Pokazuje rezultate 1 do 50 od 368

Tema: Što kad učiteljica ne želi voditi djecu u školu u prirodi?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm,

ne može se izjednačavati ŠUP i izlet.

ŠUP je obaveza, idu svi pa i učiteljica.
    Da ide zamjenska učiteljica s djecom, što bi tih 5-7 dana radila njihova prava učiteljica?
    Sjedila doma?
    Na godišnji?

I to, djeca su zločesta pa ih neće voditi.
    Pa sama si je dopustila da su joj zločesti.
    Da ih je disciplinirala na vrijeme, od početka, ne bi sada imala takav stav.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    Hm,

Da ide zamjenska učiteljica s djecom, što bi tih 5-7 dana radila njihova prava učiteljica?
    Sjedila doma?
    Na godišnji?

ne mora se ići na ništa od navedenog ako se ne želi iz xy razloga (koje naravno treba obrazložiti)

a to da su joj zločesti jer si je sama dopustila - možda i da, ali ne možeš generalizirati... djeca prvenstveno dolaze iz svojih obitelji gdje se sustavno vrlo često pljuje po učiteljima... tako da ti autoritet pada u vodu u startu, bez obzira koju metodu discipliniranja upotrijebis... a i sustav uciteljima ne dopusta skoro pa nista, nediscipliniranoj i agresivnoj djeci se doslovno ne moze nista, a da ti ne kazem da se ne moze niti pasti razred... cijelu godinu ucenik moze raditi doslovno nista i proci, sustav je takav... provjerili mi u skoli ove godine

ti radis u skolstvu ili ne? oni koji rade znaju o cemu pricam...

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    ne mora se ići na ništa od navedenog ako se ne želi iz xy razloga (koje naravno treba obrazložiti)

a to da su joj zločesti jer si je sama dopustila - možda i da, ali ne možeš generalizirati... djeca prvenstveno dolaze iz svojih obitelji gdje se sustavno vrlo često pljuje po učiteljima... tako da ti autoritet pada u vodu u startu, bez obzira koju metodu discipliniranja upotrijebis... a i sustav uciteljima ne dopusta skoro pa nista, nediscipliniranoj i agresivnoj djeci se doslovno ne moze nista, a da ti ne kazem da se ne moze niti pasti razred... cijelu godinu ucenik moze raditi doslovno nista i proci, sustav je takav... provjerili mi u skoli ove godine

ti radis u skolstvu ili ne? oni koji rade znaju o cemu pricam...
    Potpuno se slažem i potpisujem sve rečeno...Ja radim u školi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako radiš u školi, blago tebi što do sada nisi naišla na "tvrdi orah" ili što radiš u naselju s "lijepo odgojenom" djecom ... Nažalost, danas je tvrdih oraha sve više, a i ja očito nisam iz finog kvarta pa pružam duboku podršku učiteljicama koje odbijaju voditi djecu u školu u prirodim pa i našu...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ako radiš u školi, blago tebi što do sada nisi naišla na "tvrdi orah" ili što radiš u naselju s "lijepo odgojenom" djecom ... Nažalost, danas je tvrdih oraha sve više, a i ja očito nisam iz finog kvarta pa pružam duboku podršku učiteljicama koje odbijaju voditi djecu u školu u prirodim pa i našu...
    Imala sam ja tvrde orahe. I ne znam kakvo je naselje, odgojeno ili neodgojeno.
    Pravila i očekivanja su jasno postavljena, znaju se granice, kod mene su dobri, pristojni, a kod drugih isto takvi ili drugačiji.
    Zato ja za dva tjedna furam svoje na teren, inače smo stalno negdje vani, a na proljeće nas čeka još jedna terenska i za kraj izlet.
    To je moj posao. Radim 10 sati dnevno i jedva čekam svoj ljetni godišnji.
    I sve to za 5.500 kn sa 16 godina staža.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Imala sam ja tvrde orahe. I ne znam kakvo je naselje, odgojeno ili neodgojeno.
    Pravila i očekivanja su jasno postavljena, znaju se granice, kod mene su dobri, pristojni, a kod drugih isto takvi ili drugačiji.
    Zato ja za dva tjedna furam svoje na teren, inače smo stalno negdje vani, a na proljeće nas čeka još jedna terenska i za kraj izlet.
    To je moj posao. Radim 10 sati dnevno i jedva čekam svoj ljetni godišnji.
    I sve to za 5.500 kn sa 16 godina staža.
    Kad bi svi učitelji bili takvi...

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Potpisujem u potpunosti. Sutra ću dogovoriti razgovor s ravnateljicom. Ovo je samo kap koja je prelila čašu...
    Hm,

Sjedila doma?
    Na godišnji?

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da budem realna, u razredu ima stvarno živahne djece. Ali, etiketirati čitav razred kao "zločest" - mislim da im radi ogromnu štetu. Dječaci (a tko drugi) koje ona navodi kao probleme, svi su bili kod mene doma. Meni se ne čini da se s njima ne može. Ako stvarno neki ne zaslužuju da idu, onda neka njih kazni, a ne čitav razred. S druge strane, moj sin se već pune 3 g. dosađuje u tom razredu, mislim da joj je metodika rada skoro pa iz kamenog doba. Razumijem da je to težak, zahtjevan i odgovoran posao, a onda još i roditelji sa svojim "idejama", razumijem i činjenicu da učitelji nemaju danas više autoritet kakav su nekada imali. Ali, činjenica je da neki sve te razloge koriste kao dobro opravdanje da se ne oznoje na radnom mjestu. I sve to na štetu djece. Mislim da ne moramo raspravljati o dobrobitima koje odlazak na ŠUP od nekoliko dana donozi za razvoj djece,... pa kako je onda moguće na neki imaju pravo na to, a neki nemaju? U redu mi je mogućnost da učitelj može odbiti pa bolje je da odbije nego da vodi djecu preko volje. Ali, trebala bi biti obaveza škole da organizira pratnju i omogući svoj djeci da idu ili neka ne ide nitko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •