Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Okretanje wc školjke

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Okretanje wc školjke

Nagovaram mm-a da kupimo sušilicu, pa bih je htjela stavit u kupaonu pored vešmašine. Caka je u tome što bi trebalo okrenut wc školjku za 90 stupnjeva da stane. Jel to teško izvedivo? Odvod je u zid. MM nije oduševljen idejom (kaže, ne diraj u gov.., jer ćeš završit u njima), ali nagovorila bih ga ako nije previše posla.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Vidjela sam kod nekih ljudi da su u nedostatku mjesta stavili susilicu na masinu. Mozda je i to opcija.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa Vidi poruku
    Nagovaram mm-a da kupimo sušilicu, pa bih je htjela stavit u kupaonu pored vešmašine. Caka je u tome što bi trebalo okrenut wc školjku za 90 stupnjeva da stane. Jel to teško izvedivo? Odvod je u zid. MM nije oduševljen idejom (kaže, ne diraj u gov.., jer ćeš završit u njima), ali nagovorila bih ga ako nije previše posla.
    ukoliko je wc skoljka ona koja se prisarafi na pod, zna puknuti, racunaj da su plocice na podu izrezane oko nje, pa da ces imati i taj probelm.
    potencijalni trosak nove WC skoljke, i jos malo keramicarskih radova, ako zelis naravno da lijepo izgleda.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Joj, meni su tvoje kombinacije za ili za
    Slažem se s TM (znam još jednu poslovnicu - dirneš dr.. pa i sam smrdiš )
    Zašto je ne uguraš negdje drugdje, moja je u mojoj spavaćoj sobi. Skroz okej rješenje.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

teoretski, ali samo teoretski je moguće to izvesti sa fleksibilnim crijevom budući da imaš odvod u zidu. imaš drugi problem, kad zarotiraš školjku moraš imati min 30 cm od zida do nje, što znači da će ti školjka stajati doslovno usred ničeg! dalje je pitanje imaš li monoblok pa trebaš micati i vodu za kotlić. mogu dalje nabrajati..................

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Maxi je to baš objasnila.
    Jedino da staviš na veš mašinu ili negdje drugdje. Inače sušilici niti nije mjesto u kupaoni, tako piše u uputstvima.
    Posljednje uređivanje od oka : 12.09.2012. at 12:25

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je sušilica u garderobi, imam fino odvod u zidu na dvorišnu stranu. takva sušilica je i jeftinija jer nije kondenzacijska a i manje troši

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma daj, mislim ovo da joj nije m jesto u kupaoni. meni nikad ni nije bila tamo, ali se ne sjecam tog detalja iz uputa.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja i dragi smo neki dan učinili isto (pomicali školjku s odvodom u zid) i isto smo se neko vrijeme predomišljali kao i vi (nikakvo iskustvo, ali velika sklonost DIY aranžmanima). Nije bitno savija li se odvodna cijev pod kutem od 90* (riješiš to ili koljenom ili fleksibilnom cijevi), bitno je samo da pripaziš na "pad" koji ne bi trebao biti veći od 2% ni manji od 0,5% (JAKO BITNO: ako je premali neće odlaziti ono što otići treba, a ako je prevelik ode ti voda pa školjka završi "na suhom"). Naša je za pod bila pričvršćena samo šarafima, na pločice (naravno i silikon), tako da su nam nakon premještanja ostale 4 miće rupice koje smo zafugirali i pravimo se da ih ne vidimo

Nama sad sve radi i bolje nego prije, ali nije da se nismo pitali par puta, kaj ćemo ako se "useremo" stvar

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj, mislim ovo da joj nije m jesto u kupaoni. meni nikad ni nije bila tamo, ali se ne sjecam tog detalja iz uputa.
    Je, i ja sam se iznenadila dok sam pročitala, ali piše.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Opcija da je stavim na veš mašinu otpada, iznad su ormari. Nije monoblok, kotlić bi isto morala micat, ali to mi nije problem. Ušerafljena je za pod, nadam se da neće puknut. Što se tiče prostora, bilo bi ga taman. U planu je između sušilice i wc-a stavit jedan mali pregradan zid visine 20x90x70 (šxvxd), pa se wc skoro ne bi vidio. Iznad weš mašine i sušilice bit će velika radna ploha povezana sa pregradnim zidom. Kaj nije bolje imat sušilicu pored vešmašine, pa samo prebacim veš iz jedne u drugu?
    Druga opcija je sušilica na malom balkonu (od spavače sobe), al se bojim da će bit previše bučna. Ja naime čujem komarca kad prdne, tak da se bojim kako bi to izgledalo.
    Lucij@, kaj fali mojim kombinacijama. Kava kad stigneš?
    Rutvice, tvoje iskustvo mi daje nadu.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Irena, rado bi popila kavu s tobom, ali ne znam kada, fakat ne znam. Ja mogu prijepodne, ti poslijepodne...
    E da sam ja TM, popiz.... bi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Druga opcija je sušilica na malom balkonu (od spavače sobe), al se bojim da će bit previše bučna. Ja naime čujem komarca kad prdne, tak da se bojim kako bi to izgledalo.
    a kak bi tek bilo susedima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene zanima ova opcija stavljanja sušilice na vešmašinu ( ne za mene jer ja gore imam bojler), ali općenito nije li ona preteška za stavit gore, ili treba ipak neki potporanj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U planu je između sušilice i wc-a stavit jedan mali pregradan zid visine 20x90x70 (šxvxd), pa se wc skoro ne bi vidio. Iznad weš mašine i sušilice bit će velika radna ploha povezana sa pregradnim zidom.
    zašto ne stavit neki ormarićili ladičar a ne zidek, mislim nekaj kaj može poslužit ćemu? a kolko ti zaprav imaš mjesta između vešmašine i wc školjke, možda bi stalo i bez rotacije, pa samo guz...icu zarotiraš za koji stupanj dok si na njoj?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima ova opcija stavljanja sušilice na vešmašinu ( ne za mene jer ja gore imam bojler), ali općenito nije li ona preteška za stavit gore, ili treba ipak neki potporanj
    jelena iznenadila bi se kako je lagana, bitno je samo da ima one neke cepice koji osiguravaju da slucajno ne proklize. tj. da vakuumom drzi susilicu na perilici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •