Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: upala pluća ???!!!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno upala pluća ???!!!

Nije mi jasno kak sad to. Irica je bila malo prehlađena već 2 dana, jučer imala malu temp (37,5) navečer i žalila se da je boli grlo, pa smo jutros otišli kod ped. Vadila joj je krv i kaže da ima visoku sedimentaciju (mislim) i da ima upalu pluča. Pitala nas je da li ju hočemo hospitalizirati ili joj davati sumamed. :shock: Pa naravno davati ćemo joj taj sumamed iako znam da je to jaki antibiotik itd. Ima li netko iskustva sa tim?
    I da mora ležati i mirovati. E to je već malo teže, jer ne znam kako ču ju natjerati da leži s obzirom na brata, njenu živost (jer ona je u biti super samo joj curi nos)? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

joj, tako mi je žao male mišice!
    kakve ste sve preglede radili?
    šaljem vam puno dobrih vibri da to brzo prođe

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo ju je preslušala i poslala na vađenje krvi. Ne mogu vjerovati da upala pluča tako bezazleno izgleda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam što da ti kažem, ali kod nas upala pluća nije bila baš bezazlena...

jaki kašalj, visoka temp (preko 39 ispod pazuha), i ponajviše prvi dan bolovi u leđima i sva se nekako tresla ... istina, sve se to u dva-tri dana razvilo bez nekih prvih simptoma prehlade, bronihitisa i sl.

S tom dijagnozom nije se za šaliti... no mislim da upalu pluća uglavnom mogu preko težih simptoma prepoznati (kao što su bili kod nas) i s potvrdom rendgenske slike. Liječenje ovisi o vrsti (virusna ili bakterijska), i ako je potreban antibiotik prima ga 5-6-7 dana, ne samo tri za koliko je dostatan Sumamed.

Ako joj temperatura naraste i počne se žaliti na bolove, odi do Srebrnjaka

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja prijateljica ima sina od godinu dana ,uglavnom, prvo je dobio temperaturu,pa upala uha pa na kraju skuže i upala pluća! bili su oboje nekih 7 dana u bolnici!! sada je mali ok!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Irici je sad ok, samo joškašlje ali manje. Sutra idemo na kontrolu pa čemo vidjeti. Čula sam da djeca sa astmom češće imaju upale pluća . Ne znam kako to izbječi kad se to razvije od obične prehlade. Možda ne bi trebala iči u vrtić? Iako se i djeca koja su doma isto prehlade, mislim ne mogu je držati pod staklenim zvonom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •