Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: vaša iskustva s dohranom

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno vaša iskustva s dohranom

neznam kako uopće sastavit ovaj topic,a da ga ne spetljam.ukratko imam nekoliko pitanja.
    prošli smo 6 mjeseci i počeli lagano s dohranom.doji još uvijek.sad me zanima
    -dali mu je dovoljno mlijeka ili da dodam adaptirano,
    -dali davat vode/čaja/sok uz kašice,
    -jesu li 2 obroka kašice dnevno previše,budući da svaki put pojede pola staklenke,možda da tu drugu polovicu sačuvam za sutra,
    -i općenito što dati za početak-kašice, nešto tipa lino ili nešto skroz treće??
    puna sam pitanja i sva zbunjena

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i mi smo početnici...
    sad će 7mjeseci, još uvijek smo na jednom obroku oko podne, vodu je tek sad naučio piti iz kljunašice.
    nekad pojede sve nekad pola, nakon jela obavezno ponudim vodu ili cicu.

zašto bi ti dodavala adaptirano kad dojiš :?
    ja kupovne kašice kad otvorim ne dajem 2x nego što mu ostane ja pojedem
    počeli sa rižinim pahuljicama na mom mliku, ja sam prednost dala svježem voću i povrću jer dosta toga imam u vrtu pa sama kuham a u pričuvi uvijek imam staklenku.
    ja se još ne žurim sa drugim obrokom pošto jako dobro napreduje na cici a čini mi se da niti nije spreman za drugi obrok.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Možda ti ovo pomogne:

Kako i kada ponuditi čvrstu hranu

Ovdje imaš tablicu dohrane i svašta na tu temu, prosurfaj malo po pdf-u o dohrani.

Mi smo krenuli sa žitaricama, pa povrće pa voća, ali tek sa 8,5 mjeseci je prihvatio dohranu.

U početku ponudiš koju žlčicu dohrane, a onda ponudiš dojku. Nemoj dodavati adaptirano, nema potrebe. Vodu mu nudi pomalo (mi ne pijemo nikakvu dodatnu tekućinu osim vode, ako počneš sa sokićima ili čajem koji su slatki teško će prihvatiti vodu).

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj bi jeo i tri puta da mu dam. Isto smo na jednom obroku i poslije uvijek cicamo.

Ne treba ti adaptirano ako dojiš, uvijek poslije jela ponudiš siku.

Mi smo isto počeli s rižinim pahuljicama s mojim mlijekom. Zatim smo skuhali mrkvu pa pomiješali s tim pahuljicama. Od povrća smo još probali tikvicu i korabicu a voće(jabuku i krušku) jedemo iz staklenke jer mi je bolje i to nego nešto što je staro od prošle jeseni. Čekamo prve jabuke-petrovke pa da se bacimo na svježe. Od žitarica još jedemo i palentu.

Probaj nešto od toga pa kombiniraj.

Staklenku isto nekad pojedemo cijelu, nekad pola, ali ja ostavim u hladnjaku do sutra.
    Vodu smo pili ili žličicom ili iz one male čašice za meko kuhano jaje. Danas je po prvi put skužio kako se pije iz kljunića pa malo više popije, inače par gutljaja. Sve nadoknadimo cicom.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala,super savjeti.al zašto mi se čini da mi se mlijeko odjednom smanjilo?
    skoro pa nikakav LD tokom dana :?
    dohranom isto nije baš previše zadovoljan,ali zato kad skinem grudnjak smije se i vrišti od sreće

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jedan mali savjet... mi povrce i voce nikad nismo miksali u mikseru nego samo gnjecili vilicom ili gnjecili na staklenom ribezu... dijete ti se odmah nauci na tako pripremljenu hranu koju vremenom sve "manje" gnjecis, tj. ostaju sve veci komadici...zavisno od zubica... cisto da izbjegnes problem koji se kod nekih roditelja javlja kad treba s miksane hrane preci na malo tvrdju...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    da li daješ bebi sokove ili čajeve?
    možda je izbacila koji podoj pa se sise prilagodile
    jel još doji po noći?

uvik isto: samo daj sisati kad traži

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    da li daješ bebi sokove ili čajeve?
    možda je izbacila koji podoj pa se sise prilagodile
    jel još doji po noći?

uvik isto: samo daj sisati kad traži
    dala sam mu par puta sok,na žličicu-dudu ne prihvaća.a zaboravila sam napisat da mi nismo dva obroka cike zamjenili "hranom",već ciki i dalje onoliko puta koliko i prije,dakle nismo zamjenili ciku sa žlicom-ak me kužite(sve sam sad zbrljala).po noći mi je sinulo da bi mogo biti i skok,kako sad ima 6 i nešto,pa mi se možda zato čini da je mlijeka malo :? :?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i da,po noći i dalje doji 2-3-4-5-6 puta.sve kao i do sada.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

i da,po noći i dalje doji 2-3-4-5-6 puta.sve kao i do sada.
    Andrija i nakon obilne večere doji kao da nije jeo, obično 2-3x po noći (tako je jeo i prije dohrane), dakle dohrana nam na tom dijelu nije ništa promijenila :/ .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma 6 i nešto,pa mi se možda zato čini da je mlijeka malo :? :?
    e da ima ti nekakav skok u to vrijeme

ma ja sam se već privikla da ima dana kad bi mala više sisala i dana kad ne bi baš toliko

a što se tiče noćnog spavanja, probala ja nju našopati navečer (inače moje malo žensko ne večeraje poslije 19 , nije da joj ne dam, nego neće, samo bi sisu)
    i tako sam ju pošteno najela svačeg (ne voli veće količine istog)
    i šipak
    nije išla spavati dokle god nije istrošila tu energiju

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kak se pripremaju rizine pahuljice sa izdojenim mlijekom? Jel mlijeko treba prvo zagrijati ili je dosta onak izdojeno pomijesati?

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne grijati!!!
    samo promješaj

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dohranom isto nije baš previše zadovoljan,ali zato kad skinem grudnjak smije se i vrišti od sreće
    Rayna, refleks otpuštanja mlijeka je moguće slabije osjećati kako dojenački staž odmiče. Isto ako dobiješ osjećaj da su ti grudi puno praznije i pod rukom mekane ne znači da tada više nema dovoljno mlijeka već je to samo znak da se uspostavila ponuda i potražnja- što znači da ima točno onoliko koliko bebi treba.

I da, sa 6 mjeseci ide skok u razvoju.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Rayna, refleks otpuštanja mlijeka je moguće slabije osjećati kako dojenački staž odmiče. Isto ako dobiješ osjećaj da su ti grudi puno praznije i pod rukom mekane ne znači da tada više nema dovoljno mlijeka već je to samo znak da se uspostavila ponuda i potražnja- što znači da ima točno onoliko koliko bebi treba.

I da, sa 6 mjeseci ide skok u razvoju.

ma super je sad.vratio mi se opet dnevni LD,ponuda je opet i više nego dovoljna.dan iza jako smo puno dojili,tako da se s tim izgleda sve posložilo.danas mislim kupiti rižine pahuljice.dali moraju bit od nekog određenog proizvođaća ili to nije bitno?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •