Results 1 to 50 of 368

Thread: Što kad učiteljica ne želi voditi djecu u školu u prirodi?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Quote Originally Posted by apricot View Post
    eh, nema puno takvih ko što je Matilda

mi smo jučer imali roditeljski
    naša učiteljica opet sprema gomilu terenskih nastava, školu u prirodi, kazališta...

pod "upoznajmo zavičaj", planira Liku/Gorski kotar, Zagorje, Turopolje ili zapadnu Slavoniji
    od nacionalnih parkova - Plitvice
    posjet nekom seoskom domaćinstvu i poljoprivrednom dobru
    4 x kazalište
    više odlazaka po Zagrebu (Maksimir i slično, radionice neke)
    ako uspijemo pronaći neku vezu koja će ih provesti nekim tvorničkim kompleksima, i to planira
    Ajde ne vadi nam mast, molim te

(ne mislim pod tim na školu u prirodi, nama to još nije aktualno, ali stvarno budem ljubomorna kad vidim kako u istom gradu ima učiteljica i učiteljica)

Osoblje foruma apricot's Avatar

i, samo da kažem, jako puno ovisi i o financijskim mogućnostima roditelja
    jer, ova bi svaki tjedan vodila nekamo, ali u našem razredu ima cca 35% socijalnih slučajeva

jer, ova bi svaki tjedan vodila nekamo, ali u našem razredu ima cca 35% socijalnih slučajeva
    Odlično mi to zvuči, ali baš me zanimaju ovi socijalni slučajevi... Koliko roditelja to može podnijeti financijski ako svaki izlazak košta 80 - 100 kn?Koja je cijena takve terenske nastave, i još kad se nakupi toliko toga? Ide li se sve preko agencije ili drugačije? A i kakva je odgovornost učiteljica kad, kako čujem po najnovijem, treba 1 pratitelj na 14 učenika?

evo maloprije bila na roditeljskom
    kino, kazalište, Medvedgrad, Bundek, Prirodislovni muzej, Povijesni muzej, Brijuni - 500kn pa naviše za sve aktivnosti tijekom godine ...

mnogima je to puno i za jedno dijete, a što je tek s onima koji imaju dvoje, troje ili više školaraca...
    s tim da kino i kazalište su po 15-20kn, ovi izleti po gradu su po 20-30kn (najam autobusa) itd.

Tako da nije sve u tome da se učiteljici ne da. Onima kojima se vodi djecu često se prigovara, i to uvijek nakon roditeljskog, kako puno zahtijeva i kako je to sve skupo ...
    Neku umjerenu sredinu treba pronaći.
    Primjerice 4xkazalište mi je previše u jednoj školskoj godini za školski program nižih razreda osnovne škole.
    Last edited by Vrijeska; 11.09.2012 at 21:26.

Cathy's Avatar

Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    Primjerice 4xkazalište mi je previše u jednoj školskoj godini za školski program nižih razreda osnovne škole.
    Mi smo imali toliko predstava u vrtiću. Istina, kazalište je dolazilo u vrtić, ali ne mislim da je previše.

Quote Originally Posted by Cathy View Post
    Mi smo imali toliko predstava u vrtiću. Istina, kazalište je dolazilo u vrtić, ali ne mislim da je previše.
    ali vrtićanci nisu odlazili na sve druge izlete i izlaske iz škole koje j etrebalo platiti
    svako kazalište je između 20 i 30 kuna, pa kada zbrojiš sa svim dodatnim izletima onda je to previše za školske aktivnosti

(meni je previše zato jer ih i javodim u kino i kazalište pa se toga nakupi, a previše je i ljudim akoji jedva preživljavaju pa njihova djeca često izostaju s takvih aktivnosti)

Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    Kazališne predstave znaju često gostovati u školi, ali ovo je stvarno atak na roditeljske novčanike:
    pod "upoznajmo zavičaj", planira Liku/Gorski kotar, Zagorje, Turopolje ili zapadnu Slavoniji
    od nacionalnih parkova - Plitvice
    + ŠUP

pisale smo istovremno
    Last edited by no@; 11.09.2012 at 21:40.

NanoiBeba's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post

(ne mislim pod tim na školu u prirodi, nama to još nije aktualno, ali stvarno budem ljubomorna kad vidim kako u istom gradu ima učiteljica i učiteljica)
    I unutar škole. Mojih dvoje: jedno je išlo stalno, drugo ne ide uopće. S time da su uglavnom išli po gradu i to pješice. Za nešto, kao kino ( cinestar) sno dali novce a za puno toga i ne ( filmovi npr. U Tuškancu). Obje su učiteljice mlade, ali jedna očito nije motivirana, a jedna je turbo

ambrosia's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post

ovo mogu samo lajkati...