-
[QUOTE=LIMA;2223917
Sjećam se svog učenja tablice: proljeće, mama radi u vrtu, a ja se pokraj nje igram i odgovaram tablicu množenja
. To uvijek ispričam roditeljima kada mi kažu kako nemaju vremena ispitivati djecu tablicu. Neka ispitivanje djece kod kuće bude u ozračju igre, neka oni vas ispituju tablicu, a vi namjerno recite krivo da vidite hoće li vas ispraviti...
[/QUOTE]
i moja su sjećanja na tom tragu...a prva ocjena iz tablice množenja bila mi je 1! odlikašica, pionirka, predsjednica razreda, al' nisam je naučila dok mama nije sjela uz mene i zaprijetila.
ja imam sličnih problema s nepravilnim glagolima u engleskom (kojeg predajem)..."Pa to je puuuuuuuno, pa kako ćemo mi toooo?" Pa, sjedni i nauči. A tko neće...pa, bože moj, ocjene su od 1 do 5, svakome po zaslugama.
i samo kratki osvrt na dopunsku nastavu...da, ispada da je obavezna (ja lijepo kažem: "Moraš dolaziti na dopunsku zbog tog i tog razloga", a onda se on/a ne pojavi i ja to ne smijem upisati u izostanke u dnevnik... na kraju priče saznam da ide na instrukcije (da bi naučio/la nepravilne glagole)