Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
a pastrva, šaran... to nije riba?
X

Pastrva i šaran iz kvartovske ribarnice.

Štuka, smuđ, som i slično iz provincijske ribarnice.

Dugo nismo bili na ribičiji, ali sve je to jestivo - bijelke, crvenperke, babuške, klenovi, oštriži... sve je to super, ali teško dobavljivo, pa zadnje vrijeme kupim filete vijetnamskog soma u sparu i gotovo.

Sad bi moja susjeda još rekla da je lipljan najbolja riba!

Jedemo mi i morske ribe kad uhvatim trenutak i skoknem do Kvatrića.

Što se tiče pripremanja i čišćenja, mislim da mm u životu nije očistio ribu. Ja sam od djetinjstva s tatom išla na pecanje (i naučila čistiti sve slatkovodne ribe koje bi ulovili i dakako pojeli). Moj mlađi sin isto uredno čisti ribe sa mnom i to mu je zabavno. Starijega ne privlači i on će vjerojatno u životu samostalno pripremati samo gotove očišćene ribe ili već panirane filete oslića (koje ponekad ispržim ako baš nemamo vremena za solidnu pripremu, ali nisu nam baš špica filma).