Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Autosjedalice

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Autosjedalice

Pozdrav i isprike ukoliko je slično pitanje već postavljano..

Naime,
    jučer u popodnevnim satima vozio sam iz vrtića troje djece, zaustavila nas je policija i dobio sam kaznu (500 kn) jer svo troje djece nije
    bilo u sjedalicama. U automobilu je jedna sjedalica u kojoj sjedi najmlađi sin (3,5 godine).
    Ostalo dvoje (4,5 i 5,5 godina nisu bili u sjedalicama, ali su bili vezani sigurnosnim pojasevima).

Policajac se pravdao da sva djeca moraju sjediti u sjedalicama (stoga sam morao u tom trenutku u automobilu imati 3 sjedalice (ne znam da li ih je teoretski moguće postaviti 3 komada u Opel Corsu, ali problem je u tome što ja imam petero djece i svi su mlađi od 12 godina (kolika je pretpostavljam dobna granica do koje djeca moraju sjediti u sjedalicama)

Da li je u ovakvim slučajevima (roditelji s više djece) dozvoljeno korištenje automobilskog pojasa umjesto sjedalice?
    Što ako su djeca prerasla autosjedalicu? Moji klinci su stvarno visoki i jaki za svoju dob, tako da je ovom najmlađem sjedalica "knap".
    Imam li neko pravo žalbe? Do sada nisam kažnjavan, mogu li uložiti kakav prigovor u policiji na kaznu?

Hvala na pomoći!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa sjedalice ima u kaategorijama! Za one od 4,5 godina treaba naravno imati sjedalicu primjerene grupe 15-36 kg! To je i zakonom propisano!
    Takoder ako je djete preslo 18 kg( ovo najmanje) treba ga prebaciti u vecu!
    Nema nikakvog popusta za roditelje vise djece i sva moraju biti prevozrna u sjedalicama prikladnim njihovoj kilazi i uzrastu! Pojas autimobila ne moze reagirati na premalu kilazi u nije dovoljna zastita!
    Tako kaze zakon a i zdrav razum!
    Ja bi cak pohvalila policiju, kod nas ne provode takve akcije!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svo troje djece trebalo je biti u autosjedalicama, s tim da u kategoriji 15-36 kila postoje sjedalice s naslonom i sjedalice bez naslona (iako bi oboje starije djece trebalo biti u ovima s naslonom)
    ne znam da li je u opel corsu moguće staviti 3 sjedalice, ali ja imam troje djece (najstarije je 9 godina i još uvijek sjedi u autosjedalici) i morali smo rođenjem trećeg djeteta kupiti veći auto kako bismo mogli unutra smjestiti 3 sjedalice. u moj auto inače stanu i 4 sjedalice, a u mužev ih stane čak i 5.
    čovjek se mora prilagoditi ako želi da mu djeca budu sigurna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u corsu bi trebale moći stati tri sjedalice; u našem priručniku je fotografija twinga i tri sjedalice

žao mi je što ste platili kaznu jer ste jedan od rijetkih roditelja koji je svoju djecu barem vezao; mnogi ih prevoze kao "rasuti teret"
    ono što je opasno kod prijeviza djece koja su vezana pojasom, je što su ta djeca mahom preniska, odnosno, pojas im ide preko vrata (grla) i trbuha (koji je najmekši dio tijela i u kojem se nalazi veliki broj organa)
    u slučaju kočenja, pojas može prouzročiti velike ozljede
    zato je potrebno da dijete bude povišeno, dok ne naraste do visine od 150 cm i težine od 36 kg

znači, i ovo dvoje djece, od 4,5 i 5,5 godina treba biti u postoljima koja su predviđena za njihovu dob.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da se nadovežem na gorenje postove.
    U subotu 15. rujna imate besplatan pregled autosjedalica. Savjetujem Vam da odete sa autom i djecom da pregledaju sjedalicu te da Vas savjetuju oko (povoljnije) kupnje kako bi Vaša djeca bila sigurna u autu.

Više o pregledu imate ovdje - http://www.roda.hr/article/read/rodi...a-u-zagrebu-11

Inače, prometni policajac postupio je u skladu sa odredbama članka 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( http://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sig...eta-na-cestama).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U opel corsu stanu dvije sjedalice bez naslona od 18-36 kg tzv. buster i sjedalica od 9-18 kg
    moja sestra je jednom tako vozila svoja tri necaka u toj kombinaciji.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 12.09.2012. at 11:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •