Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Autorski rad i isplata preko Registra poreznih obveznika

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Autorski rad i isplata preko Registra poreznih obveznika

Trenutno sam na burzi s koje još sljedeći mjesec primam naknadu, no pojavila mi se mogućnost autorskog rada na jednom bivšem radnom mjestu, ali za siću i ne više preko autorskog ugovora nego samo ako uđem u RPO sustav. E sad, o tom sustavu ne znam baš previše, pa me zanima, ako potpišem da pristajem na takav oblik suradnje, koja prava mi ostaju? Letim li automatski s burze i gubim li prava na zdravstveno (s tim da su djeca prijavljena na moje ime)? Zarada na tom novom poslu bi bila maksimalno 1000 kuna i nije sigurno bi li ga mogla raditi dulje od 3-4 mjeseca, a ako dođe do toga (a mene recimo izbace s burze) mogu li se uopće vratiti na burzu nakon toga?

Uglavnom, koliko god bi me veselio taj posao, kao i bilo kakav izvor prihoda, budući da je riječ o maloj svoti i relativno kratkom razdoblju rada, a ne znam koja mi ostaju prava, a koja se uskraćuju, ne znam ni sama da li da ga prihvatim ili ne Tako da bi mi bilo kakava pojašnjenja jako dobro došla i unaprijed se zahvaljujem!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne znam dovoljno o uvjetima za gubljenje prava na burzi da bih te savjetovala, ali zdravstveno osiguranje nije vezano s burzom.

"Za stjecanje prava na zdravstveno osiguranje osoba ne mora biti prijavljena u evidenciju nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje."

http://www.hzz.hr/default.aspx?id=3969

Za pitanja o gubljenju prava možeš nazvati svoju savjetnicu ili pravnu službu HZZ-a, oni će ti najbolje pomoći.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mislim da postoji limit koji smijes zaradjivati, a on je vec od 1000 kn, ne znam tocno koliki je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •