Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 368

Tema: Što kad učiteljica ne želi voditi djecu u školu u prirodi?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ravnatelj je pedagoški voditelj u školi, ne vidim razloga da ne bi išao na terensku nastavu (doduše češće je to maturalac nego ŠUP).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma naravno da nema razloga
    ali zamisli da 4 učiteljice odluče da ne žele ići

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mogu si zamislit dječju žalost i frustraciju , kad se ovi vrate puni priča, a oni su ostali u školi.

to u najmanju ruku nije lijepo, odgojno, moralno itd .

i onda se čudimo kakvi postanu krajem osnovne i u srednjoj, upravo onakvi kakve smo odgojili i pokazali im svojim postupcima .

djeca cijene zalaganje .

neke sitnice koje sam ja radila usput i meni nisu bile bitne , nakon 10 i 15 godina u razgovoru s učenicima doznam da im je upravo to bilo nešto što su zapamtili.

isto tako smatram da učiteljica ako nije spremna, bolej nek ostane u školi, i da ide netko tko to može. nismo svi za vođenje izleta i ekskurzija.

moja najdraža ekskurzija je bila 2003, ja trudna i bljujem po skrivećki da ne saznaju kolegice jer sam bila na određeno, a djeca mi čuvaju leđa . to zajedništvo i međusobna potpora mi je najljepša uspomena do sad. nosili su mi stvari ( nisam tražila ) niti jednog incidenta nije bilo, sve sam znala što se dešava, preko sms-a smo bili u kontaktu 24 /7, u hotelu se nisu mogi načuditi kako su mirni i dragi. nisu mi dali da se penjem na zidine u dubrovniku....imali su više srca za mene nego kolegice koje su morale vidjeti da se nešto sa mnom dešava , nisam baš mogla 5 dana bljuvati u tajnosti ,ali su izabrale da ih nije briga

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku

i onda se čudimo kakvi postanu krajem osnovne i u srednjoj, upravo onakvi kakve smo odgojili i pokazali im svojim postupcima .

djeca cijene zalaganje .
    <3

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas na VR je jedna učiteljica rekla da je ona vodila. djecu na sup, i da bi opet vodila, ali kako uciteljice paralelnih razreda ne žele, ne ide nitko
    valjda je to drugačije od škole do skole

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je grozno ovo što jedan razred ne ide a dva paralelna idu. To se ne bi smjelo dopustiti u jednoj školi.

Znam da je takvih slučajeva bilo u višim razredima, kada se događalo da je jedan kažnjen pa ne ide na maturalac. Ali u nižim razredima pretopstavljam da ponašanje djece nije to da bi ih se kažnjavalo ne odlaskom na terensku nastavu.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam jučer na Vijeću pitala za to
    i ravnatelj je rekao: ako je u kurikulumu, MORA se provesti
    naša pak ravnateljica stalno na uč. vijeću naglašava nek u kurikulum stavimo sve što mislimo da bi mogli raditi, pa ako ne izvedemo sve, nikom ništa. ali ono što se ne uvede u kurikulum ne smijemo uopće provoditi.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    mogu si zamislit dječju žalost i frustraciju , kad se ovi vrate puni priča, a oni su ostali u školi.

ali to nije, i ne može biti odgovornost učiteljice (njeno je pravo ići ili ne ići)
    za takvu situaciju odgovoran je ravnatelj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    A ovdje se po ko zna koji puta oplelo po cijeloj prosvjetarskoj struci jer su pojedinci nezadovoljni što njihova djeca neće otići u tu Školu u prirodi. I to mi se čini da je bitnije roditeljima nego djeci, jer eto Pero Perić je išao, a njegovo dijete nije.
    Nemoj se ljutiti, ali ja zaista ne znam iz kojeg si ti posta isčitala da se oplelo po cijeloj prosvjetarskoj struci. Jer je upravo suprotno. Navodili smo primjere divnih učitelja koji bez obzira na male dnevnice i veliku odgovornost rade svoj posao najbolje što mogu, s velikom ljubavlju i entuzijazmom. I ne razumijem zašto se vrijeđa cijela struka ako se spomene da ima i drugačijih prosvjetara.
    Ja sam jučer isto imala Vijeće roditelja i bila je tema kurikulum, naš ravnatelj je rekao da će tolerirati ako se 10% zadataka koji su tamo navedeni ne izvrši, a da će to biti većinom oni za koje su potrebne financije pa će to kočiti izvršavanje.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma naravno da nema razloga
    ali zamisli da 4 učiteljice odluče da ne žele ići
    ja o tome često maštam...

i kako od vas nikome ne smeta što vas se kao roditelje za taj ŠUP ništa ne pita. niti kuda se ide, niti što će se tamo raditi, ništa.
    sve je na školi i lokalnoj zajednici, a roditelji plaćaju. baš zgodni aranžmani.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne pitaju nas ni za sadržaj udžbenika
    koje plaćamo
    i to je zgodno
    baš

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogli bi sada malo u udžbenicima. 5 razred -24 što knjiga što radnih bilježnica. To što sirota djeca nise na leđima nema veze sa zdravom pameti.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne pitaju nas ni za sadržaj udžbenika
    koje plaćamo
    i to je zgodno
    baš
    ha, ha, ha. znala sam da ćeš to napisati.
    ako mislite da se iz škola ne izvlači novac, onda se grdno varate ( i to na razne načine).
    i sigurno ne od strane učitelja.
    ali, ok. vidim da neki znaju sve, pa odustajem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne kužim, suncokret, zašto si ti toliko nabrijana? Ne pita nas se za ŠUP, ni za mnoge stvari, a možda nas se za neke stvari i ne treba pitati. Valjda je netko donio taj porgram, valjda prosvjetni djelatnici znaju što rade, osim toga kada bi npr. 27 ljudi u razredu baš o svemu odlučivalo ne bi se daleko stiglo. I onda kada žena napiše što nju smeta kod tog ŠUP-a (što njezina učiteljica ne želi voditi djecu, eto to nas npr. zanima i to vidimo kao problem) onda se pojedini prosvjetni djelatnici rukama i nogama bore i dokazuju da je to u stvari normalno i ok.
    Nekako mi se čini da nismo baš na istoj valnoj duljini, ali nisi dala baš puno argumenata da nas uvjeriš u svoj stav.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    Neki dan mi je rekao: "Mama, kakva je to učiteljica koja nas ne želi voditi na školu u prirodi?".. iz čista mira. Nisam znala kaj da odgovorim, kakva? Onda sam nešto upakirala, da mu dodatno još ne zakompliciram.
    davorka, eto ti u gornjem citatu odgovor. a slično se provlači kroz još x postova na ovoj temi.

i niti mene nitko nije uvjerio da je ŠUP potreban. osim, što se karlovačke županije tiče, odmaralištu kako bi popunilo predsezonu.
    djeci je lijepo, ne spavaju doma, druže se... ok, ali za to im nije potrebna škola, sve to mogu dobiti i u izviđačima ( i još spavanje u šatorima kao bonus).

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa Vidi poruku
    I onda kada žena napiše što nju smeta kod tog ŠUP-a (što njezina učiteljica ne želi voditi djecu, eto to nas npr. zanima i to vidimo kao problem) onda se pojedini prosvjetni djelatnici rukama i nogama bore i dokazuju da je to u stvari normalno i ok.
    tebi može biti to što netko ne želi voditi djecu na višednevne izlete problem, no to ne mijenja činjenicu da je to pravo te osobe.
    a to što neki iz iste škole idu, a neki ne je ravnateljev propust.
    i ništa oko tih višednevnih izleta nije niti normalno, niti ok.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a pogle ovo
    meni dođe investitor i hoće da mu stavim laviće
    i korintski stup u dnevnoj sobi
    a ja neću
    i on ode drugom projektantu
    a što da moje dijete radi?
    da skokne u drugi razred/školu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Investitori obično i plate za posao.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da
    dobijem plaću
    i moram za tu plaću stavljati i zlatne pipe, ako to naručitelj postavi kao zahtjev
    a bljuje mi se na to

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali učiteljice ne dobiju plaću za školu u prirodi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je u sklopu posla
    kao i moje ružne pločice

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije u sklopu posla, u sklopu posla je njena satnica u školi, a ovo su prekovremeni satovi.
    U sklopu posla učiteljice nije angažman od 24 sata dnevno, to nije u sklopu ničijeg posla.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali već smo rekli više puta da bi apsolutno trebale biti plaćene za to

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali nisu, a vi pišete na ovoj temi da su učiteljice koje ne žele voditi djecu na taj ŠUP loše učiteljice. To stvarno nije fer.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jesmo rekli, ali nisu plaćene.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni u jednom trenutku ne bih rekla da su loše učiteljice
    ali bih rekla da su trebale znati što ide uz učiteljsko zanimanje
    ŠUP nije umotvorina kako bi netko vidio puta
    već kako bi naučio nešto što u razredu ne može

ali, ponavljam se
    dosadna sam

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne znam, da li je išla uz učiteljsko zanimanje prije 10-15 godina? Ide li u svim gradovima u Hrvatskoj?
    Učiteljica uostalom može biti vrlo entuzijastična prema tom ŠUP-u, pa onda doživi stvari radi kojih počne smatrati da je to previše riskantan pothvat (npr. suncokret je spominjala autobuse, kupanje u moru) - i ne želi više preuzimati takvu odgovornost u uvjetima kakvi jesu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja mislim da je to nova stvar. I to uglavnom u Zagrebu. U ostalim gradovima nije uobičajeno.

A i ja sam bila u ŠUP-u, davnih dana. Ali tada se to tako nije zvalo. Išli smo na tjedan dana tečaja plivanja, i to ni manje ni više nego u Lipicu (u hotel u koji bi ja odvela svoje, da mi nije preskup), a naši drugovi i drugarice (tako su se zvali nastavnici u to doba) su sebi lijepo napravili izlet u Trst. Đaci nisu išli

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne znam, da li je išla uz učiteljsko zanimanje prije 10-15 godina?
    Nije. ŠUP je novijeg datuma. I prilično sam uvjerena da je i tadašnjim generacijama, a i ovima sada, koje upisuju učiteljski fakultet, ŠUP zadnja stvar koja im pada na pamet. Tako da mi nije lijepo reći "trebale su znati kad su birale taj posao". Mislim da je malo tko pri upisu na fakultet zaista znao što ga čeka.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitivno je novijeg datuma i uglavnom se primjenjuje u zagtrebu. I slažem se da je velika odgovornost za učiteljice. Iako djeca uživaju - barem je tako bilo kod nas, a i nije se dogodilo ništa "teško".

Malo ću skrenuti s teme- išli su u maksimir, naručenim busom i bilo je premalo mjesta. Djeca su sjedila po 3

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ali već smo rekli više puta da bi apsolutno trebale biti plaćene za to
    i podržali bi prosvjetne radnike da odluče ne ići više na takve izlete dok im ne budu pošteno plaćeni?
    po pročitanom do sada, sumnjam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle, znači da je zaista najveći problem taj što niste plaćeni. Onda to tako treba i reći. A ne da je velika odgovornost, da ima problema s djecom, da ovo da ono. Da je adekvatno plaćeno išli bi svi oni koji sad ne žele bez obzira na sve ove probleme koje ste navodile.
    A što se tiče odabira učiteljskog zanimanja, znalo se oduvijek da učitelji vode djecu na izlete, jednodnevne i višednevne, bio ŠUP ili ne bio nije uopća važno. Uvijek se išlo na maturalce i na razne druge izlete. Prema tome tko bira takvo zanimanje mora znati da mora naučiti biti autoritet i ostvariti odnos s djecom u kojem će ga djeca poštovati.
    Muž mi je neki dan pričao da kad su oni kao djeca išli u osnovnoj školi na izlet da se jedan klinac napio da su mu se bjeloočnice vidjele, morao je ići u Korenicu na ispumpavanje želuca, drugom su izbili ključnu kost, išao je na ravnanje u istu bolnicu, a treći se izgubio, našli su ga tek pred Zagrebom na naplatnim kućicama, stopirao je neki auto. Ja sa punom odgovornošću tvrdim da se to učiteljici mog prvog sina nikada ne bi moglo dogoditi i da su te učiteljice koje su vodile tada tu djecu zalutale u tu struku.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

a kako je sa spavanjem u "školi u prirodi"?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako misliš kako je sa spavanjem?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa Vidi poruku
    Gle, znači da je zaista najveći problem taj što niste plaćeni. Onda to tako treba i reći. A ne da je velika odgovornost, da ima problema s djecom, da ovo da ono. Da je adekvatno plaćeno išli bi svi oni koji sad ne žele bez obzira na sve ove probleme koje ste navodile.
    nisam više čitala ovu temu, bilo mi je već bedasto.
    ali moram odgovoriti na ovo.
    ne, ne bi vodila djecu na višednevne izlete po sadašnjim uvjetima bez obzira na plaću. niti bi ih vodila u boljim uvjetima, a za isti novac.
    pa što si tko mislio o tome, briga me.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

pa zanima me kako se djeca prilagode na to spavanje u gomili - jel ima problema - svako dijete ima neke svoje navike - kako to učiteljice prežive?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ambrosia prvotno napisa Vidi poruku
    pa zanima me kako se djeca prilagode na to spavanje u gomili - jel ima problema - svako dijete ima neke svoje navike - kako to učiteljice prežive?
    Lakše nego u razredu! MOj mlađi bi se najradije odselio u Grad mladih i stalno tamo bio. Tamo mu nije smetalo ništa, ni hladnoća/vrućina, ni razredni nasilnici, ni činjenica da je spavao na gornjem krevetu (ja umirala od straha). Pola ih je nosilo svoje plišane ljubimce s kojima spavaju i doma. Djeca su tamo kroz dan aktivna i navečer umorna, pa nije bilo nikakvih problema.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Moja curka se pak sjeća grada mladih kao nečeg užasnog iz vremena vrtića - sad i na sam spomen grada mladih joj je muka - zato ne znam kak da ju pripremim za školicu u prirodi koja stiže polako...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

samo da kažem kako se naša učiteljica veseli ŠUP-i više od same djece
    pocupkava na roditeljskom dok o tome govori
    a u razredu imamo puno živahnih dječaka s kojima se teško izlazi na kraj

ali, svaki put kad dođu s izleta (a vodi ih jako često, samoinicijativno), puna je hvale za svakoga od njih, pa čak i za one koji inače u nastavi imaju asistente zbog adhd dijagnoze

Ovakvo je i naše iskustvo sa školom u prirodi - oba djeteta su bila po dva puta (3. i 4. razred) i sve je bilo u najboljem redu. Išla su po dva razreda, s tri učiteljice, dvije razrednice i još učiteljice koja je pomagala razrednicama. Radi se ipak o razrednoj nastavi, pa, unatoč teškoćama, ne razumijem učiteljice koje imaju tako loš odnos sa svojim razredom da ne žele ići s njima.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uvijek smo prije Škole u prirodi imali roditeljski sastanak na kojem smo bili detaljno upoznati s time što će djeca tamo raditi, tko ide s njima i svim drugim detaljima njihovog boravka. Učiteljice su imale vrlo pozitivan stav prema tome, a isto tako i djeca.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

KAkvo je pravilo u svezi tih škola u prirodi? Da li postoji - mislim na to u kojem se razredu ide, gdje se ide...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pravilo je - da nema pravila

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    I ja mislim da je to nova stvar. I to uglavnom u Zagrebu. U ostalim gradovima nije uobičajeno.

I u drugim gradovima je uobičajno i to zamisli putuje se asfaltiranim cestama

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

KAkvo je pravilo u svezi tih škola u prirodi? Da li postoji - mislim na to u kojem se razredu ide, gdje se ide...
    Ide se u 3. i 4. razredu.
    U skladu s nastavnim programom u Zagrebu se ide - u 3. razredu na Sljeme, a u 4. na more (Crikvenica, Novi Vinodolski..)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ide se u 3. i 4. razredu.
    U skladu s nastavnim programom u Zagrebu se ide - u 3. razredu na Sljeme, a u 4. na more (Crikvenica, Novi Vinodolski..)
    ne. već je netko pisao da nema pravila. Sve škole/ili pojedini razredi ne idu i nije pravilo ova lokacija koju si navela

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ne. već je netko pisao da nema pravila. Sve škole/ili pojedini razredi ne idu i nije pravilo ova lokacija koju si navela
    gdje sam napisala da idu svi? i sve škole?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nigdje. Napisala si da se ide, pa da se ide na Sljeme, Crikvu i Novi.

Naši niti idu na Sljeme niti ovo drugo.

zato sam i napisala da je gore netko dobro napisao da nema pravila- odnosno mislim da je jedino pravilo za škole i razrede koji idu, da se ide u 3. i 4. razredu, a možda i tu ima iznimaka, stvarno ne znam.

Iz RL i sa foruma sam i ja skužila da pravila nema

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

A tko financira - sufinancira školu u prirodi pod uvjetom da se ipak ide?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A tko financira - sufinancira školu u prirodi pod uvjetom da se ipak ide?
    Lokalna samouprava + roditelji u nekom malom postotku. Ako se ne varam, 5 radnih dana u Novom Vinodolskom koštalo je lani nekih 350 kn (moram provjeriti).

Evo tu ima: http://www.os-pantovcak.hr/_uploadim..._u_prirodi.pdf

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba dodati još i iznos za izlet/ulaznice, a i smještaj je u vlasništvu grada tako da dnevni pansion nije neka velika cifra. Iako, mijenja se i iznos koji financira grad.

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •