Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: naslage kamenca

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno naslage kamenca

nisam neko vrijeme detaljnije prala wc i skupila mi se bestija. danas sam ribala, cetkala, ubila se.. i nista

kako rjesavate taj tvrdokorni kamenac?

kad sam vec otvorila temu da pitam i za to kako cistite ladicu za detrdzent u vesmasini. ja ju naime nemrem izvaditi van (u uputstvima pise da ima jedan osigurac koji se izvuce pa se ladica izvadi, ali ja taj dio nisam nasla ), a voljela bi ju oprat. ima neki trik, u stilu ubacis puno ladicu octa ili cega vec i samo odvrtis ispriranje.. ili kako?

ajmo vjeste domacice, savjete na sunce

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

inace koristim onaj froschov essig i on vrlo efikasno ubije sav kamenac na koji naletim, ali ovaj iz wc-a je tvrd orah.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da je jedini način da izvadiš ladicu
    moja se vadi teško, mora se potegnuti kao da želiš razvaliti vešmašinu i onda tek uspijem isčupati ju van

a za kamenac ne znam. vjerojatno trebaš neko jače sredstvo tipa domestos
    Posljednje uređivanje od kajsa : 09.09.2012. at 16:23

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja vešmašina ima neki kao zubac ili ti jezičak s unutarnje strane ( između ladice i gornje ploče mašine)pa to moraš malo stisnuti i povuč van ladicu. Imam Gorenje neku

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U WC ubaci solne kiseline, ostavi da djeluje, izribaj, ostavi, izribaj, i ode sve. Pouzdano znam, moja je poslije kao nova.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš u dm-u tablete za taj kamenac u školjci, to ja koristim. nikakvo ribanje nije potrebno, samo ubaciš tabletu-dvije i ostaviš da stoji.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"denk mit wc tabs"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovaj Domestos otklanja kamenac bez greške http://www.domestos.com.hr/hrv/index...oizvodi&page=2

Ne koristim ga rado, ali kad ništa drugo ne pomaže - on pomaže sigurno.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pokupim vodu iz wc školjke, ulijem solnu kiselinu, ostavim pola 15-30 min, od kamenca ne ostane apsolutno ništa, a školjka je kao nova!!!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

crni domestos je najbolji ubojica kojeg se moze naci u sobodnoj prodaji. ako imas prilike nabavi industrijski proizvod od Henkela, zove se CONTI, e to je nesto nakon cega je kupaonica zbilja cista. savrseno sredstvo, savrseno. cak i mirisi ugodno za razliku od kojekakvih kamencoskidaca

pomaze i prasak za rublje ubaciti preko noci u dosta ispraznjenu skoljku (guraj cektom vodu prema dolje par minuta i vode ce ostati samo malo na dnu, ne moras je vaditi jogurt casicom van )

na mojoj vecmasini se ladica takojer teze vadi i to na nacin da se izvuce koliko ide a onda lagano podigne prema gore dok se ne cuje neki klik i onda osigurac otpusti i ladica je vani...

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

za wc uzmi perin saponia mislim,solna kiselina,odličan je skida doslovno sve i koristi se u bolnicama,javnim mjestima....samo ne prečesto ga koristiti jer jako nagriza.
    A za ladicu od mašine, otvori ju do kraja i sagni se ,negdje uz kraj ili na sredini bude neka mala plastika ,obično zelene boje i nju povuci prema dolje i izvadi ladicu. Ako nema te plastike probaj malo ladicu podiči prema gore i povuci prema van. kad izvadiš izribaj domestosom i četk.za zube i ko nova.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

perin je odličan, sve pojede. mislim da bi i četku razgradio, da ju ostaviš u njemu

ako ne ode iz prve, zalijevaj svaki dan po malo, skinut će sve sigurno kroz par dana

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U dm postoji sredstvo za čišćenje veš mašine - razrijedi se i potopi ladica. Također se s njim očisti i bubanj. Piše na njemu. Pakiranje je od 0,5 l plavo, kao i sredstvo za kamenac.

Tvrdokorni kamenac - spužvicom izvadi svu vodu iz školjke, nalij cca 0,5 l solne i ostavi barem 1 sat. Najbolje je raditi kad klinaca nema doma.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Inače nisam za drastična kemijska riješenja, ali kad se pojavi ovako nešto tvrdokorno onda nema druge. Jednom godišnje izvadim vodu i ubacim WC-san (sadrži 9% kloridne kiseline). Skida instant.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali kaj to skida ovaj kamenac koji se gore skupi? tam di curi voda iz kotlica?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    crni domestos je najbolji ubojica kojeg se moze naci u sobodnoj prodaji. ako imas prilike nabavi industrijski proizvod od Henkela, zove se CONTI, e to je nesto nakon cega je kupaonica zbilja cista. savrseno sredstvo, savrseno. cak i mirisi ugodno za razliku od kojekakvih kamencoskidaca

pomaze i prasak za rublje ubaciti preko noci u dosta ispraznjenu skoljku (guraj cektom vodu prema dolje par minuta i vode ce ostati samo malo na dnu, ne moras je vaditi jogurt casicom van )

na mojoj vecmasini se ladica takojer teze vadi i to na nacin da se izvuce koliko ide a onda lagano podigne prema gore dok se ne cuje neki klik i onda osigurac otpusti i ladica je vani...

Hvala za savjet o pražnjenju školjke, dosad sam vadila s čašicom od Montea

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Apeliram samo da budete oprezni sa svim proizvodima od solne kiseline jer oni nagrizaju sve osim keramike. Dakle, ako su vam odvodne cijevi negdje oštećene, prečestom uporabom takvih proizvoda izazvat ćete kaos.

I usto je katastrofalno štetna za okoliš.

Bolje je koristiti koncentriranu octenu kiselinu (tzv. esenc) jer ona neće nagristi ništa osim kamenca.
    Ne znam sad kakve su to naslage o kojima govoriš... Meni, recimo, octena ili limunska kiselina sve skinu. I nikad ne izvlačim vodu van, već stavim tableticu (moja je iz Müllera, ali princip je isti kao kod ove dm-ove). Naravno, ni u kom slučaju ne stavljati tu tabletu zajedno s nekim drugim sredstvom!

Kadicu za deterdžent bi svakako trebalo izvaditi. Koji model perilice imaš?
    Obično kad se uselim u novi stan, kadicu perem u otopini praška za veš, s četkicom za nokte ili zube. Onda ostavim još malo namočenu u octu, za dezinfekciju. U normalnim uvjetima, kad JA koristim perilicu, dovoljno je nakon svakih nekoliko pranja oprati kadicu u blagoj, toploj sapunici.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    Nas nije bilo doma cca 20 dana i kako nam kotlić lagano curka (ah, ta gumica) nakupilo se na slivu u školjci dosta kamenca. To sam zalila solnom ujutro i dok nas nije bilo doma ona je odradila svoj posao. Kamenca nema.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Prvo, popraviti to što curi.
    (pretpostavljam da stalno curi pa da je zato toliko kamenca)

Ako imaš takvu naslagu, u obliku traga po kojem curi voda, uzmi jednu od ovih koncentriranih kiselina (vidi moj post gore) u običnu špricu (za injekcije) i prskaj direktno po tome dok se ne otopi.
    Ako naslaga nije "trag", nego je sveprisutna, onda naprosto moraš proći sa sredstvom okolo naokolo. Ako sredstvo koje odabereš nema integriran "pipak" da može ići ispod ruba, prođi sa špricom svuda okolo.

I nadam se da ovo ne zvuči kao pametovanje.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 10.09.2012. at 12:59

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ne curi stalno, nego ja nisam ribala detaljno, samo ovlas. sad se skupilo i tu je. znaci kiselina, a. nisam nikad dosad cistila s kiselinom. di da kupim tu koncentriranu octenu?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Solna se može kupiti u svakom dućanu. Samo, ponavljam, s njom biti ekstra ekstra oprezan! Pogotovo s djecom u blizini!

Konc. octena ili esenc se također može kupiti u običnim dućanima (to je ovo: http://www.belisce.hr/tvornice/tpd/i...6-octena-1.gif)

Limunska se kiselina kupi u prahu pa se otopi u vodi. To je isto dostupno u svakom dućanu, uglavnom na policama gdje su sastojci za kolače. Sad ne znam ovako od oka koju količinu vode bi trebala za koju količinu praha... Probaj otopiti koliko god ide praha u neku količinu vode Ili pusti vodu da školjka bude vlažna pa samo pospi prah gore i čekaj da izreagira.

Mislim, solna će ti to svakako riješiti, ali ja bih uvijek manje agresivnim rješenjima dala prednost.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I, usput, ako već kupuješ nekakve "sanitare", "perine" i sl., bolje je onda uzeti čistu solnu koja je jeftinija, nego te neke njene derivate.

A možeš probati i s običnim octom, ali će ti ga vjerojatno više trebati. U tom octu ima oko 9% octene kiseline (6-12, ovisi kako koji), a u ovom konc. je, čini mi se, 96 % octene kiseline. I s njom treba oprezno!!!

Koristiti rukavice, što god da odabereš.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 10.09.2012. at 13:13

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i meni je solna zadnje rjesenje. proobat cu s limunskom, kad ju kupujem mozda ubodem nesto i za kolace

hvala na savjetima. ladicu jos nisam probala izvuc ali znam da sam zadnji put (kad me manija uhvatila) isprobala sve zivo, osim da ju iscupam. vesmasina je whirlpool, ona uska. pise u uputstvima da ima taj neki osigurac, a nema ga.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

pise u uputstvima da ima taj neki osigurac, a nema ga.
    Onda imaš robu s greškom. Trebala si reklamirati.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ček, kad kažeš "uska", misliš na onu s gornjim punjenjem?

Našla sam ove upute na netu - http://sr.scribd.com/doc/46604159/AWT-7125. Čini se poprilično jednostavno. Osim ako fali dijelova.

Ako fakat nikako ne možeš izvaditi van, onda pokušaj pripremiti toplu otopinu praška za rublje pa namači spužvicu i/ili četkicu pa trljaj, trljaj, trljaj... I kad budeš koliko-toliko zadovolja rezultatom, operi rublje na visokoj temperaturi, da ti ne zaostaje u cijevima to što si kao očistila, a umjesto omekšivača stavi ocat (ja to i inače radim kad perem bijelo rublje jer ne podnosim omekšivač na gaćama ).

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

meni je super čisti alk. ocat za kamenac,npr prebrišem na kraju suhom krpom pipe i duže drži čisto.a jednom mjesečno sve natopim s dm-ovim sredstvom za pljesan,aktivni klor.e to izbijeli fuge ludilo,i zglanca kadu ma mrak.i nije preskupo.probaj to nalit u školjku pa nek malo odstoji a ak nejde,ne gine ti solna.i perin je tu negdje..kad sam radila u hotelu,perin je služil za teže slučajeve.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima prednje punjenje. ici cu jos jednom procackat. ne koristim omeksivac uopce. e, jel vama pretinac za omeksivac pun vode stalno?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ima prednje punjenje. ici cu jos jednom procackat. ne koristim omeksivac uopce. e, jel vama pretinac za omeksivac pun vode stalno?
    probaj filter dole, da ocistis. ne bi trebalo da bude vode.
    ja sam kamenac iz wc uspela da skinem sa limunskom kiselinom, sipas kolicinu i ostavis preko noci. a za sa strane razredis limunsku sa vodom u neku prskalicu....
    http://simpleliving-sherrie.blogspot...-or-today.html
    Posljednje uređivanje od kole : 10.09.2012. at 15:59

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za tvrdokorne naslage solna kiselina
    za izvuč ladicu - pozovi me na kavu pa ću ti pokazat

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aj, dodi

dovedi dete da se igraju dok ja cistim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pospi malo s octom, meni se skupilo kad smo došli s mora i sve otišlo

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    pokupim vodu iz wc školjke, ulijem solnu kiselinu, ostavim pola 15-30 min, od kamenca ne ostane apsolutno ništa, a školjka je kao nova!!!
    upravo tako radili jučer - ko nova. inače kad smo se doselili u taj stan, u školjci je bila naslaga smeđa ko drek. mrzila sam je, a ništa nije pomagala. ni šumeće tablete iz dm-a, ni domestos. i sad neki dan došli na ideju da izvadimo svu vodu i ulijemo solnu. divno je! i sad stalno virkam unutra jer je sve bilo i više mi se ne riga kad slučajno vidim unutrašnjost

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Pa zar vam nije djelovala solna i u vodi? Fakat ne kužim kolike su to naslage bile ako ste morali vaditi vodu.
    Učinak solne u vodi neznatno se smanjuje jer onda ona otapa i kamenac u vodi, a ne samo onaj na keramici, ali to su stvarno male količine. A i toliko je koncentrirana da bi stvarno trebala djelovati i blago rastopljena. Dapače, ne preporuča je se koristiti baš "čistu".

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mikka, za onaj "gore" kamenac, vidjela na Odredu za čistoću, napravi se pasta od boraxa i octa. Nisam upamtila omjere, ali na tv je funkcioniralo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •