-
Mi smo daleko od mora i ribu kupujemo u Konzumu.
Utorkom, a i četvrtkom imaju svježu ribu - oradu, brancina (60-70 kn/kg), nama dosta po dvije, dakle oko 30 kuna ručak (uz to paradajz juha, krumpir i blitva, mahune, tikvice, raštika... to mi je smiješno računati) ili zamrznutu - papaline, skuše, oslić, škarpinu. Ako pržimo, pravimo pomfri, ako je u rerni, opet povrće na lešo. Uz puno bijelog luka, peršina i maslinovog ulja.
Nekada i svekar upeca kakvog smuđa, šarana ili netko pravi fiš pa onda jedemo i riječno.
No, uglavnom morsku, dva puta tjedno.
Znam da nije najzdravija ta riba iz uzgoja, ali meni nekako bolje i to nego svinjetina.
Još dva puta tjedno jedemo meso - nedjeljom kod svekija i još jednom mi pravimo (uglavnom piletinu).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma