" djecom ... Nažalost, danas je tvrdih oraha sve više, a i ja očito nisam iz finog kvarta pa pružam duboku podršku učiteljicama koje odbijaju voditi djecu u školu u prirodim pa i našu...
    Imala sam ja tvrde orahe. I ne znam kakvo je naselje, odgojeno ili neodgojeno.
    Pravila i očekivanja su jasno postavljena, znaju se granice, kod mene su dobri, pristojni, a kod drugih isto takvi ili drugačiji.
    Zato ja za dva tjedna furam svoje na teren, inače smo stalno negdje vani, a na proljeće nas čeka još jedna terenska i za kraj izlet.
    To je moj posao. Radim 10 sati dnevno i jedva čekam svoj ljetni godišnji.
    I sve to za 5.500 kn sa 16 godina staža.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Potpisujem u potpunosti. Sutra ću dogovoriti razgovor s ravnateljicom. Ovo je samo kap koja je prelila čašu...
    Hm,

Sjedila doma?
    Na godišnji?

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da budem realna, u razredu ima stvarno živahne djece. Ali, etiketirati čitav razred kao "zločest" - mislim da im radi ogromnu štetu. Dječaci (a tko drugi) koje ona navodi kao probleme, svi su bili kod mene doma. Meni se ne čini da se s njima ne može. Ako stvarno neki ne zaslužuju da idu, onda neka njih kazni, a ne čitav razred. S druge strane, moj sin se već pune 3 g. dosađuje u tom razredu, mislim da joj je metodika rada skoro pa iz kamenog doba. Razumijem da je to težak, zahtjevan i odgovoran posao, a onda još i roditelji sa svojim "idejama", razumijem i činjenicu da učitelji nemaju danas više autoritet kakav su nekada imali. Ali, činjenica je da neki sve te razloge koriste kao dobro opravdanje da se ne oznoje na radnom mjestu. I sve to na štetu djece. Mislim da ne moramo raspravljati o dobrobitima koje odlazak na ŠUP od nekoliko dana donozi za razvoj djece,... pa kako je onda moguće na neki imaju pravo na to, a neki nemaju? U redu mi je mogućnost da učitelj može odbiti pa bolje je da odbije nego da vodi djecu preko volje. Ali, trebala bi biti obaveza škole da organizira pratnju i omogući svoj djeci da idu ili neka ne ide nitko.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Imala sam ja tvrde orahe. I ne znam kakvo je naselje, odgojeno ili neodgojeno.
    Pravila i očekivanja su jasno postavljena, znaju se granice, kod mene su dobri, pristojni, a kod drugih isto takvi ili drugačiji.
    Zato ja za dva tjedna furam svoje na teren, inače smo stalno negdje vani, a na proljeće nas čeka još jedna terenska i za kraj izlet.
    To je moj posao. Radim 10 sati dnevno i jedva čekam svoj ljetni godišnji.
    I sve to za 5.500 kn sa 16 godina staža.
    Kad bi svi učitelji bili takvi...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eh, nema puno takvih ko što je Matilda

mi smo jučer imali roditeljski
    naša učiteljica opet sprema gomilu terenskih nastava, školu u prirodi, kazališta...

pod "upoznajmo zavičaj", planira Liku/Gorski kotar, Zagorje, Turopolje ili zapadnu Slavoniji
    od nacionalnih parkova - Plitvice
    posjet nekom seoskom domaćinstvu i poljoprivrednom dobru
    4 x kazalište
    više odlazaka po Zagrebu (Maksimir i slično, radionice neke)
    ako uspijemo pronaći neku vezu koja će ih provesti nekim tvorničkim kompleksima, i to planira

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nama je na roditeljskom sastanku spominjala ŠUP-i. Od ranijih generacija sam čula da baš naša učiteljica izbjegava ŠUP jer joj je to prenaporno. E sad na roditeljskom sam čula drugačije pa ćemo baš vidjeti kako će se to realizirati u prakssi. Baš nam je najavila da će iću u Ekopark Kraš krajem 9 ili početkom 10 dok se malo upoznaju. Inače su 1.razred.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

eh, nema puno takvih ko što je Matilda

mi smo jučer imali roditeljski
    naša učiteljica opet sprema gomilu terenskih nastava, školu u prirodi, kazališta...

pod "upoznajmo zavičaj", planira Liku/Gorski kotar, Zagorje, Turopolje ili zapadnu Slavoniji
    od nacionalnih parkova - Plitvice
    posjet nekom seoskom domaćinstvu i poljoprivrednom dobru
    4 x kazalište
    više odlazaka po Zagrebu (Maksimir i slično, radionice neke)
    ako uspijemo pronaći neku vezu koja će ih provesti nekim tvorničkim kompleksima, i to planira
    Ajde ne vadi nam mast, molim te

(ne mislim pod tim na školu u prirodi, nama to još nije aktualno, ali stvarno budem ljubomorna kad vidim kako u istom gradu ima učiteljica i učiteljica)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tanja, radila si u većem kolektivu, pa znaš koliko si puta kose čupala (ok, to je moja hiperbola, ti ne čupaš kose) jer ima znanstvenica i znanstvenica
    kao i u svakoj struci

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i, samo da kažem, jako puno ovisi i o financijskim mogućnostima roditelja
    jer, ova bi svaki tjedan vodila nekamo, ali u našem razredu ima cca 35% socijalnih slučajeva

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i, samo da kažem, jako puno ovisi i o financijskim mogućnostima roditelja
    jer, ova bi svaki tjedan vodila nekamo, ali u našem razredu ima cca 35% socijalnih slučajeva
    Odlično mi to zvuči, ali baš me zanimaju ovi socijalni slučajevi... Koliko roditelja to može podnijeti financijski ako svaki izlazak košta 80 - 100 kn?Koja je cijena takve terenske nastave, i još kad se nakupi toliko toga? Ide li se sve preko agencije ili drugačije? A i kakva je odgovornost učiteljica kad, kako čujem po najnovijem, treba 1 pratitelj na 14 učenika?

Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •