Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: Kakvu ribu jedete?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

tako za usporedbu, u nordsee i ostsee njemačka izlovi godišnje kakvih 250.000 tona ribe i to uglavnom samo haringe i male ribice iz porodica haringa, dok norvežani, španjolci i danci tamo izlove godišnje 3 milijuna tone ribe, kao i što u odnosu na kopnenu površinu i brojnost njemačka gotovo da i nema more mogli bi se reći u usporedbi sa tradicijski pomorskim zemljama, kao i što se riba u uzgajalištima uzgaja kratko, odnosno ubija se čim dostigne zrelu veličinu, a ne pliva morima recimo 5 ili 12 godina koliko može losos živjeti na slobodi pa je koncetracija žive i metala neusporedivo veća i opasna po zdravlje i život itd..itd....

ali ono how cares anyway ....svakoga koga tema doista zanima neće zauzimati obrambeni i konfliktan stav postavljajući pitanja i pri tome još sam odgovarajuči na njih, i to netočno i posve neinfomriano o temi...tako da sorry ali na to mi se doista neda gubit vrijeme, to smo već ovdje na forumu prošli više puta, tko hoće znati znat će, tko neće neće i kraj priče.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    ali ono how cares anyway ....svakoga koga tema doista zanima neće zauzimati obrambeni i konfliktan stav postavljajući pitanja i pri tome još sam odgovarajuči na njih, i to netočno i posve neinfomriano o temi...tako da sorry ali na to mi se doista neda gubit vrijeme, to smo već ovdje na forumu prošli više puta, tko hoće znati znat će, tko neće neće i kraj priče.

xx

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

S obzirom na posao kojim se bavim, tema me zanima i nisam posve neinformirana, stovise bila sam na vise predavanja o marikulturi na kojima su se znanstvenici koji se bave time uglavnom na kraju posvadjali. Na temelju njihovih predavanja, ja bi se slozila da je uzgoj ekoloskiji pod uvjetom da se ne uzima mladj iz otvorenog mora i da se riba u uzgajalistu ne hrani ribom iz otvorenog mora. Ako ovo nije zadovoljeno, korist za okolis je puno manja, ako je uopce i ima, jer uzgajanje ribe donosi i neke svoje probleme. Ovo s godinama starosti i kolicinom nakupljene zive ima smisla, ali mozes ti i na ribarnici kupit mladu ribu. Pretpostavljam i da ribe u uzgajalistima dobivaju neke sastojke, tipa riblje antibiotike??, koje ribe na otvorenom moru ne dobijaju,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •