Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Pregled hormona

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Pregled hormona

Cure, da li vadite hormone u Petrovoj uz narudžbu ili samo dođete? Od koliko radi laboratorij?
    KOji laboratorij preporučate? Kakva su vaša iskustva s Vinogradskom?
    Trebam vaditi TT, T, DHEAS, P4, PRL, SHBG, AMH, TSH, T3, T4, anti-TPO i anti-TG

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

least za petrovu se ne sjecam, davno sam kod njih vadila... zadnje sam sad vadila na vuk vrhovcu, mozes nazvati 2353846 - endokrinoloski pa pitaj.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

nazvala sam vuk vrhovec i rekli su mi da dođem u 11 u ponedjeljak, ali kako ujutro radim, mislim doći ranije jer kaže mogu zamoliti da mi prije izvade.
    što misliš ima li šanse da me prime oko 7-8 odmah ili se strogo drže naručenog vremena?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nemam pojma, ja kad sam vadila nisam se narucila nego sam otisla na blef, narucila sam se 2 i pol tjedna kasnije za progesteron vadit, iskreno ne sjecam se kad (a nit mi ne pise u planeru )

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

čudno mi je malo da me doktor poslao vaditi ove gore hormone, ali ne na određen dan ciklusa nego prije nego počnem piti duphastone
    ineče mi je na pregledu bio drugi doktor i još mi je rekao da nebi bilo loše piti kontraceptive još 3-6 mj da se izreguliraju ciklusi i da jajnici malo budu pošteđeni koji mjesec...što vi mislite o tome?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ima li itko iskustva s ovim mojim gore pitanjem...
    obzriom da mi menga kasni ida je nemam već 2,3 mj vađenje ne obavljam da određeni dan ciklusa.može li to biti mjerodavan pokazatelj? ima li to smisla? primjerice testosteron i prolaktin jer znam da mnogi te hormone (osim štitnjače) vade na točno određeni dan.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mislim da je za sve ovo što ti trebaš vaditi, osim progesterona, svejedno na koji dan ciklusa vadiš krv. ali svejedno me čudi da te šalju na vađenje prije duphastona.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

nemam pojma kako to da me poslao prije duphastona, rekao mi je da izvadim krvi i taj dan javim da mi pošalje u ljekarnu duphastone, i tako sam napravila.
    nadam se da znam što radi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako ti kasni 2.mj moje misljenje je da je apsolutno svjedno kad ces vadit, m koju ces dobit nakon duphastona ce ionako biti izazvana umjetno, a ne prirodnim promjenama razine hormona. Sto se tice kad se kaj vadi, mislim da je dan ciklusa bitan za lh, fsh, estrogen i progesteron, za ostalo sam skoro sigurna da nije...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I mene je moja ginekologica slala vadit hormone dok nisam imala m 2-3mj. Onda nema "dana u ciklusu" za vađenje, tj nema ciklusa uopće pa nije ni važno. Samo hoće vidjeti kakve su ti razine hormona općenito, neovisno o ciklusu.
    Za duphastone potpisujem riječi bubekice.
    Posljednje uređivanje od Muma : 20.09.2012. at 21:34

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

muma i što ti tada nije valjalo?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Least i muma i ja smo pcosovke bez ovulacije i bez duphastona nemamo menstruaciju. S tim da je moja hormonalna slika jos puno gora - visok lh (visi od takodjer visokog fsh), poviseni androgeni...
    Muma nemoj zamjerit kaj pisem umjesto tebe

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ma skuzila sam, ali znam da ima i pcosovka i bez te nuzno poremecene hormonske slike...
    Jako me zanima nalaz..s tim da mi nije dao vadit lh, fsh, e2, progesteron koji su zapravo najbitniji.
    Sad pijem dufice, onda cu mu se javit kad prokrvarim, mozda ce uzvom lovit sredinu ciklusa, da vidi ovuliram li, ali ja ionak sumnjam u to.

Jel znate zasto vade ona antitijela stitnjace anti-TPO, sta im to znaci pri dojagnosticiranju problema s mengama?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Least i muma i ja smo pcosovke bez ovulacije i bez duphastona nemamo menstruaciju. S tim da je moja hormonalna slika jos puno gora - visok lh (visi od takodjer visokog fsh), poviseni androgeni...
    Muma nemoj zamjerit kaj pisem umjesto tebe
    Ma kakva zamjera bubi, hvala na odgovoru umjesto mene...pošto si upoznata s mojom situacijom

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

U vv sam vadila amh, vrijednost bi trbala biti do 75, meni je 212. Sto to znaci???
    Kakve su sanse za zateudnjivanje kod visokog amh? Znam da je to pokazatelj iscrpljenja jajnika, ali sto znaci ako je visoko?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Visok amh je jako cest kod pcos-s. Moj je 114. Bolje previsok nego prenizak, nizak amh je pokazatelj slave ovarijske rezerve.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Prepala sam se sto se negdje spominje i neki tumor celija u jajniku. Ja odmah vidim najgore ;( no to se valjda vidi ina ultrazvuku.

Dobro, kako smanjit taj amh? Kako da si sama pomognem? Dal se neke tabletr za to

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Prepala sam se sto se negdje spominje i neki tumor celija u jajniku. Ja odmah vidim najgore ;( no to se valjda vidi ina ultrazvuku.

Dobro, kako smanjit taj amh? Kako da si sama pomognem? Dal se neke tabletr za to piju?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne mozes smanjit amh nit on ima utjecaja, on je posljedica, ne uzrok. Bar koliko sam ja skuzila Jesi vadila lh i fsh?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nisam jer se to vadi na dan ciklusa. A ja nemam menge 3mj i sad sam tek popila zadnji dufastone. Sad cekam da dobijem i da ga nazovem. Hm, nadam se da cu dobiti nakon dufica, nisam valjda takav pehist

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

imas li uzv potvrdjen pcos?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam, odnosno puno folikula oko oba jajnika

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

prokopaj po mojim postovima na temi pcos i zeljena trudnoca, puno sam pisala...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ok, ma već sam čitala.

zanima me samo visoki amh dakle ne ukazuje na iscrpljenje jajnika, već samo nizak?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam si to protumacila kao da je kod nas visok jer mi pcos-ovke ponosno cuvamo svoja jajasca i ne damo ih nikome (tj. ne ovuliramo)

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ali ipak povremeno izovuliramo, a ja se tome nadam
    koliko mislis da je problem u tvom dragom i njegovoj dijagnozi? moj ju još nema, tj. nismo došli još do ove faze

ja mislim da mi danas dolazi menga, primjetila sam malu crvenu točkicu kad sam se brisala. sad konačno mogu ući u klub tj. mogu početi s normalnim mjerenjem temp. i zovem ginekologa da mi da uputnice za hormone koje prethodno nisam vadila. jedino ne znam hoću li dobiti termin na vv točno na taj dan kada trebam vaditi??

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

problem je definitivno u mom dragom jer imamo 0 pokretnih spermaca ali otkako pratim, dam ruku u vatru da sam zadnju ovulaciju imala negdje oko nove godine, a to je bilo unutar ona prva 2 mjeseca nakon skidanja s pilula.
    hormone na vv vadis 3-5 dc., naruci ce 1dc., moras dobiti termin. ja se prvi put kad sam samo vadila hormone nisam ni narucivala, samo sam dosla 4dc., rekla je sestra da u principu prime ak netko tak dodje iz vedra neba, al da im je bitno znati koliko ce cca pacijenata doci koji dan.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

i moj savjet, prije ikakvih sopanja hormonima, nek tm napravi sgram. pogotovo ako planiras stimulaciju klomifenom u dogovoru s prim. ginekologom. nadam se da bi ti to savjetovao i ginic, al nikad ne znas.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

bubekica, evo bila sam jučer kod gin, dao mi je vaditi lh i fsh sutra za početak
    predložio mi je da se ne zamaram s MPO još trenutno jer možda uspijem kroz koji ciklus prirodno.
    drugi tj idem na uzv da vidi endometrij, a ako bude pretanak dao bi mi estrogen. jesi ti imala takvu situaciju?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

least s obzirom da si prije imala m skoro redovito, uz malo poduze cikluse, mislim da je tvoj ginekolog u pravu kad ti sugerira da jos neko vrijeme pokusavate prirodno. nisam imala takvu situaciju kao ti, ja sam prakticki od 19-e godine na kontracepcijskim pilulama, s vecim ili manjim pauzama koje su uvijek imale isti scenarij - 1-2 ciklusa 33/34 dana i nakon toga nema vise m. zadnji put sam cekala do cca 50og dana, bila na uzv, endometrij je bio mozda 1mm debeo, ovulacije nigdje na vidiku. tada me ginekologica poslala u mpo pricu jer je ocito da ja jednostavno - ne ovuliram. i mogu ti reci da otad (to je bilo u ozujsku) sam skoro 100% sigurna da nisam imala nijednu ovulaciju. pratim temperaturu, piskim lh trakice, kontroliram sluz, svakih toliko sam na uzv, nigjde znaka ovulacije. a m dobivam zahvaljujuci duphastonu (progesteron koji oponasa djelovanje zutog tijela nakon ovulacije), ali vidi se da to nije "prava" m, jer je jako oskudna. imas li jos pitanja? tu sam

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ne ovuliram svaki ciklus to je sigurno, ali da sam osjetila ovulacije nakon kontracepcije...jesam.
    Prica krece 2009 kad sam zbog kasnjenja mengi po 15-20d pocela uzimati kontracepricju. Pila sam do 02/2012. Odtada 3 menge na 43d i ova sad zadnja jako dugaaavkog ciklusa tek s duphastonom. Zanima me sto mu znaci ta tabletica estrogena za taj endometrij da ga malo zadeblja? Mozda bi i tebi to pomoglo...

E ako sam dobro shvatila ti si sad na kontracepcijama? Prvi ciklus nakon kontracepcije, nikad jacu ovulaciju nisam osjetila, odnosno jilad nisam ni imala one jako vidljive ovulacije, ali ta je bila ekstra sluzava...drzim ti fige da to dozivis odmah prvi ciklus nakon kontracepcije...navali tad

Meni je gin inace rekao da bi proje mpo ako se nista mece pokretati nekoliko mjeseci uzeo 2-3 mj koristit kontracepciju i lovit nakon toga. Iako znam kakva mi je bila tad ovulacija, pomisao da opet krenem s kontracepcijom meni je tuzna, ali prica ima vjerojatno smisla

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

uzalud meni debljanje endometrija kad nema ovulacije
    ja sam sad na kontracepciji u sklopu pripreme za in vitro, mi imamo i drugu stranu price, a to je muska neplodnost.
    ja nisam imala sluzi ni nakon kontracepcije.
    svakako ti i dalje preporucam, prvo napravite sgram. svi planovi s kontracepcijskima pa ciljanjem padaju u vodu ako postoji neki problem na muskoj strani.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •