Pokazuje rezultate 1 do 50 od 368

Tema: Što kad učiteljica ne želi voditi djecu u školu u prirodi?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Good for you! Imate intrinzično motivirane učiteljice. I puno takvih osoba radi u obrazovanju, ali ne možemo ignorirati ni potrebe onih drugih (ili možemo pa onda sve ide preko koljena, s puno ljutnje i gorčine....)

Problem je čini mi se što sve reforme i ulaganja u obrazovanju idu na ruku prijevoznicima, nakladnicima, građevinarima, ugostiteljima i itd i njima puni džepove. Učitelje ko šiša.

Ljudi su ključni faktor u obrazovanju i u njih treba ulagati. I ne mislim tu samo niti u 1. redu na plaće.
    Pa čini mi se da to nije ni potrebno... Gdje je volje, nađe se i načina. Vjerojatno se u kolektivu ipak nađe netko tko može djecu odvesti na terensku nastavu ako učitelj/učiteljica ima objektivnih razloga zašto ne može (štajaznam, malo dijete je spomenuto - meni je to opravdan razlog za neodlazak na terensku nastavu).

Inače, ima istine u ovome da reforma ide na ruku nekim drugima (naročito nakladnicima) ali možda ni njima nije tak sjajno... Teško je svakome od nas sagledati cjelinu. Vjerojatno bi slično mogle reći i npr. medicinske sestre, odgajatelji, vatrogasci i brojni drugi. Nisu učitelji jedini.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa čini mi se da to nije ni potrebno... Gdje je volje, nađe se i načina. Vjerojatno se u kolektivu ipak nađe netko tko može djecu odvesti na terensku nastavu ako učitelj/učiteljica ima objektivnih razloga zašto ne može (štajaznam, malo dijete je spomenuto - meni je to opravdan razlog za neodlazak na terensku nastavu).

Inače, ima istine u ovome da reforma ide na ruku nekim drugima (naročito nakladnicima) ali možda ni njima nije tak sjajno... Teško je svakome od nas sagledati cjelinu. Vjerojatno bi slično mogle reći i npr. medicinske sestre, odgajatelji, vatrogasci i brojni drugi. Nisu učitelji jedini.

vidiš meni je ovo baš upalo u oko što si napisala, jer tim učiteljima ipak ostavljaš svoju djecu svaki dan , a medicinskoj sestri i vatrogascu ne .

što ne znači da su oni manje vrijedni dapače, njihovi uvjeti rada su daleko gori od mojih, i smatram da bi trebali biti adekvatno plaćeni i motivirani ,ali kad ti to napišeš, onda se zapitam što prosječan roditelj misli o meni i mom zanimanju.

jer koliko znam tek je 7 posto ljudi u HR sa fakultetskom diplomom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •