Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: koliko se trosi na hranu (uvodni link je na engleskom)

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi ne trošimo puno od kad klinci redovno idu u vrtić a ja na posao, kad smo bili doma nas troje tošilo se jako puno, sad oni ručaju u vrtiću, ja na poslu imam restoran a radim cijeli dan pa tamo jedem (kuhaju super variva i to), kad dođemo oko 16:30 doma,ako je sve oko, onda radim nekja nabrzaka, salate s piletinom , šalše sa špagetama, ili razne omlete, a nekda pojedemo sendvić.
    U početko sam kuhala ali nema smisla bacala sam ogromne količine hrane, nitko ne želi jesti, svi jedu po vani a ja userem cijelu kuhinju i vele mi da nisu gladni!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to je samo cca 2,5 l tekućine po osobi na dan... samo je bed što je manji dio te tekućine voda...
    I vrlo mali dio je bezalkoholan. Ispada da odrasli cugaju samo alkohol.

Uzmi da su ogroman dio dana vani (škola, faks, posao), pretpostavljam da i tamo uz obrok ili onako usput uzmu limenku gaziranog pića ili piva.

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se u stvari divim da su toliko ne-debeli uz takav kalorijski unos kroz tekucine
    Nisam bas uspjela detaljno sve prouciti no cini mi se da osim na samom dnu dohodovne ljestvice svi imaju makar jednu bocu Cole/Pepsija. Fascinantno.
    I meni je fascinantno što nisu deblji. I da, gazirana pića su sveprisutna, stvarno nevjerojatno.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, ovaj me topic potaknuo da počnem bilježiti koliko čega kupujem.
    To mm radi već godinama. Znači, ne zapisuje "xx kuna/eura za hranu", nego točno popiše namirnice. Meni je taj njegov običaj, tj. statistika koju je excel izveo iz njegovih podataka i te kako otvorila oči. Naime, imala sam period u kojem sam pazila da ne jedem nikakve slatkiše i grickalice i stalno se čudila što ne mogu smršaviti i tek sam gledajući podatke o potrošnji shvatila da svakodnevno uz film pojedemo hrpu masnih sireva (najčešće s orasima ili plijesni, obavezno barem dvije vrste) uz čašicu vina. Kad sam skužila da samo onako, usput, u sebe unesem više kalorija nego što ih sadrži prosječni ručak, osvijestila sam i dosta drugih stvari. Nije loše zapisivati takve stvari.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala sam pre nekog vremena prilog na TV-u kako je na Kubi popularno pravljenje zajedničkih komšijskih bašta sa povrćem i voćem u gradu, pa bolje da što pre zauzmem neku zelenu površinu, jer se bojim da će cene i ubuduće nastaviti da rastu.
    ima toga i u RH http://www.facebook.com/media/set/?s...2192548&type=1
    stvarno super projekt!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi trošimo puno, a ne kupujemo nit grickala, nit čokolade, nit sokove, nit vodu, nit neko bijesno voće i povrće, nit bifteke, nit skupu ribu.
    da bar jedem biftek, kavijar i škampe. riječ ne bi h rekla.
    zadnje dane od salata jedemo naribanu sirovu ciklu, po 2 kn kila.
    hebemu miša, opet tjedno na pjaci u subotu spi*dim po 300 kn. mjesečno to je 1200 kn. samo na pjaci. tu ne računam kruh, mlijeko, jogurte, sireve, pancete i sl. to je još toliko.
    malo mesa, malo ribe, povrće (eto, najskuplje povrće ovo ljeto su bile mahune, vrit i mahune, cijena im je cijelo ljeto bila po 25 kn) i voće.
    pišljiva mjerica malina koju pojedemo u 2 sekunde je 15 kn. moraš bar dvije kupiti. ja pojedem sama kilo breskvi, ako su mi fine, u jedan dan.
    kilo limuna 16 kn.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cvijeta - to kilo limuna po 16 kuna me dovodi do ruba sloma živaca, pa da su to sicilijanski limuni prve klase, rekla bih hajde, nek su skupi. Ali to je grčki suhi limun debele kore. Ocijeđen je dovoljan za pola litre limunade

Bila u shoppingu prekjučer, tisućica otišla kao od šale. Trajat će dva tjedna. Do sada nisam primjećivala koliko MM i ja mineralne popijemo, kao ovi Nijemci alkohola

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ima toga i u RH http://www.facebook.com/media/set/?s...2192548&type=1
    stvarno super projekt!
    ovo je fantastično. vidim i djeca tu sudjeluju, koliko ovako nešto samo za njih znači čak i nevezano za samu temu urbani uzgoj vlastitog povrća i voća, umjesto da sjede doma pred tv-om ili compom...
    Posljednje uređivanje od moia : 17.09.2012. at 17:17

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam koliko mi trosimo

ali ne trosimo jako puno, iako kupujemo vecinom eko-bio-ovo-ono. ali ne trosimo na junk niti na neke luksuze. meni je recimo kupovati maline ili smokve na placu luksuz. smokve jedem kad idem na more ili ako mi netko donese s mora, u zagrebu ne kupujem nikada. maline imamo u kuci na vrtu, sto tamo pojedem to je to. nema sanse da to kupujem.

imamo vrt na koji idemo vikendom, to nam je i izvor hrane i zabave. nema sanse da vikende provodim u cinestarima i slicnim zatvorenim komercijalnim mjestima, ili tudim imanjima sa skupom hranom i jeftinom zabavom, raznoraznim sajmovima i vasarima.

u zg isto postoji nekoliko mjesta na kojima ljudi rade vrtove, ali ne ovako kao u vz, uz potporu grada. znam da i u puli imaju nesto.

ali nije toliko vazno da bude jako blizu kuce da se moze ici svaki dan, mi smo isli vecinom samo vikendom i uz malciranje nismo imali toliko posla preko tjedna.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mi u vrtu imamo dvije tresnje, tri visnje, orah, jagode i kupine. imamo i smokvu, ali jos nista od njezinih plodova.
    meso ne kupujemo i ne jedemo.
    ali potrosim hrpu love na neke druge stvari tipa; dijetetu placamo dorucak/rucak/uzinu u vrticu i svi roditelji su im kupili nesto za boravak (suho voce i slicno), ali su svejedno gladni pa se mora kupiti extra za svaki skolski dan. potrosimo na voce i povrce, sireve, mineralne i vode s okusima, panirane rakove, a ni slatkisi mi nisu strani (muller)

a one malene mjerice malina, borovnica i kupina; to kupujem samo djetetu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

joooj
    ja pala u nesvjest
    prijavila se na neki panel kucnstva gdje pises sto si i za koliko novaca kupio u tjednu; ne racunajuci mobitel bonove, tiskovinu, odjecu
    samo robu siroke potrosnje
    i pazi sad ovo: tjedno gotovo 1000 kuna
    za past u nesvjest; mislila sam da i vise nam ode na slatkise al zapravo jako malo
    a moram reci i da minimalno kupujemo voce i povrce jer nas moji opskrbe
    strasno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uvijek me iznenadi kolicina gaziranih pica. Mi nemamo nikakav sok doma. Osim kad dodju gosti ili su rodjendani, ali ni tada nemamo gazirana pica. Pivo-gajba u 2/3 mjeseca kad su normalni uvjeti, vino najcesce dobijemo na poklon. Moram opet pocet vodit evidenciju, cini mi se da smo postali umjereniji u kupovini, ali moraju mi to potvrditi brojke
    Posljednje uređivanje od annie84 : 19.09.2012. at 15:45

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

valjda je to neka moja trauma iz djetinjstva, ali mi smo uvijek imali neki sok za nenajavljene goste. koliko sam se puta zasitila one maraske za pravljenje i bas bih htjela malo gustog soka, ali ne, nema sanse da bih dobila.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Fotke iz uvodnog linka sam sinoć vidjela u dokumentarcu Hungy for change ( http://www.hungryforchange.tv/ ) i unatoč tome što sam znala (otprilike) što se sve nalazi u industrijskoj hrani, ovaj me film šokirao.
    Jeste li znali da u SADu u mlijeku ima šećera , pojačivača okusa, boja i umjetnih aroma ?
    Jeste li znali da je u 80% industrijske hrane u SAD-u sadržan MSG ( http://www.msgtruth.org/whatisit.htm; http://www.msgexposed.com/studies-sh...grossly-obese/ ) ?
    HCFS se nalazi u slanim proizvodima, pa tako i kruhu, umaku za tjesteninu, žitaricama za doručak? ( http://naturalsociety.com/high-fruct...lities-memory/)

Ugalvnom ona fotka američke obitelji s uvodnog linka prikazuje kako ameri jedu samo tu industrijsku hranu, koja obiluje otrovima, koji osim što štete organizmu, uzorkuju debljanje, osjećaj sitosti je samo privremen, a tijelo gladno nutrijenata
    I sad se pitam, obzirom da američke multinacionalne kompanije hranu prodaju svugdje, tako i u lijepoj našoj, da li to smeće ubacuju samo u hranu za svoje tržište ili je jedinstvena formula za određeni proizvod, za cijeli svijet - sva tržišta? Koliko li mi unosimo tih štetnih spojeva u sebe, misleći da je hrana koju jedemo zdrava, ili da "samo deblja" a da ne narušava naše zdravlje....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •