Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
ne mogu nigdje naći temu na kojoj bi pročitala što me zanima...

dakle, na komplikacijama sam od 26.6.2012., a porodiljni mi počinje 6.1.2013.
kako sam na komplikacije otišla dosta naglo i neplanirano, i iskreno mislila sam kako ću na bolovanju morati biti samo par tjedana pa ću se onda vratiti na posao, ostalo mi je 18 dana godišnjeg za ovu godinu. kako mi je plaća znatno veća od iznosa koji se dobiva na komplikacijama, htjela bih svakako iskoristiti taj godišnji prije odlaska na porodiljni.
ako sam dobro shvatila, ako prekid između komplikacija i porodiljnog nije duži od 30 dana onda ne moram nositi novi prosjek plaća u HZZO? znači, ako bih bila na godišnjem od 10.12. do 5.1., to bi bilo manje od 30 dana i ne bi mi ponovo računali prosjek za porodiljnu naknadu?
Imamo sličnu situaciju. Doduše, ja nisam na komplikacijama nego još uvijek radim, ali me zanima što u slučaju da završim na komplikacijama. Na porodiljni idem oko 10.01.2013. (45 dana prije), a na GO oko 20.12.2012. (da iskoristim što mi je preostalo). Pa me zanimalo ako uskoro odem na komplikacije da li bi bio problem da ih prekinem 20.12. kako bih iskoristila taj GO (također mi je plaća dosta veća nego naknada na komplikacijama). Vidim sad da može tako, glavno da prekid nije duži od 30 dana između komplikacija i porodiljnog. Međutim, bojim se da bi u tom slučaju možda mogla imati problema s poslodavcem pa bi možda bolja varijanta bila prvo iskoristiti GO pa onda na komplikacije i porodiljni. Ali u tom slučaju se pak bojim da ne bi imala pravo na GO za 2013. godinu jer ne bi imala ni jedan radni dan u toj godini (komplikacije+porodiljni). Da li znaš išta o tome? Jer ako je stvarno tako, onda bolje da sam na GO do 10.01.2013., što bi značilo da de facto radim i automatski ostvarujem pravno na GO za 2013. (koji mogu iskoristiti do 30.06.2014.). Jesam li dobro upućena? Ili to sve skupa nema veze pa mogu bilo koji redoslijed (komplikacije-GO-porodiljni ili GO-komplikacije-porodiljni)?? uffff.....

Nadam se da će se i drugi uključiti u pomoć oko riješavanja ove dileme.....hvala