Jel neko zna kaj je to i gdje bi se moglo kupit?
Thnx.
Jel neko zna kaj je to i gdje bi se moglo kupit?
Thnx.
Thnx.
Zapravo sam krivo formulirala pitanje, zanima me kak se to veli na hrvatskom i gdje se moze kupit u Zagrebu.
Naime, znam da je flaxseed lan i nekom dedukcijom koja ukljucuje zob, oatmeal i jos ponestodosla sam do zakljucka da su to nekakve pahuljice od lana ali nisam sigurna da sam dobro zakljucila ni ima li toga kod nas.
Pa flaxseed bi valjda bile lanene sjemenke, čega ima za kupiti u Zagrebu, ali u obliku sjemenki. Onda ih se može samljeti i bit će da je to flaxseed meal??
Tako nekako, ali je dobro imati u vidu da sjemenke lana i pamuka smanjuju plodnost muškaraca (privremeno) pa su odlične za izbjegavanje kada se želi razmnožiti.
jel su dobre za jetru?
Bas me to zanimalo.Mima prvotno napisa
Doma imam sjemenke i meljem ih ali nekako mi se to nije uklapalo u ono kaj meni pokriva naziv meal.
Thnx, barem ne trebam u ducan.
- nije badDavor prvotno napisa
, to je za Aishine probleme s probavom.
"flaxseed meal" u doslovnom prijevodu znaci "laneno brasno", sto ce reci fino mljevene lanene sjemenke.
"meal" osim sto znaci "obrok", znaci i "brasno" (razeno i sl., ali ne i psenicno)
Ja sam ih mljela u mlincu za kavu, ali isto nisu bile baš posve fino samljevene. Postoji inače i laneno ulje, ali to sigurno nije za probavne probleme.
ja ih isto meljem u mlincu u mom carobnommlincu za kavu (to je onaj isti sto sam vec spominjala). bude jako sitno, samo treba dugo vrtiti. pretpostavljam da ovisi o mlincu
Ja zadovoljna sitnocomkoju izvede moj mlincek za kavu (doduse, samo se tako zove, svasta sam u njemu mljela ali kavu nikad
).
Davore,Davor prvotno napisa
imaš neke izvore podataka?
Ovo mi je proturječna informacija - za lan sam čula samo dobro, pa i u kontekstu plodnosti.