Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: Kakvu ribu jedete?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hm...ja sam totalni laik za terminologiju pa je sasvim moguće da bezveze nabadam, ali logika mi kaže da se pomorska zamlja zove ona zemlja u čijoj je tradiciji pomorstvo (dakle navegavanje muških članova obitelji, rad i bivanje po moru). Zemlja koja ima izlaz na more bila bi vjerojatno primorska zemlja jer je pri moru. Neka me netko ispravi...
    Navegavaju li Nijemci, nemam pojma .

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Navigavaju, navigavaju, itekako. Trebam li im i imena navesti?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Hm...ja sam totalni laik za terminologiju pa je sasvim moguće da bezveze nabadam, ali logika mi kaže da se pomorska zamlja zove ona zemlja u čijoj je tradiciji pomorstvo (dakle navegavanje muških članova obitelji, rad i bivanje po moru). Zemlja koja ima izlaz na more bila bi vjerojatno primorska zemlja jer je pri moru. Neka me netko ispravi...

tradicionalno pomorska zemlja je zemlja za koju je more, odnosno pomorstvo od presudne i strateške gospodarske važnosti. tako bi hrvatska recimo samo bez obalnog, odnosno pomorskog turizma vjerojatno bila na gospodarskom nivou recimo albanije, pošto obalni i pomorski turizam čini 20% hrvatskog nacionalnog dohotka. njemačka je također turistička zemlja, ali pretežno obuhvaća društveni, kulturni, sportski, poslovni turizam, posebno omiljeni munchen i berlin, i kao takav sveukupno dakle čini oko 8% njemačkog nacionalnog dohotka.

daleko od toga da njemačka nema na primjer brodogradnju, jednu od jačih u europi, tj. imala je, ili ribolovstvo, ili 6 luka mislim na moru od kojih je hamburška najveća itd....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •