Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
Drage mame i buduće mame, kao trudnicu ginekologinja me poslala da odnesem uzorke cerviksa na analizu u mikrobiološki labaratorij, konkretno to su one klasične trudničke pretrage na klamidiju i još neke bakterije. E ja sam danas dignila nalaze, i među tim nalazima bija je i onaj na ureoplasmu urealiticum i mycoplasmu hominis. Nit ja znan šta to znači, a tek za 2 tjedna idem na kontrolu da doktorica pogleda te nalaze, pa sad čitam i za sve mi piše da je osjetljivo (oznaka S); osim za klindamicin... Jel itko zna o čemu se radi, ja prepostavljam da je to gljivica koju sam imala i na početku trudnoće, al svejedno neznam. U 28tjednu sam.
Ako mi ko može to objasnit bila bi mu zahvalna
eh da imam tu neki broj još kao 10 na 3?

u većini slučajeva kada je koncentracija 10 na 3 ništa se ne prepisuje (smatraju da je to neka granična vrijednost), ali opet zavisi od tvoje dr. kako će ona s obzirom na trudnoću gledati na to. Da li ti piše da je izolirana samo urea, myco ili obje?
Ove oznake S koje imaš na antibiogramu označavaju na koje antibiotike bi bakterija trebala biti osjetljiva (da ti dr može prepisati pravilan antibiotik koji bi ih kao trebao ubiti, kod mene na žalost nije pomoglo).
Ako ti dr ima mail pošalji joj na mail kakav ti je nalaz tako ako ti i namjerava nešto prepisat može to odmah, i prije samog pregleda.
Uglavnom ako ti ne prepiše ništa (a i ako prepiše), možeš piti nešto od prirodnih probiotika i koristiti isto takve vaginalete (probiotičke). Nisu škodljive u trudnoći, dapače a mogu barem pripomoć ako se i ne riješi problem.