pa je naravno, ali i rijeke su zagađene do bola, ne sve ali dosta njih. inspekcije u njemačkoj su najjače u svijetu (jače i od amera, sorry kaee, ali tako je) kao i astronomske globe pa ti švercaj i muljaj. gubica mi je kako ljudi ili ne znaju ili zaboravljaju da postoje pravne države koje to odista i jesu i gdje stvar stvarno gle čuda ali i funkcionira...ali to je druga tema... hoću reći to daje određenu sigurnost, zaprvo daleko veću za razliku od tamo gdje ne postoje ili nikakve kontrole ili sve možeš kupiti ili se predmeti vuku po ladicama dok ih ne zakači zastara itd.. (ovo ne odgavarm direktno tebi, nego me misao povela malo dalje..)
uglavnom obožavamo skušu, od 2 put min. obavezno 1 puta tjedno plava riba, ako nisu srdele, onda skuša, naše malo čudo se davi i u jednom i u drugom. ova što mi kupujemo je ulovljena u sjeverno-istočnom atlantiku. inače ovdje je zakonom propisano redovno uzimanje proba prije puštanja ribe (kao i mesa) u prodaju pošto se i koncetracija metala mjenja i u vodama i ovisno o jatima, da li se radi o mladom ili starijem jatu itd..