-
Ninaxy, drago mi je da će ti pomoći ova info. Može se i povrće tako spremati - i skuha se do kraja (ali ne i raskuha...). Bilo bi najbolje pripremiti ga na pari, a poslije toga najbolji način je skuhati ga u malo vode. Ja ga spremam u malom zepter loncu, s minimalno vode, i onda tu vodicu kaj ostane koristim kod gnječenja i tak dobijem masu koju spremam u posudicu za led. Mislim da blanširanje nije u ovom slučaju prikladno, iako se tako inače sprema povrće za led. Razlog je u tome što se ipak (iako vjerojatno mali) dio vitamina topljivih u vodi izgubi, a također za bebicu je tako kratko kuhanje povrća prekratko. A na ovaj način radi se gotova domaća hrana za bebicu, koja se odmrzne i - gotovo. Sve što sam napisala za meso vrijedi i za povrće (jedino što se povrće može gnječiti još toplo, dok se meso usitnjuje kad se ohladi) - i pripaziti uvijek da se ne odmrzava na sobnoj temperaturi... Jedino što mi je malo čudno je to što na pojedinim stranicama o pripremanju gotove hrane za bebice piše da kada se kockice hrane odlede, nije ih potrebno provreti - ja ih ipak provrem, nakratko... E, da, za mrkvu se ne preporuča zadržati vodu koja ostane poslije kuhanja barem do bebinog 8. mjeseca, zbog nitrata koji ostanu u vodi (i onaj štetan proces kada nitrati prelaze u nitrite...).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma