Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: koliko se trosi na hranu (uvodni link je na engleskom)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno koliko se trosi na hranu (uvodni link je na engleskom)

http://www.antalik.com/how-much-food...d-in-one-week/

bas cu popisati listu namirnica koju potrosim tjedno

kako se kod nas trosi velika kolicina voca za svjeze sokove imam osjecaj da navlacim svaki drugi dan prepune torbe. nas troje pozderemo veci volumen hrane od svih ostalih susjeda

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne mogu trenutno na link.
    Ali... Hrana je postala bezobrazno skupa tako da ja definitivno trosim previse, a ne prezderavamo se i ne bacamo hranu. I ne kupujemo gluposti.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je fora link.

Mi užasno puno trošimo na hranu, a samo nas je dvoje. Pratim troškove i pokušavam smanjiti, ali ispada da na samo jedan odlazak u dućan ode barem 50 kn (češće oko 100), a na plac barem 100.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto ko teddy samo u eurima

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidila sam već ovo negdje. Ovo kako se hrane ovi Amerikanci i Njemci..meni muka dođe samo dok gledam sve te kutije, kutijice i sokiće.

Mi trošimo stvarno abnormalno novaca na hranu, ja mislim da svkai dan najmanje 200 kn ode u spizi. Pokušavam smanjiti troškove ali ne ide mi. Ma ni ne mogu jer djeca su već velika, jedu količinski skoro ko i mi, puno ih je i ne mogu ja sebi priuštiti da u kući imam prazan frižider ili da nema voća, povrća..a to voće i povrće je postalo skuplje od mesa. Baš sam nekidan nešto računala..i shvatila da je hrana ekstremno skupa. Npr roba je prema hrani bagatela. Za 200, 300 kn možeš na nekom sniženju kompletno obući dijete a čitavu sezonu a tih 200, 300 kn meni je samo spiza za jedan dan.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nas je 4; dvoje velikih, od kojih jedan vegetarijanac i ja svejed; dvoje mališana od 8 mjeseci. Mjesečno nam ide jedna prosječna plaća na hranu. Osim što maliašama kupujemo zdravu hranu i kuhamo kašice, u Istri je bila redukcija vode, pa iz vrta od staraca ne dolazi ništa - sve moramo kupit. MM obožava slatkiše i sladoled (a mršavac je) pa na to ide mali kapital. Od kad je sve poskupilo ne ostaje nam ni lipa od moje plaće + njegove porodiljne, a čak i zalihe trošimo. Ozbiljno ćemo iskalkulirati stanje i opet počet kupovat hranu u Italiji. Jedini problem su putovnice za mališe....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

BTW naša košarica je najsličnija Poljskoj, nije mi jasno zašto ljudi piju toliko gaziranih pića

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam Pepsi ovisnik. Ali zato ne pijem kavu.

Inače mislim da trošimo puno jer su cijene jednostavno podivljale. 30 kn za 1 kg riže?!

http://online.konzum.hr/products/500...?source=SEARCH

Bila je relativno nedavno na sniženju od 50% u Konzumu, pa sam uzela par komada, ali meni je ta regularna cijena potpuno suluda, a bome ima i skupljih.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mene kao i kod Trine, samo jedan manje... Cijene hrane (i općenito) i prihodi su nam katastrofa...

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni se čini da najveći dio prihoda u našem kućanstvu ode na špeceraj, što samo govori kakav nam je standard u hr

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku

Inače mislim da trošimo puno jer su cijene jednostavno podivljale. 30 kn za 1 kg riže?!

http://online.konzum.hr/products/500...?source=SEARCH
    Teddy - to je dobra cijena, kod nas je kila Scotti riže skoro 40 kuna, a u Italiji je +- 2 eura. Identična riža.
    Pašta Barilla kod njih 1 euro kilogram, kod nas 8 kuna pola kilograma
    Sir ementaler u It kila 3,5-4 eura, kod nas preko 60 kuna (cca 8 eura)
    Deterdžent za rublje kod nas paketić od 2 kg oko 36 kuna, u Italiji paket od 5 kila 5 eura
    I tako redom...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad mi je tek link otvorilo: koliko neki kupuju gluposti (pivo, gazirano, sokovi, pice, điđabaje... ), a plus i nezdravo...

Mi imamo najsličnije onim Talijanima i Poljacima, a zapravo primječujem da oni na linku koji su kao siromašniji (tzv. "nerazvijene" zemlje) imaju puno kvalitetniju hranu u odnosu na one druge

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi trosimo puno, ali (samo) u odnosu na kolica nekog drugog u ducanu (gradu ili ulici). Kutije i razni paketici kostaju puno manje od sirovih, svjezih namirnica, a mi kupujemo bas to, tako da se puno vise i trosi. Ako jos dodam i to da kupujemo organsko koliko god je moguce (nije uvijek dostupno bas sve)... brr. Prosjecna cijena rajcice koju jedemo je $1 po komadu, a otprilike toliko placam i svjezu papriku i krastavac. Plus sto trosim benzin za odlaske u ducan jer pjesice mogu samo do jednog jedinog, u kojem ne kupujem nista jer je bezveze, a kupujemo tri do cetiri puta tjedno, opet za razliku od prosjecne americke lokalne obitelji, koja namirnice kupuje jednom tjedno, ili cak dvotjedno. Barem jednom mjesecno potegnem do ducana udaljenog 20 kilometara jer je sve sto prodaju organsko i/ili lokalno, a i jedini drze neke stvari koje mi trebaju, a trudimo se i odvuci do Whole Foodsa kad god je moguce, sto je malo kompliciranije, jer do najblizeg imam oko 120 kilometara. Ali vozim, isplati se.

Sve u svemu, ne bunimo se previse. Neke stvari su bolesno preskupe, ali ne pijemo ni kavu ni alkohol, ne pusimo i ne sjedimo po kaficima, prvenstveno jer ih uopce nema. Nitko nam ne dolazi na veceru, niti mi nekome idemo jer ili nikoga ne znamo, niti se to ovdje bas radi, pa ono... eto, barem sami zderemo fine stvari.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

više ne možeš ući u dućan, a da ne pljuneš 100 kn.

najgore mi je kad uzmem namirice samo za jedan ručak + jogurt, možda neki mliječni namaz za večeru, ostavim 100 i kusur kuna, a odem s jednom vrećicom iz dućana...

ne jedemo pologotovu hranu, nikakve već panirane/začinjene/nabodene na ražnjić stvari, ali klopa je skupa za poluditi.
    živim na moru i pred sezonu su napucali cijene svemu. čisto sumnjam da će ih sad vratiti.

imam mali vrt s nešto povrća, imam i nešto voća (trešnje, smokve, grožđe, nar, mandarine, kivi), "mijenjam" se sa susjedima za ono što nemamo (jaja, drugo voće i povrće), ali svejedno puno love ostavim svaki dan u dućanu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kila rize je ovdje, mislim, valjda dolar, dolar i pol, neke obicne bijele. Uncle Bens je valjda nesto vise. Ima jos nekih, ali ne pratim. Paket Barille od 454 grama oko 1.5-2 dolara.

(Nas dvoje to ne jedemo.)

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Teddy - to je dobra cijena, kod nas je kila Scotti riže skoro 40 kuna, a u Italiji je +- 2 eura. Identična riža.
    Pašta Barilla kod njih 1 euro kilogram, kod nas 8 kuna pola kilograma
    Sir ementaler u It kila 3,5-4 eura, kod nas preko 60 kuna (cca 8 eura)
    Deterdžent za rublje kod nas paketić od 2 kg oko 36 kuna, u Italiji paket od 5 kila 5 eura
    I tako redom...
    Užas!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, samo za primjer letak coopa u koji idemo http://www.coopnordest.com/libro.php?id=9360&full=S ( U It svaki coop ima drugačiji letak, pa se treba pogledat u koji shopping centar se ide)
    Ali to je brandirana hrana koja je skuplja. Ima dućana kao npr Eurospin (ima ih i u Slo) koji su i inače jeftini, a još ako je akcija, onda je hrana jako jako jeftina http://www.sfogliashopping.it/Volant...3-09-2012/#/6/

MM je inače djelatnik Konzuma, dobio je bonove, ostavila sam 3.400 kuna u jednom danu. Pojeli smo sve u roku 3 tjedna. Komotno je sve stalo u Škodu Fabiju. U shopping su bile uključene pelene za malce, kašice od žitarica, vl. maramice i sl. bebi menadžerija. Ali - u It za 200 eura kupimo toliko hrane da nam u gepek od Focusa ništa ne stane, još slažemo i po stražnjem sicu.

A žao mi je čitat što Kae piše, da se prava hrana plaća puno skuplje od paketirane (prava hrana su mi voće, povrće, mlijeko&mliječni proizvodi; kruh i žitarice a paketirana su mi svi ti prerađeni oblici prave hrane).

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Npr roba je prema hrani bagatela.
    Prošle godine sam skužila da su me sinove rukavice za snijeg koštale manje nego pola litre jogurta

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Samo da kupiš maslac i kruh - ode 30 kuna. Hrana je užasno skupa, no ne bih se žalila da znam da jedem kvalitetno (što mi nitko ne garantira). Kupovinu u Eko Severu i sličnim trgovinama si jedna prosječna obitelj ne može priuštiti. Nas ponekad izvlači to što imamo rodbinu na selu pa nam pošalju domaćeg voća i povrća...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi trošimo stvarno abnormalno novaca na hranu, ja mislim da svkai dan najmanje 200 kn ode u spizi. Pokušavam smanjiti troškove ali ne ide mi. Ma ni ne mogu jer djeca su već velika, jedu količinski skoro ko i mi, puno ih je i ne mogu ja sebi priuštiti da u kući imam prazan frižider ili da nema voća, povrća..a to voće i povrće je postalo skuplje od mesa. Baš sam nekidan nešto računala..i shvatila da je hrana ekstremno skupa. Npr roba je prema hrani bagatela. Za 200, 300 kn možeš na nekom sniženju kompletno obući dijete a čitavu sezonu a tih 200, 300 kn meni je samo spiza za jedan dan.

X

Tako je i kod nas. Za 600 kn sam obukla curu na sniženju u Benetonu za cijelo ljeto, a taj iznos mi je 2-3 za hranu.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mi strasno puno trošimo na hranu, a ne kupujemo gluposti, samo hranu.
    ako se istri isplati otici u italiju, gdje se isplati zagrepčancima? slovenija?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad smo racunali, nama ode oko 200 eura na tjedan. meso jede samo pas (hranim ga sirovim). trudim se maksimalno kupovati organsku hranu. ne hodamo po kavama, ne pusimo a tu i tamo popije se vino ili pivo a mats se trudi odviknuti od cole

sebastian pije dosta sojinog mlijeka, jer nosi paketice u skolu za uzinu

meni su slabost gljive i smokve, kad vidim smokve ne mogu odoliti i placam smokve 18 eura kilu (pa se besramno cjenjkam na placu da mi daju popust). gljive kupujem u "butiku za gljive" i svjeze vrganje placam 40-50 eura po kili (kupim 100 grama, da ne bi bilo zabune)

prisjecno je voce i povrece koje kupujemo oko 4 eura kila

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.antalik.com/how-much-food...d-in-one-week/

bas cu popisati listu namirnica koju potrosim tjedno

kako se kod nas trosi velika kolicina voca za svjeze sokove imam osjecaj da navlacim svaki drugi dan prepune torbe. nas troje pozderemo veci volumen hrane od svih ostalih susjeda
    nigdje ne vidim ribu

nama isto mjesečno 800 eu ko ništa, prije dvije godine je bilo 600 eu, hrana je definitvno otišla debelo gore. od gotove hrane kupujemo samo kruh, sve ostalo kuham, spremamo sami..sokova i grickalica kod nas nema, dobro vino si priuštimo tu i tamo, pivo isto tu i tamo, za smokvama sam isto luda, kod nas su 10-12 kg. 3 nas je, muž i ja, 2,5 godine curica koja jede onak prilično odrasle porcije, pa se valjda i tu povečao budžet, ali i hrana je definitvno otišla gore u zadnje dve godine.

naši susjedi pak ima ih 4, mama, tata sin od 7 i sin od 5 troše upola manje, ali pretežno žive od gotovoih pizza, leberkaese (super jeftino, ali čista mast skoro, valjda gore od špeka koji ima i nešto pravog mesa, 40-60%), kruha, smrznutih čevapa, grickalica i sokova, 1-2 x tjedno obavezno burger king ili mcdonalds. voće klinci ne jedu, povrće također, tu i tamo se skuha juha pa ih se naganja da bar dve žlice uzmu i tak, uglavnom ispadada je daleko jeftinije živjeti od junk hrane, nego kuhati i jesti povrće i voće, jer kad pogleda čovjek šta ti je kg paradjza za 4-članu obitelj uz ručak, ma ništa, ja ponekad sama smažem uz doručak bar 4 paradajza...u biti me užasava koliko je to voće i povrće skupo, a na tone ga pobacaju svaki dan radije nego da spuste cijenu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A meni smokve po podu padaju koliko ih je. A tek grožđe...Mendule da ne zaboravim. Pa stižu kivi i agrumi, skoro cijele godine nešto fino za jesti sa grana. a kad nema, dobro dođu i pekmezi.
    Inače na hranu trošim koliko treba. Ne zbrajam. Fina i zdrava hrana je bitna. Drugdje se štedi.
    No, imati svoje voće i povrće ( ove godine manje radi suše) je prava stvar za budžet između ostalog...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moia, ja pojedem al 4 paradajza za doručak

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Na hranu trošimo puno i previše, a ne kupujemo ništa organsko, a ni "nezdravo", samo uobičajenu spizu u lokalnim centrima.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Oko 250-300 kn tjedno, uglavnom sve uzgajamo sami. Prije je islo oko 900 kn tjedno. Kad nabavimo kokosi i prasce trebali bi proc sa oko 50 kn tjedno. Voce uglavnom jedemo sto imamo osim banana tu I tamo.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a neš ti banana, ja bi ih se rado odrekla u ime domaće jabuke
    RG sve drugo uspijete sami?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj rekord je $5 (ili 6? zaboravila sam ) za sacicu smokava, mislim da ih je bilo pet. Ali sta sad, jelo mi se. (Nasla sam u medjuvremenu ducan s boljim cijenama pa je sad nesto bolja situacija.)

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

puno novaca nam odlazi na hranu. pri čemu meso jedemo jednom do maksimalno dva puta tjedno. financijski me dotuče dolac subotom, kupujemo puno povrća i voća, svježeg sira i vrhnja, maslaca, gljiva, jaja, brašna...ostavim sigurno 500 kn tjedno. u dućanima kupujemo jogurte, mlijeko, kavu, žitarice, šećer, pivu, vino, rižu..paštu i kruh volim raditi sama, sada mi je to uz bebu otežano, pa i to kupujemo..aha da..puno novaca mi odlazi na neki dobar sir, npr. grana padano, pinjole (volimo pesto)..sokove ne kupujemo, sladoled pokatkad..no sve je jako skupo..

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    No, imati svoje voće i povrće ( ove godine manje radi suše) je prava stvar za budžet između ostalog...
    nama je prinos isti ali je zato racun za vodu poveci....
    vidim da sve vise ljudi u susjedstvu pretvara travnjake u vrt za sadnju...

ono sto fali nama,ima susjed...trampimo se....

ni ja vise toliko ne kafenisem,ne pusim,pije se najvise voda,tu i tamo piva ili casa vina.....sok je za goste....
    slaba sam na dobar komad sira i svaki se put sokiram na blagajni koliko moze kostat komad(ic).....i onda ga se trudim tanje rezat.....svejedno prebrzo ode...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja javno priznajem da nemam blage veze koliko potrošimo na hranu, ali sad ću malo pogledati da znam u koji rang da se svrstamo...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam najsličnija ovima iz Kaira LOL, samo nas nema toliko. I ne pojedemo baš toliku hrpetinu paprika, malo miješam i mrkve i bundeve i paradajza.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nijemci su fakat žedni, američku košaricu uopće neću komentirati, a Talijani se ubiše u kruhu... baš fora.
    Ove egzotične košarice ne mogu uopće prokužiti što su te duge zelene biljke, ali vidim da jedu puno žitarica...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovoliko voća koliko imaju Amerikanci mi pojedemo u jednom danu

Mislim da mi tjedno trošimo cca 800 kn (nas je četvero odraslih i dijete koje jede otprilike isto kao i odrasli).
    Najviše trošimo na voće i povrće, a onda na mlijeko i meso.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo kako se hrane ovi Amerikanci i Njemci..meni muka dođe samo dok gledam sve te kutije, kutijice i sokiće.
    Da, nevjerojatno! I koja količina piva i vina za četveročlanu (njemačku) obitelj, pa tko sve to popije? Nadam se da (ipak ) kupuju i za goste.

Ne znam koliko točno trošimo (mm vodi evidenciju), ali i ovdje je u zadnje vrijeme sve skuplje. Ne sjećam se kad sam posljednji put kupila neko gazirano piće, sasvim sigurno je riječ o godinama. Ne zbog štednje, nego... Čemu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A MM i ja mislimo da smo pijanci jer si ponekad za vikend kupimo butelju

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi štedimo na hrani, tj. djetetu kupujem sve moguće što mislim da bi jela, a za nas kupujem na sniženju, pratim sve letke i akcije, npr. skuhat ću ručak u tjednu prema ono što kupim na akciji taj vikend
    vikendom idemo na ručak kod mojih/muževih
    meso jedemo jednom tjedno i vikendom (djetetu kupim zeca ili neš. slično i zamrznem i njom ponudim svaki drugi dan). Ribu jednom tjedno.
    povrće i voće nešto imamo sami, nešto dobijem iz vrta od mame/svekrve i onda zamrznem što mogu
    trošimo oko 300-350 kn tjedno na hranu

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    a neš ti banana, ja bi ih se rado odrekla u ime domaće jabuke
    RG sve drugo uspijete sami?
    Pa dosta toga, recimo svu potrebu za povrcem i vocem smo si namirili, imamo i meso svoje, kozletinu od nedavno. Maslinovo ulje je nase sa murtera. Kupujem maslo, mlijeko, jaja, brasno, svinjsku mast i nesto domaceg mesa kod susjeda (panceta), rizu, zob. Kroz par tjedana cemo pocet imat jaja, mlijeko za 2 mjeseca, zob i psenicu dogodine, svinjetinu piletinu itd dogodine, troskove hrane planiramo skoro pa eliminirat, s tim da ribu susim i solim od familje iz Dalmacije, da ima u Slavoniji provjerena definitivno bi mi na to islo 200 kn tjedno jer obozavamo ribu i sve iz mora.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Puno trošimo i bude mi žao kad od ručka se baci.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kako ovi prvi njemci poloču sve ovo u tjedan dana
    pa tu ima 4 litre vina, 20 piva, 10 sokova minimalno...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam izbrojala 29 (!) boca piva (jedne ispred vina, druge odmah desno do njih i konačno između vode i sokova), 12 boca (vjerojatno 1,5 l) vode (pretpostavimo gazirane) i neizmjerno mnogo (19?) sokova (rekla bih 17 od litre i 2 od dvije). Plus 4 boce vina (butelje ili obične boce? 0,7 ili litra?). Dolazimo do 39 litara bezalkoholnih pića plus pivo i vino. No, dakle...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam izbrojala 29 (!) boca piva (jedne ispred vina, druge odmah desno do njih i konačno između vode i sokova), 12 boca (vjerojatno 1,5 l) vode (pretpostavimo gazirane) i neizmjerno mnogo (19?) sokova (rekla bih 17 od litre i 2 od dvije). Plus 4 boce vina (butelje ili obične boce? 0,7 ili litra?). Dolazimo do 39 litara bezalkoholnih pića plus pivo i vino. No, dakle...

Pa to je samo cca 2,5 l tekućine po osobi na dan... samo je bed što je manji dio te tekućine voda...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se u stvari divim da su toliko ne-debeli uz takav kalorijski unos kroz tekucine
    Nisam bas uspjela detaljno sve prouciti no cini mi se da osim na samom dnu dohodovne ljestvice svi imaju makar jednu bocu Cole/Pepsija. Fascinantno. Iako - na zalost i mi spadamo u te, nije do mene ali mm je ovisnik... No bar je presao na boce od 1L pa ipak pije manje toga (ja ne mislim da je ne znam kako grozno popit casu-dvije kole tjedno, ali sve preko toga mi je previse)
    Posljednje uređivanje od sillyme : 16.09.2012. at 09:49

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nas smo jos uvijek (nazalost) samo dvoje. Situacija nas se natjerala na neke promjene, ali i inace nismo bili ekstra rastrosni. Osnovne namirnice tipo brasno, ulje, secer,pasta, salsa, kemija i higijena se kupuje u IT jer se potrosi 150€ i to nam traje najmanje 3 mjeseca, a obicno i dulje od toga. Uz to mjesecno onda jos ode na meso/ribu/povrce i voce (malo manje jer je tu vrt) 600 kn. Radimo svoje vino, rakiju,pa nismo ludi za kupovinom alkoholnih pica, osim piva kad su feste i znamo da cemo ugostiti ljude. Inace, vec dvije godine ne kupujemo kruha jer ga sami radimo i otkako je to tako i manje ga jedemo. Slatkisa kod nas nema, osim home made ( na to smo mozda malo slabi). Uglavnom, pokusali smo maksimalno srezati, kao i svi uostalom, mozda mrvu uspjesnije jer smo sami..ali nasli bi i za jos jednoga/jednu, samo....
    kad vidim cipseve, slatkise, kole itd....ma ok je to s vremena na vrijeme, ali nekad je to bilo, bar kod mene, uglavnom vezano uz rodjendane/nove godine/ i slicno tome, a dana je pizza obrok 3 puta tjedno....zalosno! Netko je gore vec napisao, ispada da je jeftinije hraniti se junk foodom nego onako zdravo seljacki skuhati u svom domu.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I nama je hrana najveća stavka u budžetu, turdim se da uštedim koliko mogu prateći cene na različitim mestima, ali ta ušteda mi više omogućava da se raznovrsno hranimo, za neke ekskluzivne stvari nemam. Gledala sam pre nekog vremena prilog na TV-u kako je na Kubi popularno pravljenje zajedničkih komšijskih bašta sa povrćem i voćem u gradu, pa bolje da što pre zauzmem neku zelenu površinu, jer se bojim da će cene i ubuduće nastaviti da rastu.
    Nego videste li vi koliko ovi Meksikanci popiju CocaCola-e? Izbrojala sam 12 flaša!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje iskustvo s njemcima potvrđuje navedene kolicine piva, vina (cak i bakse pjenusca nekakvog), razlicitih sokova...
    od kada sam se vratila s mora pokusavam uvesti reda u frizider, trosimo previse na hranu, previse togta se baca. Pokusavam u nabavku (osmisljenu) jednom tjedno i krpati se s kupljenim do kraja tjedna, jer kada udjem u ducan, nikad kraja. Trznice obozavam, uvijek kupim previse (ne mogu odoliti) i uvijek na kraju nesto bacim. Uf!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sam si i ja pomislila...

Inače, ovaj me topic potaknuo da počnem bilježiti koliko čega kupujem. Bez toga mi je teško napisati nešto konkretno, ali sigurno ne kupujemo toliko konzervirane hrane i pogotovo ne toliko pića (iako si nismo maćehe, i jučer došli iz dućana s litrenom bocom radlera kao i skoro svaki ljetni vikend, ali teško bi ih stigli...).

Doma maltretiram djecu ako ne pojedu hranu nego navale na slatkiše (zapravo češće kolače) ali to sam sama kriva i pomalo mijenjam taktiku - umjesto kolača dobiju kompot od naših jabuka ili višanja ili šljiva, pa smo riješili pitanje deserta i soka jednim udarcem.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.09.2012. at 21:54

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    (iako si nismo maćehe, i jučer došli iz dućana s litrenom bocom radlera kao i skoro svaki ljetni vikend, ali teško bi ih stigli...).
    Vi ste još dobri, ja došla sa paketom i to dvolitrenog.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Vi ste još dobri, ja došla sa paketom i to dvolitrenog.
    Pale su temperature, inače bi možda i ja tako...he he he...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •