Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: zaštitne inekcije

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno zaštitne inekcije

Eto da se na početku malo požalim :/ . Od kada smo krenuli (jesen) u vrtić, moj dječak je stalno, ali stalno bolestan. To se kreće u pravilnim razmacima, tjedan u vrtići-dva bolestan, i tako u nedogled. Da ne spominjem dva streptokoka, od kojih nas je jedan čak doveo do bolnice. Ja se sad razmišljam, kako sačuvati to moje dijete od stalnih bolesti, antibiotika...znači nešto za prevenciju i jačanje, ne za liječenja.
    I tako sam čula za zaštitne inekcije koje navodne jako pomažu i kako neki kažu "od onda nismo bili bolesni". Da li imate kakavih iskustava, i kakvo vam je mišljenje o takvim inekcijama????

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja nemam iskustva s injekcijama, ali i moj je L. isto tako bio svako malo bolestan kad je ovu jesen krenuo u vrtić, nama je pomogla ehinachea, malo mu je podigla imunitet

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam čula za te injekcije, ali su mi skroz sumnjive.
    ne postoji magično sredstvo koje će djetetu naglo pojačati imunitet.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

D ali je razumno u ovakvim situacijama razmišljati o ispisu iz vrtića? baš sam u dvojbi, velikoj! I duša me boli kad vidim ono moje dijete iscrpeljeno, umorno i mršavo od boleština!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne znam, možda misle na ekstercilin (mislim da se tak zove) produženi pencilin, ali se on baš i ne daje rutinski, bar kolko ja znam

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikazd, radi se o ekstencilinu, koji neko duze vrijeme stiti od streptokoknih infekcija.

Znam kako ti je, slicno mi je bilo s mojom djecom. Medjutim, sad sam shvatila da sam vecu paniku ja radila nego sto je problem zaista bio ozbiljan.

Dijete u vrticu mora proci neku fazu kad cesce pobolijeva i onda kad mu imunitet ojaca sve je ok. Streptokokne infekcije nisu tako strasne ko sto nas plase. Kazu da je stalno najmanje 30% djece zarazeno streptokokom u vrticu i da uvijek ima zdravih kliconosa.

Ako imas mogucnosti, nemoj ga neko vrijeme voditi u vrtic, cisto da se stigne malo oporaviti i ojacati imunitet. Ali ako ti vrtic treba dogodine nemoj ga ispisivati jer onda moras ponovo u natjecaj.

Ne brini, sve je to normalno. Znam da ste oboje iscrpljeni, ali proci ce. I nema nista efikasno za podizanje imuniteta. To jednostavno mora prirodno doci. Sva ona sredstva su samo mala pomoc, nista drugo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •