-
upala pluća ???!!!
Nije mi jasno kak sad to. Irica je bila malo prehlađena već 2 dana, jučer imala malu temp (37,5) navečer i žalila se da je boli grlo, pa smo jutros otišli kod ped. Vadila joj je krv i kaže da ima visoku sedimentaciju (mislim) i da ima upalu pluča. Pitala nas je da li ju hočemo hospitalizirati ili joj davati sumamed. :shock: Pa naravno davati ćemo joj taj sumamed iako znam da je to jaki antibiotik itd. Ima li netko iskustva sa tim?
I da mora ležati i mirovati. E to je već malo teže, jer ne znam kako ču ju natjerati da leži s obzirom na brata, njenu živost (jer ona je u biti super samo joj curi nos)? :?
-
joj, tako mi je žao male mišice!
kakve ste sve preglede radili?
šaljem vam puno dobrih vibri da to brzo prođe
-
Samo ju je preslušala i poslala na vađenje krvi. Ne mogu vjerovati da upala pluča tako bezazleno izgleda.
-
Ne znam što da ti kažem, ali kod nas upala pluća nije bila baš bezazlena...
jaki kašalj, visoka temp (preko 39 ispod pazuha), i ponajviše prvi dan bolovi u leđima i sva se nekako tresla ... istina, sve se to u dva-tri dana razvilo bez nekih prvih simptoma prehlade, bronihitisa i sl.
S tom dijagnozom nije se za šaliti... no mislim da upalu pluća uglavnom mogu preko težih simptoma prepoznati (kao što su bili kod nas) i s potvrdom rendgenske slike. Liječenje ovisi o vrsti (virusna ili bakterijska), i ako je potreban antibiotik prima ga 5-6-7 dana, ne samo tri za koliko je dostatan Sumamed.
Ako joj temperatura naraste i počne se žaliti na bolove, odi do Srebrnjaka
-
moja prijateljica ima sina od godinu dana ,uglavnom, prvo je dobio temperaturu,pa upala uha pa na kraju skuže i upala pluća! bili su oboje nekih 7 dana u bolnici!! sada je mali ok!
-
Irici je sad ok, samo joškašlje ali manje. Sutra idemo na kontrolu pa čemo vidjeti. Čula sam da djeca sa astmom češće imaju upale pluća . Ne znam kako to izbječi kad se to razvije od obične prehlade. Možda ne bi trebala iči u vrtić? Iako se i djeca koja su doma isto prehlade, mislim ne mogu je držati pod staklenim zvonom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma