-
Autorski rad i isplata preko Registra poreznih obveznika
Trenutno sam na burzi s koje još sljedeći mjesec primam naknadu, no pojavila mi se mogućnost autorskog rada na jednom bivšem radnom mjestu, ali za siću i ne više preko autorskog ugovora nego samo ako uđem u RPO sustav. E sad, o tom sustavu ne znam baš previše, pa me zanima, ako potpišem da pristajem na takav oblik suradnje, koja prava mi ostaju? Letim li automatski s burze i gubim li prava na zdravstveno (s tim da su djeca prijavljena na moje ime)? Zarada na tom novom poslu bi bila maksimalno 1000 kuna i nije sigurno bi li ga mogla raditi dulje od 3-4 mjeseca, a ako dođe do toga (a mene recimo izbace s burze) mogu li se uopće vratiti na burzu nakon toga?
Uglavnom, koliko god bi me veselio taj posao, kao i bilo kakav izvor prihoda, budući da je riječ o maloj svoti i relativno kratkom razdoblju rada, a ne znam koja mi ostaju prava, a koja se uskraćuju, ne znam ni sama da li da ga prihvatim ili ne
Tako da bi mi bilo kakava pojašnjenja jako dobro došla i unaprijed se zahvaljujem!
-
Ne znam dovoljno o uvjetima za gubljenje prava na burzi da bih te savjetovala, ali zdravstveno osiguranje nije vezano s burzom.
"Za stjecanje prava na zdravstveno osiguranje osoba ne mora biti prijavljena u evidenciju nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje."
http://www.hzz.hr/default.aspx?id=3969
Za pitanja o gubljenju prava možeš nazvati svoju savjetnicu ili pravnu službu HZZ-a, oni će ti najbolje pomoći.
-
Mislim da postoji limit koji smijes zaradjivati, a on je vec od 1000 kn, ne znam tocno koliki je.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma