-
zaštitne inekcije
Eto da se na početku malo požalim :/ . Od kada smo krenuli (jesen) u vrtić, moj dječak je stalno, ali stalno bolestan. To se kreće u pravilnim razmacima, tjedan u vrtići-dva bolestan, i tako u nedogled. Da ne spominjem dva streptokoka, od kojih nas je jedan čak doveo do bolnice. Ja se sad razmišljam, kako sačuvati to moje dijete od stalnih bolesti, antibiotika...znači nešto za prevenciju i jačanje, ne za liječenja.
I tako sam čula za zaštitne inekcije koje navodne jako pomažu i kako neki kažu "od onda nismo bili bolesni". Da li imate kakavih iskustava, i kakvo vam je mišljenje o takvim inekcijama????
-
Ja nemam iskustva s injekcijama, ali i moj je L. isto tako bio svako malo bolestan kad je ovu jesen krenuo u vrtić, nama je pomogla ehinachea, malo mu je podigla imunitet
-
Osoblje foruma
nisam čula za te injekcije, ali su mi skroz sumnjive.
ne postoji magično sredstvo koje će djetetu naglo pojačati imunitet.
-
D ali je razumno u ovakvim situacijama razmišljati o ispisu iz vrtića? baš sam u dvojbi, velikoj! I duša me boli kad vidim ono moje dijete iscrpeljeno, umorno i mršavo od boleština!
-
Ne znam, možda misle na ekstercilin (mislim da se tak zove) produženi pencilin, ali se on baš i ne daje rutinski, bar kolko ja znam
-
Nikazd, radi se o ekstencilinu, koji neko duze vrijeme stiti od streptokoknih infekcija.
Znam kako ti je, slicno mi je bilo s mojom djecom. Medjutim, sad sam shvatila da sam vecu paniku ja radila nego sto je problem zaista bio ozbiljan.
Dijete u vrticu mora proci neku fazu kad cesce pobolijeva i onda kad mu imunitet ojaca sve je ok. Streptokokne infekcije nisu tako strasne ko sto nas plase. Kazu da je stalno najmanje 30% djece zarazeno streptokokom u vrticu i da uvijek ima zdravih kliconosa.
Ako imas mogucnosti, nemoj ga neko vrijeme voditi u vrtic, cisto da se stigne malo oporaviti i ojacati imunitet. Ali ako ti vrtic treba dogodine nemoj ga ispisivati jer onda moras ponovo u natjecaj.
Ne brini, sve je to normalno. Znam da ste oboje iscrpljeni, ali proci ce. I nema nista efikasno za podizanje imuniteta. To jednostavno mora prirodno doci. Sva ona sredstva su samo mala pomoc, nista drugo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma