Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: "trudnicki snovi"

martinka

Početno "trudnicki snovi"

Sto se tocno podrazumijeva pod terminom "trudnicki snovi"?

Primjecujem da u zadnje vrijeme puno sanjam, ali ruzne stvari, neobicne stvari... koje uglavnom nemaju veze sa mojom trudnocom.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam što se točno podrazumjeva pod tim terminom, ali i ja u zadnje vrijeme imam ružne snove koji su vezani uz trudnoću, mislim da je to neko podsvjesno opterečenje pred kraj trudnoće

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja intenzivno sanjam, ali na svu sreću obične snove. No ja sam još na početku trudnoće.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

cesto sanjam i prevladavaju mi ruzni snovi :shock:

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Znam da su govorili da pred kraj trudnoće ljudi imaju nočne more ali ja moram priznat nisam ništa strašhno sanjala možda zato šta se uopće nisam bojala poroda.... neznam

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Izgleda da sam se urekla Noćas sam grozno sanjala da mi rade nekakvu kiretažu, ali samo dio maternice tamo gdje nema bebe, a bebu će kao ostaviti....uh preznojila sam se od muke

martinka

Početno

Dorotea, grozan san...

Ja i dalje svaku noc sanjam, ali to su nekakva ubojsta, bjezanja, nelagodne situacije, ili nesto totalno bez veze... nema veze s trudnocom, ali to je sada svaku noc a prije se uopce ne sjecam kad sam zadnji puta nesto sanjala.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Koliko si martinka ti trudna?

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam na pocetku trudnoce jako intenzivno sanjala (znate ono - snovi u bojama), nekad ugodne snove, nekad neugodne, ali uglavnom nevezano uz trudnocu. iako je znalo bit i snova vezanih uz trudnocu i ti su uvijek bili ruzni i uvijek o nekim problemima. sad nekako manje spavam pa manje i sanjam - ili sam preumorna da bi se sjecala sta sam sanjala! a bas bi htjela bar jednom sanjat svoju bebicu da vidim kak izgleda

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam u dva navrata sanjala svoju bebu i u oba dva puta je bila cura
    prvi put sam ju sanjala kako se poradamo i to u kucnoj kadi i ja to sve sama bez problema :/
    a drugi put kao ja imam spontani i nesto beba izlazi ma sve u svemu koma koma bar za ovaj drugi san
    to je bilo sve kad sam bebu sanjala ,a ovi ostali snovi ne sjecam ih se bistro ali nislu lijepi to znam :shock:

____________________-____
    nasa cvrckica dolazi 26.08.2006

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja i inače imam totalno burne snove!A tek sad...
    Ima tu svega od smrti , poroda , tragedija i komedija.Uglavnom jako je burno!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam na početku trudnoće par dana sanjala horore Imali smo i topic s tom temom.

enola

Početno

U početku trudnoće sam stalno sanjala i to uglavnom neke ružne snove, skoro stalno sam visila na sanjarici i pokušavala odgonetnuti što bi to moglo značiti. Sad sam se opustila, a i snovi prestali.

martinka

Početno

Dorotea24, ja sam tek nesto vise od 5 tjedana trudna, ali snovi me muce ovih zadnjih tjedan dana.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da je to od straha i preopterećenosti. Uvijek kada sam uplašena i opterećena sanjam takve snove. To je sve normalno samo probaj racionalizirati strahove i opustiti se koliko god možeš

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nocas sam konacno uspjela sanjati. To bi valjda trebalo znaciti da sam zaspala dovoljno cvrsto i dovoljno dugo da mogu sanjati. Sanjala sam moju bebu. Imala je crnu kosu, bila je prekrasna i ja sam ju drzala u narucju. Ne moram ni reci da sam se osjecala predivno. San je bio toliko stvaran da sam odmah popipala stomak kad sam se probudila.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ad za razliku od nas vecine imala si lijep san
    ja isto kad sam prvi put sanjala svoju bebu bila sam sva presreetna joj jedva cekam da se rodi :D

gala000

Početno

ljudi moji...sto se tice snova uvijek tako intezivni i stvarni....dosta cesto imala sam nocne more,i cesto se budila zabrinuta i pomalo depresivna od toga,
    ali sada u trudnoti to me doista brine....prije par dana imal sam tako intezivnu nocnu moru,mislim grozno mi je i napisati sto sam sanjala jer bi me mogli proglasiti totalnom ludacom.
    sanjala sam da sam rodila bebu ali ta beba je neki kostunjasti komad mesa sa nekim repom i to bez glave,sestra mi je rekla da je glava ostala u meni i da je ja trebam izvaditi pa ce je namontirati.... uzas...probudila sam se i plakala satima,M me pokusao utjesiti ali bila sam neutjesna
    tako me uplasio taj san,vec par dana uplakana sam zbog toga...trudim se ne mislit ali slika bebe stalno mi dolazi pred oci.
    puca me paranoja kako nesto nije uredu,ali evo strpit cu se kontrola mi je za dva dana.
    samo me strah da se takvi snovi ne nastave jer poludila bi.....osjecam se grozno.
    sorry ako vam je ovaj komentar morbidan ali eto moram s nekim podijeliti svoje strahove

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

joj znam ja sam isto bila sva u bedu nakon sna o spontanom pobacaju i svasta nesto grozno sta sam jos uz to sanjala tak da nemas beda sam se ti olaksaj
    grozni su ti snovi

gala000

Početno

je stvarno uzas toliko me ta nocna mora iscrpila kao da sam kopala 3 dana,istina toliko sam plakala ....stvarno uzas,da bar ne mislim toliko o tome ali jednostavno slike sam dolaze pred oci,nadam se da cu izdrzati do kontrole da ne puknem

enola

Početno

Stare babe su znale reći da san znači upravo suprotno! A da nešto nije u redu već bi ti tvoje tijelo slalo neke signale. Opusti, prošeći..jest da je vrijeme idealno za ubijat se u pojam, al drži se!

gala000

Početno

joj evo podizem glas i od danas uvazavam izjave starih baba....
    ma enola problem ti je u tome sto sam napeta pa zabrijem da me boli cas tucas tamo,pa cas koda mi neko reze stomak,osjecam kuckanje u jajnicima(nemam nikakvih bolova niti me mokraca pece)....sve je to paranija nadam se...ali ja se eto i lose osjecam fizicki...ipak poslusat cu tvoj savjet idem u kratku setnju(iako je dan katastrofa,vrijeme za depru dusu dalo)nadam se da ce mi zrak bar malo procistiti crne misli.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U prvoj trudnoći me mučila nesanica a sada pored nesanice, ako uspijem odspavati cijelu noć imam noćne more. Katastrofa, onda sam pola dana u bedu zbog toga. Interesantno je da te more uopće nemaju veze s trudnoćom ili bebom, u mojim snovima se to uopće ne pojavljuje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

To sa snovima (uglavnom ruznim) je podsvjesna mentalna priprema na porod i majcinstvo. Posto je to jedan veliki preokret u zivotu zene i potpuno novi izazov (pogotovo za prvorotkinje), imamo potrebu da prije ulaska u taj dio zivota mnoge stvari u svom zivotu rascistimo- kako u kuci (pospremanje, svijanje gnijezda), tako i u sebi i odnosima sa drugim ljudima oko sebe. Cesto toga nismo ni svjesni, ali je tu nasa dezurna savjest da nas podsjeti na nerjesene konflikte kroz snove. Zato toliko ruznih snova u trudnoci. Ja sam imala neke horor scene u svojim snovima, a bebu sam sanjala dva puta. Cak sam joj u snu i ime dala, pa ce se tako i zvati!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podsvijest...
    Sanjala sam da sam rodila svoju curicu, ali da se ničega ne sjećam sa poroda. Sanjala sam da ima oči identične kao MM.
    Sinoć sam sanjala da dojim- drvo, odrezanu granu. Mlijeko je kapalo po odrezanom dijelu, a drvo je srkalo ko ludo.
    Eto, to su trudnički snovi!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja nisam imala ružne snove u trudnoći, ali dva tjedna nakon poroda su bili stravični snovi: ubojstva, tragedije, mrtvi ljudi, da sam u mraku stalno i ne mogu izać!!!!
    Naprosto užas!!!!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja potaknuta porodom Lune Rocco i Mare noćas sanjala svoj porod. Uglavnom trebala sam roditi na SD. Ja na SD donjela svoj trbuh u obliku velike lopte za pilates u kojoj je bila beba i ostavila je tamo da to porode. Ja otišla doma. Doma sam skužila da su mi napravili epi, ali je rez bio posred 'brežuljka'!!!??? Kako kad su porađali loptu????!!! Onda sam sjela u auto i otišla na SD i tražila da mi daju bebu. Samo su mi je nakratko pokazali i rekli da je hrane adaptiranim na što sam ja plakala ko kišna godina i tražila da mi daju dojiti. Urlala sam na njih da su djetetu uništili probavu i da sada neće htjeti dojiti!
    E, sad cure moje, recite tko je pravi pacjent!!!???

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Sinoć sam sanjala da dojim- drvo, odrezanu granu. Mlijeko je kapalo po odrezanom dijelu, a drvo je srkalo ko ludo.
    I ovo je ludo!!!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

hehehehe ovo sa drvetom i loptom je nešto najluđe

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Joj, ja se bojim i opisati svoj san (moru) od prije neku noc jer je totalno psihopatski! Sanjam ja dosli mi kuci iz bolnoce sa bebom i MM ju hrani krompirom :shock: , a mala zvace k´o prava. Malo kasnije je stavio neku hranu u rernu, da se podgrije, pa usput stavio i bebu u rernu :? . Nakon par minuta je izbio pozar u kuhinji i ja trcim da izvadim bebu iz rerne, a ono bezbroj rerni oko mene i sve gore! Mislim da vam ne moram reci kako sam se probudila, i toliko sam bila potresena da sam skoro udarila MM koji je spokojno spavao pored mene

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    I ovo je ludo!!!
    joj bas sam se nasmijala

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    I ovo je ludo!!!
    joj bas sam se nasmijala

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj san neki dan... :?

ja rodila i idem dojiti bebu kad ono moja beba kornjaca :shock: koja mi svojim celjustima stisce bradavicu i to jako boli...
    e sad ja jos pokusavam namjestiti joj da bolje uhvati ali ne ide...i idem na web traziti broj tel. Rode za pomoc kod dojenja da nazovem i pitam sta sad?

:? :? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam na samom pocetku trudnoce sanjala da sam rodila curicu i bila sam s njom negdje u prirodi, nosila je u nekakvoj nosiljci i dojila. san je bio prekrasan, romantican, osjecaji majcinstva i bliskosti jako intenzivni...i nevjerovatno je koliko se taj san poklopio s ovim osjecajima koji su nakon poroda stvarno dosli.
    osim toga predvidjela sam da ce biti curica!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    moj san neki dan... :?

ja rodila i idem dojiti bebu kad ono moja beba kornjaca :shock: koja mi svojim celjustima stisce bradavicu i to jako boli...
    e sad ja jos pokusavam namjestiti joj da bolje uhvati ali ne ide...i idem na web traziti broj tel. Rode za pomoc kod dojenja da nazovem i pitam sta sad?

:? :? :?
    Ajme! Važno da si nazvala Rodin SOS

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

uff..super topic..ja doslovno mogu ujutro pisat scenarije za filmove svih zanrova..od tragedija, horora, fantasticnih, srcedrapateljskih dramuljetina itd, itd...na noc po 3-4 sna, sve mastovitije od mmastovitijeg...ali nigdje bebe ni poroda ni majcinstva?! dakle, sve nevezano za trenutno stanje...

ali eto, super da znam da je to normalno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je sada lakse,ja sam mislila da nisam normalna,sanjam gnjusne stvari kao npr.dan prije ultrazvuka sam sanjala govna,oprostitena izrazu ali stalno neke gnjusne snove imam,to je vjerojatno podsvjesno od straha.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uvijek sam sanjala ali sad u trudnoći... Svaku večer sam sanjala uglavnom nešto vezano za sex a bilo je svakakvih gadarija
    Ali dobro zadnja 2-3 tjedna se nekako smirilo, i dalje sanjam ali ništa posebno...
    Jedino sam neki dan sanjala da dojim svoju bebu i nikako da je nadojim, samo sam šaltala s jedne na drugu tidis

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Snovi su način na koji se um nosi sa onime čime se mi ne nosimo tj. ne rješavamo u javi.

Super su saveznik i meni osobno pomažu u duhovnom rastu.

Početno

pozdrav svima.
    ja sam nova na forumu iako vas vec neko vrijeme obilazim, nekad se smijam s vama, radujem se s vama. i tao. etto pozdrav svima.

inace, ja se nadam da sam ovj put trudna. imala sam missed sa 6 nedjelja, kiretazu u 8 pa sam sva bila u haosu.ali sto se tice tih snova, moram vam ispricati svoj sinosnji.

sanjala sam da vozim naki kamion, ogroman, teretnjak. i sto mi je bilo najsmjesnije, sanjam da ga vozim, a kontam hej pa ja ne znam voziti kamion....

eto, pozdrav svima.
    odoh da trazim neki topic vezano za simptome i to.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ovo je malo strašno, ali moram sa vama to podjeliti.
    U prošloj trudnoći u kojoj mi je umrla beba u 24.tj sanjala sam u više navrata da beba pokušava izači van, pruža rukice kao da hoče da ju spasim. Bilo je stvarno strašno. A još na početku trudnoće sam sanjala da MM i ja pokušavamo stiči na vrh brda, ali niz brdo teče voda (bujica) koja nas na kraju i odnese. (beba se na kraju ugušila u vodi). U to vrijeme je trudnoća bila savršena i nisam ni slutila da bi se nešto loše moglo dogoditi. Što mislite o tome?
    U prijašnjim trudnoćama nisam sanjala ništa loše o bebi, samo porode, bebu...
    Sada sam opet trudna i baš sam jučer sanjala da sam bila na UZV i vidjela malu slatku bebicu kako cucla palac i smije se. Nadam se da je to dobar znak.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eci, kad sam bila u 17. tjednu trudnoće, sanjala sam da mi doc na UZV pokazuje kako je beba umrla (uopće se ne želim sjetiti detalja). Taj dan navečer sam išla na UZV i mali je spavao, a ja sam se skoro onesvijestila od straha... Taj isti mali upravo štuca i nikako da se rodi (a ja već umorna od trudnoće).

Ne želim kategorički tvrditi da tvoji snovi nemaju veze sa onim što se na kraju zaista i dogodilo, ali kod jako loših (kao i jako dobrih) događaja na kraju unatrag sve povezujemo s tim. Primjera radi, moja prva trudnoća (kao i sljedeće dvije) završila je kiretažom. Bila je blizanačka. Kao prvo, posvuda sam počela viđati blizance. Kao drugo, istovremeno je golubica na našem balkonu u firmi napravila gnijezdo i snijela dva jaja, pa sam stalno razmišljala kako je to i za mene nekakav znak. Dočekali smo i da se golubići izlegu. Par dana prije nego što sam pobacila na balkonu smo našli samo uništeno gnijezdo i krvave fleke po podu - golubiće je ubila neka ptica grabljivica. Simboli? Slučajnost?

Nakon još sljedeća dva promašaja (kao i onog lošeg sna o mrtvoj bebi), odlučila sam jednu stvar - apsolutno sve ću prepustiti onome gore ma kako ga zvali i uopće ne želim razmišljati o krajnjem ishodu. Čim bi se pojavio strah ili nešto što bih ranije nazvala "slutnja" bilo bi izbačeno iz glave sa aktivnim razmišljanjem o sretnim stvarima. I sada, pred porod, mogu reći da mi ništa nije više pomoglo od razvijanja pozitivnog stava.

Ne razbijajte glavu mračnim snovima, uvijek ih je bilo i uvijek će ih biti, ali će isto tako biti i onih lijepih...

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Curama koje vjeruju da snovi nešto znače želim reći da kad sanjamo da je neka osoba umrla zapravo smo joj produžili život. Ja osobno mislim da ne treba tražiti smisao ružnim snovima, bolje ih je zaboraviti... I ja sam imala nekoliko noćnih mora vezanih uz moju bebu, a sanjala sam i da sam rodila dečkića, iako znam da je curica...mislim da ne trebam brinuti jesu li mi točno odredili spol, zar ne?

Nego, htjela sam postaviti jedno drugo pitanje:
    Imate li seksualne snove?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Slažem se da treba misliti pozitivno i ne razmišljati o lošim stvarima na koje ne možemo utjecati. Mislim da sada sanjam samo pozitivne snove zato jer si podsvjesno želim olakšati da ne mislim na ono loše što se dogodilo.
    Zato kada sanjam nešto lijepo vjerujem u to , a kada je loše ne vjerujem. Tako je i sa horoskopima , simbolima i sl.

Od kada sam trudna ne sanjam seksualne snove (za sada ) jer mi trenutno uopče nije do toga. Hormoni šta mogu. (jadan moj MM)

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Shiwy prvotno napisa
    Curama koje vjeruju da snovi nešto znače želim reći da kad sanjamo da je neka osoba umrla zapravo smo joj produžili život.
    Snovi su način na koji se naša svijest nosi sa stvarima o kojima ne razmišljamo u stvarnosti. Često su dobar pokazatelj koje stvari nas opterećuju, znak za upozorenje, način za osvještavanje, način otpuštanja...
    U svakom slučaju imaju značenje i nikad nisu bez veze. Šteta što ih ljudi ne tumače ispravno jer ih često ne razumiju.

Sanjanje smrti nekoga može ukazivati na "umiranje" neke osobine u nama.
    Svi ljudi koji se nalaze u našim snovima zapravo su osobine koje imamo pa ih podsvjest veže uz likove.
    Isto kao i rođenje bebe; predstavlja rođenje neke osobine u nama, početak novog i radosnog.

Mogla bi o ovome danima.

P.S. Narodne sanjarice su mi smješne.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

LeaB - misliš li da bebe možda na neki način komuniciraju sa nama preko snova, da nam šalju neke signale? Čula sam jednom neku takvu teoriju, baš me zanima.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ono što znam jest da u snovima komuniciramo s našim nadsvjesnim, a ono je povezano sa svime. Pa tako sam ja u početku trudnoće zamolila prije sna bebicu koja je bila negdje 6 tjedana da mi kaže spol. I sanjala sam jasno djevojčicu.

Da bi nakon tri mjeseca ultrazvuk potvrdio isto.
    Mislim da beba osjeća sve što i mama, ako je komunikacija prije rođenja važna, kako nebi ona suptilna koja se odvija na energetskoj razini.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

LeaB, tnx.
    Sad si me samo još više ohrabrila da uporno i sve snažnije govorim svome djetetu, da pazim o tome što razmišljam i razriješim što je bitno od nebitnog.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

negdje sam davno pročitala da su predmentrualni snovi identični onima u prvom mjesecu trudnoće, obično su opterećeni, a sve je naime povezano sa nekom određenom količinom nekih? hormona., možda ove druge cure znaju kojim?dobro se sjećam da u prvom tromjesječju trudnoće i prvi i drugi put sam redovito imala noćne more, loša i osjetljiva raspoloženja i stalnu potrbu za spavanjem. dakle to ima i svoj fižički background, nije san samo posljedica misli u budnom stanju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •