i, samo da kažem, jako puno ovisi i o financijskim mogućnostima roditelja
jer, ova bi svaki tjedan vodila nekamo, ali u našem razredu ima cca 35% socijalnih slučajeva
Odlično mi to zvuči, ali baš me zanimaju ovi socijalni slučajevi... Koliko roditelja to može podnijeti financijski ako svaki izlazak košta 80 - 100 kn?Koja je cijena takve terenske nastave, i još kad se nakupi toliko toga? Ide li se sve preko agencije ili drugačije? A i kakva je odgovornost učiteljica kad, kako čujem po najnovijem, treba 1 pratitelj na 14 učenika?
evo maloprije bila na roditeljskom
kino, kazalište, Medvedgrad, Bundek, Prirodislovni muzej, Povijesni muzej, Brijuni - 500kn pa naviše za sve aktivnosti tijekom godine ...
mnogima je to puno i za jedno dijete, a što je tek s onima koji imaju dvoje, troje ili više školaraca...
s tim da kino i kazalište su po 15-20kn, ovi izleti po gradu su po 20-30kn (najam autobusa) itd.
Tako da nije sve u tome da se učiteljici ne da. Onima kojima se vodi djecu često se prigovara, i to uvijek nakon roditeljskog, kako puno zahtijeva i kako je to sve skupo ...
Neku umjerenu sredinu treba pronaći.
Primjerice 4xkazalište mi je previše u jednoj školskoj godini za školski program nižih razreda osnovne škole.
Last edited by Vrijeska; 11.09.2012 at 21:26.
ali vrtićanci nisu odlazili na sve druge izlete i izlaske iz škole koje j etrebalo platiti
svako kazalište je između 20 i 30 kuna, pa kada zbrojiš sa svim dodatnim izletima onda je to previše za školske aktivnosti
(meni je previše zato jer ih i javodim u kino i kazalište pa se toga nakupi, a previše je i ljudim akoji jedva preživljavaju pa njihova djeca često izostaju s takvih aktivnosti)
Last edited by no@; 11.09.2012 at 21:40.
I unutar škole. Mojih dvoje: jedno je išlo stalno, drugo ne ide uopće. S time da su uglavnom išli po gradu i to pješice. Za nešto, kao kino ( cinestar) sno dali novce a za puno toga i ne ( filmovi npr. U Tuškancu). Obje su učiteljice mlade, ali jedna očito nije motivirana, a jedna je turbo