Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Pece me prepona, iliti ne znam bolje objasniti sto me muci

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Pece me prepona, iliti ne znam bolje objasniti sto me muci

Trudna sam 30 tjedana i koji dan, a jedno zadnjih dva tjedna me muci... nesto.

Javlja se iskljucivo kad stojim, dakle mirujem ili relativno mirujem, a na nogama sam. Tipa kuhanje, kad se krecem tek toliko izmedju kuhinjskih elemenata, ili ako stojim u redu na kasi, skupljam ves sa strika tj. radim bilo sto sto ne ukljucuje normalne korake. Idem redovito na jogu, hodam koliko god mi to raspored dozvoljava i dok god se krecem ne smeta me ama bas nista. Ne osjecam taj uzas ni kad sjedim ili lezim.

Osjetljivo mjesto je s desne strane, tocno povrh stidne kosti, a u ravnini s desnom bradavicom (idu mi koordinate...). Ne pipam nista, na kozi se nista ne vidi, a nakon 5-6 minuta stajanja, pocinje prestrasan osjecaj pecenja, nesto u rangu zive rane, tipa dubokog reza ili opekotine - povremeno zamisljam da tako boli kad te netko polagano kuri cikom.

Prvi put kad se javilo otrcala sam u WC pogledati imam li kakvu ranu (zabrijala sam da sam se priklala u kadi, ili nesto slicno, jerbo ionako vise nista tamo ne vidim). Uglavnom, ranu nemam, koza izgleda normalno. Sve skupa prestane kroz par minuta cim sjednem ili krenem hodati.

Doktoru idem drugi tjedan, pitat cu ga. U medjuvremenu me muci sto je to, a ne da mi ih se zvati telefonom jer obicno ovi koji dizu slusalicu nemaju pojma ni o cemu. Mog ginekolog je ionako na godisnjem do ponedjeljka, a nekom usputnom mesaru mi se ne ide. Nekako mislim da i nije tako hitno, ako uopce, ali rado bih znala koji je to vrag i kako da si pomognem (osim da uopce ne stojim, sto je relativno nemoguce).
    Posljednje uređivanje od Kaae : 11.09.2012. at 05:51

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni se takva bol javljala jer imam kilu, i to mi se u drugoj i sad u trecoj desilo negde oko 20. tj. i prestalo je nesto skoro. Sad sam 29+5 povremeno mi se desi da me zaboli kad se preforsiram. Inace mi je dr rekla da to moze da se operise i u trudnoci, sto nisam obavila jer je u medjuvremenu i prestalo, verovatno i ne bih jer me van trudnoce ne muci, zivim sa tim vec godinama. Probaj kad stojis da se napregnes i opipaj to mesto da li dodje do neke promene, tipa da malo otekne. Nisam ti bas nesto pomogla....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vrlo vjerojatno imaš problem s venom, pisale smo već o tome, u žurbi sam pa ne mogu tražiti, ali čisto za utjehu čim rodiš situacija se gotovo 100% vrati u normalu. Nije isključena niti kila, ali vene su puno češće...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma gledala sam to o venama, no meni nista nije izboceno, niti nateceno.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ni meni nije bas bilo vidljivo, dr je uspela da opipa. Nadam se da nije nista ozbiljno i da ce brzo proci. Jel te i dalje boli?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Boli uvijek kad stojim ili se jako limitirano krecem (na nogama) dulje od 5-6 minuta.

S obzirom da radim od ranog jutra, a to je sjedenje ili hodanje, danas jos nisam imala napadaje, ali bit ce, cim dodjem doma i probam, recimo, skuhati nesto za sutra ili pokupiti ves sa strika.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možda je , u bit sigurna sam;
    http://www.antireuma.com/50Reuma/530Isijas/01Isijas.htm

Ja sam ga imala u sve tri trudnoće od 25tj nadalje....

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni se točno takva bol tj. to užasno pečenje i na istom mjestu, javljalo u trudnoći prilikom okretanja u krevetu ili nekog čudnog pokreta. Onak, tako zapeče da mi je i dah oduzimalo. Prestalo je s porodom , ali je osječaj bio užasan, nešto neopisivo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mitovski, ovo tvoje vuce na round ligament pain, iliti barem se to tu tako zove. To me uhvatilo par puta, ali nije isto sto i ovo. Taj se javlja kad kihnes ili se zakasljes neocekivano, ili kod okretanja, cak i hodanja ponekad. Frendica je uspjela pasti na nos kad je oblacila hlace jer ju je snaslo. Ovo moje je drugacije, barem u usporedbi s tim round ligamentom kojeg sam uspjela prepoznati. Cak nije ni na istom mjestu (ali je s iste strane).

Cheerilee, isijas je u ledjima, a provlaci se kroz noge. Meni s ledjima nista nije, samo sa stidnom kosti tj. povrh nje, a ispod trbuha.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Znam da ide od leđa, većinom...
    Meni je bol išla iz zdjelice u nogu i dobila sam tu dijagnozu....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 11.09.2012. at 22:05

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod mene kao kod mitovski u trudnoći, osjećam da me zapeče kad se okrećem u krevetu i nagazim stopalom kod tog okretanja, ali ne u preponi nego kod ulaza u rodnicu recimo to tako slikovito... U 32tjednu sam nadam se samo da to već nisu neki znaci ranijeg otvaranja ili ranijeg poroda kao što mi je kod prvog bilo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemoj stajati

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj stajati

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kaae kako si?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dobro, sve dok ne stojim.

Bila sam danas na pregledu, sve je ok, i s bebom i sa mnom (ukljucujuci preponu). Pece me zivac, rekao mi je doktor koji, ali zaboravila sam. Sve u svemu, nista zabrinjavajuce, a svakako i za ocekivati jer mi je sva dobivena tezina otisla u trbuh pa me gravitacija lagano ubija. Savjetovao mi je da nabavim trudnicki pojas i da ga nosim kad kuham ili kad znam da cu negdje stajati. Nema nikakve druge pomoci, nazalost.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ja nosim malog (kršitelj koda)a, i mene bi boljelo
    sve, ne samo prepona

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hahahahaha, kako mi je malog nilskog konjića cenzuriralo!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas si mislim nesto... ono, ako nosis krsitelja koda, nek te samo boli.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, sve dok ne stojim.

Bila sam danas na pregledu, sve je ok, i s bebom i sa mnom (ukljucujuci preponu). Pece me zivac, rekao mi je doktor koji, ali zaboravila sam. Sve u svemu, nista zabrinjavajuce, a svakako i za ocekivati jer mi je sva dobivena tezina otisla u trbuh pa me gravitacija lagano ubija. Savjetovao mi je da nabavim trudnicki pojas i da ga nosim kad kuham ili kad znam da cu negdje stajati. Nema nikakve druge pomoci, nazalost.
    drzi se, jos malo

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nabavila sam sinoc pojas. Odlicna stvar. Izgledam prestrasno s tim (iskljucivo je za kucnu upotrebu ), ali mogu cak i trcati niz i uz stepenice. I, naravno, mogu stajati mirno.

:muffin_top:

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •