Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Problem sa samsung galaxy mob.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Problem sa samsung galaxy mob.

Imam dva problema s galaxy mini mob. koja neznam rješiti.
    1. kako isključiti swype tipkovnicu i vratiti se na običnu samsung tipkovnicu. Probala sam ići na postavke, pa jezik i tipkovnicu pa kliknut na samsung tipkovnicu,ali ništa se nedogađa opet je uključena swype tipk.

2. do sada sam se uspješno spajala na internet preko mob. Wi-fi . sada više nemogu. gore na vrhu nemam uopče onaj mali signal. tipka za wi-fi svjetli zeleno,pa piše povezivanje pa onda odspojeno. probala sam gasit i palit ruter i mobitel,ali uzalud.
    to se događa samo kad se želim spojit na svoju mrežu inače ne, spojim se mobitelom bilo gdje,u bilo kojoj kući na internet??? što sam isključila ,gdje je problem?? pomagajte

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tipkam bas sa takvog moba.tipkovnica mi je na oznaci qwerty,a pod tipovi tipkovnice ima jos 3x4.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Za mrezu idem na postavke,pa bezicno i mreze,pa WiFi postavke.tu oznacim zelenu kvacicu kod imena kucne mreze.onda ispod napise plavim slovima ime moje kucne mreze i spojeno.
    Ne kuzim se ni ja bas previse, valjda sam sto pomogla.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tipkovnica je i meni tako postavljena ali je na swype,a to sam slučajno nešto stisla sinoć i sad ne mogu naići na što.
    a za mrežu i ja to sve utipkam i piše preuzimanje IP adrese i nakon nekog vremena odspojeno. a na početnom zaslonu nema onog simbola mreže Wi-fi zato nekužim do nedavno je bilo sv ok,u postavkama nisam ništa dirala..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad si na početnoj stranici, spusti prstom sa vrha i otvara ti se zaslon a na vrhu su redom WiFi, BT, GPS, Zvuk, Auto rotacija. Oni koji su uključeni su zeleni, a isključeni sivi. Možda je u tome problem?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ma znam za to,tu mi svjetli zeleno,ali gore na vrhu kraj baterije i signala bude onaj kao odašiljač kada se spoji na mrežu ,a njega sad nema. ipak hvala na trudu. zvala sam informacije i kažu da je mob.za popravak,a ja ga nedam jer se drugdje uspijem spojit,tako da sam uvjerena da sam nešto isključila ili djeca.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

imas li Samsung kies program na kompu? ja sam ga neki dan instalirala jer sam isla prebacivat slike sa moba a nije mi ga komp prepoznavao preko USBa...
    i taj mi je kies program napravio update softvera,sad mi je font neki fancy,malo je graficki sve drugacije....
    pa mozda tebi popravi taj problem sa mrezom....
    a to za swype uopce ne kuzim,sto je to swype tipkovnica a sto Samsung???? ja mislila da je swype ono kad prstom preletis preko ekrana pa ti se izlistavaju 3 prozora ikona....

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

namam taj program. swype ti je olakšani način rada na tipkovnici ,možeš vući prstom po tipkovnici onu riječ koju želiš i on je ispisuje,ima sto kombinacija i znakova odjednom,a nemoraš mjenjat tipkovnicu i sječat se koj se znak gdje krije .i nemoraš par puta stiskati jedno slovo da bi došao do velikog ili broja i sl.
    A samsung tipkovnica je ona standardna tipkovnica u mom slučaju se zove tako - imenom moba.
    neznam kako ti bolje objasnit,ali meni je ta tipkovnica swype SF. jednostavno se nemogu na nju naviknuti

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ahaaa,mislim da ja isto imam standardnu,to mi stvarno zvuci ko SF!
    Provaj eto barem downloadirat taj Samsung Kies program,mozda pomogne....

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo išla sam proguglat jer vidim da sam totalno nerazumljivo opisala.
    Za one koji se pitaju po čemu je to Swype drugačiji od mora raznoraznih tipkovnica za Androide, Swype omogućuje tipkanje klizeći prstom od slova do slova u kontinuiranom pokretu i na taj način znatno ubrzava unos teksta. Isprva naravno treba malo vremena da se novi korisnik privikne ali ubrzo se priviknete i “svajpate” po tipkama brzinom munje. Swype koristi integrirani rječnik i jednostavno prepoznaje riječi koje korisnik želi upisati te tako omogućuje iskusnijem “svajperu” da tipka i do 40 riječi u minuti, što je poprilična brojka za virtualnu tipkovnicu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a ja neznam kako se to klizi prstom od slova do slova kad su tako minijaturni da stalno faljivam dok pisem poruke i na obicnoj tipkovnici...a jos imam bas tanke prste,stvarno neznam kako uspjevaju oni s vecim/debljim....

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni isto ne paše taj swype.

Genius, ne znam odgovor na tvoja pitanja, zapravo moram priznati da sam došla užicati da se meni odgovori na dva moja .

Zna li netko kako se na tom mobitelu prenese imenik kada se mijenja kartica. Dakle svi brojevi su na staroj kartici, a ne na telefonu. Kako da ih sve odjednom prebacim na telefon?
    Također, zašto mi kompjutor ne prepoznaje mobitel? Prebacila bih neke fotke ili stavila neke melodije, a nemam pojma kako.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam jesi li uspjela s tom tipkovnicom ali namješta ti se tako da odeš u POSTAVKE pa u REGIJA I TEKST i tamo namjestiš tipkovnicu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lonni, prvo na starom mobitelu moraš čitav imenik prebaciti na sim karticu iz uređaja pa će ti sve ostati kad staviš karticu u drugi mobitel. A kad spojiš mobitel i kompjuter, onda ti se na skroz gornjem dijelu ekrana stvori opcija da uz pomoć usb-a spajaš mob, to otvori pa opet stisni na "rad s usb-om ili nešto takvo.

Genius, što se interneta tiče, a biće si u postavkama isključila mogućnost wi-fija ili si možda poništila šifru koju moraš upisati. Odi u BEŽIČNO I MREŽE pa u WI FI POSTAVKE pa vidi da li ti je uključeno WI FI (piše jeli spojeno s kompjuterom ili nije). Ili ti je možda uključen PROFIL BEZ MREŽE.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Lonni, i ja imam taj problem jer moj stari mob nema opciju da prebacim sve iz telefona na karticu....
    Tako da rucno kad mi se da ubacim pokoji kontakt,odrzavam stari mob na zivotu i punim ga radi toga,lijena sam sjest 2h i to sve prebacit....

Kao sto sam gore napisala vec Genius,downloadiraj Samsung Kies program,onda ces preko njega moc sve prebacivat....ni meni nije prepoznavao kompjuter mobitel kao USB....

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Trina ja nemam - regiju,imam postavke pa bežično,pos.poziva,zvuk,zaslon,lok.i sig.,aplik.,rač.,priv.,........jezik i tipkovnica,.....
    uđem u jezik i tipkovnicui onda imam odaberi jezik,swype, samsung tipkov. i to je to.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala Trina, uspjela sam prebaciti imenik. Ju-hu!
    Genius, upravo sam si maknula swype, ovako nekako kao ti, ali ponovit ću.
    Prvo sam išla u Postavke, onda u Regije i tekst, onda Odaberi način unosa i tamo sam jednostavno odabrala Samsung tipkovnicu.

A za spajanje na internet, ako nije besplatna mreža, odem u Postavke, pa Bežično i mreže, pa isključim sve bežične veze (Profil bez mreže) te odem u Mobilne mreže (na dnu iste te stranice). Kad kliknem na to stisnem Koristi paketne podatke i to je onda to.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne znam zašto to mora biti tako komplicirano. Moja frendica ima HTC, tamo se na naslovnoj strani samo pritisne ikonica interneta i momentalno se prikvači.

Zna li netko kako se preko interneta mogu slati besplatni SMS-ovi? Ja sam na Tele2.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zašto to mora biti tako komplicirano. Moja frendica ima HTC, tamo se na naslovnoj strani samo pritisne ikonica interneta i momentalno se prikvači.

Zna li netko kako se preko interneta mogu slati besplatni SMS-ovi? Ja sam na Tele2.

Za internet i ja sam to probala ,al i dalje neide. a za swype nekužim ja nemam te regije....imam samsung galaxy gt-s 5570.

i dalje odbijam mob.slati na popravak.....jer mislim da nije bolestannnn

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A moraš imati nekakvu opciju, ako si uspjela prebaciti na swype, onda možeš i vratiti nazad.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a kako ti imaš regija i tekst ja to nemam,jel pričamo o istom mob. ja imam galaxy gts5570

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nakon dosta sati provedenih uz svoj mob. konačno sam uspjela maknuti swype tipkovnicu. jejjj. to sam sasvim slučajno napravila, tamo gdje piše dotaknite za unos,malo sam duže držala i onda se pojavilo uredi tekst,pa način unosa i tada sam stisnula samsung tipk. možda nekad netkom zatreba.
    a s internetom se još uvijek patim,ali naći ču i to

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prebacivanje fotki....spojila sam laptop sa usb-om na mob. i čekala da ga prepozna, javljao je neku grešku, ali u My computer-u se pojavio removable device i tamo svi folderi koji su u mobitelu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne prepoznaje ti jer na mobitelu moras odabrati nacin spajanja- samo punjenje, kao usb, mount as disc drive (tak je na htc, galaksiju pise nekaj drugo)...kod galaksija moras povuci statusnu liniju prema dolje da bi to vidjela.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 19.09.2012. at 19:19

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Trebam savjet. U jednom trenutku sam ulogirala svoj gmail preko mobitela, i sada mi stalno dolaze poruke čim uključim internet. Ja to više ne želim, a ne znam isključiti. Kako se to radi???

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa odi u gmail i odjavi se

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ili odi u opcije i iskljuci notifikacije.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Meni se slicno dogadalo sada ne znam kako ukljuciti wifi a esto sam tipkala po mobu po apnu! Imate savjet kakav?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

APN nema utjecaja na WiFi.
    Za uključenje WiFi trebaš povući prstom od vrha ekrana prema dolje i kliknuti na WiFi znak. Kod klika bi znak trebao promijeniti boju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

genius, jesi se probala spojiti na kućni WiFi nekim drugim uređajem ? možda je problem na strani routera.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam uspjela sve rješiti,ali nisam se javila nakon toga. Sada sam si instal. viber,mesen., skyp..... pa mi povremeno poludi i počne vibrirati ko lud,i neda se zaustaviti pa moram izvaditi bateriju. Švrljam po forumu i to se događa naravno pretpostavljate samo kod ovog modela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sa naslovne strane slučajno pobrisala onaj google prozorčić za pretraživanje , sad ne znam kako da ga vratim ...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tamo gdje ima mjesta na ekranu pritisni prstom malo duže. Otvorit će se dijalog "Dodaj na početni zaslon" gdje odaberi widgete. Među ponuđenim widgetima nađi Google pretraživač...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam uspjela sve rješiti,ali nisam se javila nakon toga. Sada sam si instal. viber,mesen., skyp..... pa mi povremeno poludi i počne vibrirati ko lud,i neda se zaustaviti pa moram izvaditi bateriju. Švrljam po forumu i to se događa naravno pretpostavljate samo kod ovog modela.
    I meni. Vibrirao je kao lud . Pa sam deinstalirala viber. Sad je dobar, ali spor. Morat ću skinuti i mes. i skype, pa će možda opet biti brži.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni. Vibrirao je kao lud .
    Meni se desi da počne zvoniti ko lud, i to ne zvonom koje imam odabrano nego nekim bezveze. jednom sam stajala u redu u trgovini i čujem zvoni mob al ja nemam takav ton zvona pa sam mislila da zvoni nekom drugom i tak se ja vrtim i gledam što se nitko ne javi a ono zvoni i zvoni minutama... obavim ja kupnju, idem prema autu i dalje čujem to zvono...kad ja pogledam moj mob a on zvoni Morala sam ga isključiti da prestane zvoniti.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    imas li Samsung kies program na kompu? ja sam ga neki dan instalirala jer sam isla prebacivat slike sa moba a nije mi ga komp prepoznavao preko USBa..
    Da se ubacim: daj please objasni proceduru, jer ni moj komp ne prepoznaje mob preko USB-a (Samsung Galaxy Ace). Imam Samsung Kies na mobitelu, ali se nisam jos registrirala, no ako bi pomogao u prebacivanju slika (da si ih ne saljem sama sebi mailom....), bilo bi super!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ne sjecam se registracije,samo sam ga instalirala i ukopcala mob i automatski ga je taj program prepoznao...jako je jednostavno za prebacit preko njega...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moj Samsung se ne želi javiti . Jednostavno, od jutros kad me netko nazove čuje glas da se ne mogu javiti. Kad sam karticu premjestila u Sony, normalno zvoni. Mislila sam da su se postavke odbijanja poremetile iako ih nisam dirala, pa sam stavila u stari Samsung (doduše on je bio u karamelu, ali radi), ni tu ne mogu primiti poziv, samo zvati.
    Nazvala sam službu za korisnike i kažu mi da je kod njih sve u redu i nema opcije odbijanja.

Ima li netko takvo iskustvo?

Sinoć je bilo sve u redu. A meni mob trebaaa
    Valjda neću morati do servisa.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da li javlja grešku ,bilo kakvu?? Probaj ga ugasit i izvadit bateriju na pol sata ,pa upali. ili što mi pada na pamet da ga resetiraš,odnosno vratiš na tvorničke postavke,ali si spremi sve podatke iz tel. na karticu. Meni uglavnom ovo riješi probleme

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se sa Genius, baterija van, pa opet unutra. Ili tvornicke postavke.
    I dodajem, da nije mozda slucajno pritisnuta mute tipka? (desilo mi se slucajno nekoliko puta )
    Posljednje uređivanje od Elly : 08.05.2013. at 09:18

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ćao..
    mob.mi se ugasio posle spajanja sa USB..dal znate sta bi moglo bit?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovak put problem sa imenikom... Dekodirala sam mob (bio je na 091) i stavila u njega karticu 098.

Ne znam da li zato ali kada odem u imenik i počinjem tipkati neko ime npr. tražim kontakt Maja ne izbacuje mi ništa, a kada sam na tipkovnici za poziv i počinjem ukucavati Majin broj koji znam napamet piše mi Maja XY i njezin broj.

Zašto preko imenika ne mogu naći njezin broj utipkavanjem imena?

I tako za masu brojeva...ali naravno ne znam ih napamet

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Udes u imenik pa pritisnes lijevu tipku ispod ekrana da se otvori podmeni
    U njemu negdje na kraju imas opciju imena za prikaz i tu si ukljuci sve.najvjerovatnije ti je ukljuceno samo sim

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od mona : 10.02.2014. at 18:02

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Našla, ali nema opciju da mi učita oboje ili sim ili telefon... što onda stavim telefon?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Našla, ali nema opciju da mi učita oboje ili sim ili telefon... što onda stavim telefon?
    meni je označeno "svi kontakti"

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nasla sam! U opcijama prikaza super hvala puno!

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •