moj MPO-ovac smatra da nema nikakvih relevantnih dokaza niti pomno napravljenih studija koje upućuju na to da urea izaziva spontani. Meni do ove trudnoće i to 17. tjedna nikada u životu nije izolirana nikakva bakterija, a briseve sam radila svakih 6 mjeseci. Trudnoća prije ove završila je spontanim u 10 tt ali nisam imala nikakvu bakteriju (briseve radila prije tog postupka jer mi je bio prvi te mjesec dana nakon spontanog), tako da tako nešto sigurno nije bilo uzrok.
Dr kaže da nikada opsežna istraživanja o ureaplasmi nisu rađena na reprezentativnom broju trudnica, a kako je više od 50% trudnica danas pozitivno na ureaplasmu, po tome bi komplikacije bile puno, puno češće.
E sad, ko zna, kao i puno toga u reprodukciji, sve je to (teorija i opasna je i bezopasna) puko nagađanje. U svakom slučaju bolje se pokušat riješit svih bakterija prije trudnoću i naravno, pokušat to i u trudnoći ako je prisutna, mada koliko sam čitala, malo kojoj trudnici uspije jer je većinom u trudnoći imunitet oslabljen čime je otežana borba protiv bakterija bez obzira na antibiotike.
Ja sam sada odbila novu turu jer ispada da sam cijelu trudnoću pod antibioticima. Sad sam samo na prirodnim preparatima, pa se nadam da ću je barem držati pod kontrolom da ne naraste koncentracija, jer to je u principu jedino što su mi i svi ovi antibiotici napravili, nisam je se riješila samo je stalno na istoj koncentraciji.
Pijem Acidosalus forte, svaku večer koristim njihove vaginalete, cijeli dan pijem dosta čaja od zobi, a napravila sam po treći put i onu smrdušu od vina i češnjaka pa gutam i to svako jutro. Za 10-tak dana ću opet napravit bris čisto da vidim gdje se nalazim po tom pitanju (jel i dalje ostala 10 na 4)