anddu, hvala na razbuđivanju
lina, pusa
BB, ajme, sin i kćer, divno!
Sonja, mi se obavezno vidimo, a ako bude još zainteresiranih-lako složimo veliko kavu!
anddu, hvala na razbuđivanju
lina, pusa
BB, ajme, sin i kćer, divno!
Sonja, mi se obavezno vidimo, a ako bude još zainteresiranih-lako složimo veliko kavu!
Any dobrodošla, a kako ti je već zadnja folikul. obično je tek početak 8 d.c.?
Koliko vidim po forumu dr. L. vraća 3. dan i onda čeka 5. da zamrzne preostale embrije (ako ih bude), ali razgovaraj s njim o tome pa mu recite svoje želje
Dobro jutro svima...malo kasnim al kad sam konačno uhvatila slobodan dan malo duže sam odspavala...konačno![]()
I sama sebi sam obečala da ovaj put neču pišati po lh trrakicama i testovima i evo još nisam ni do pikanja došla a već s neta naručila 50 kom....a lude babeal šta ću kad je to nekako jače od mene
![]()
Jutro curke moje drage! kod mene sunceko na prozoru al' zima ko na motoru... Jel "kafenisete"? Ja sam to vec obavila ranom zorom racunajuci da bi mozda usput pisnula test jer sam vec 100% luda od razmisljanja - jel ima simptoma il nema, jel ce sutra "krenuti curenje" il nece (vec sam dosadna i sebi, Bogu i ljudima) a onda sam se sjetila da mi je danas tek 8dnt i da je ipak malo rano, kaj ne? Steta testa![]()
Rano je još Sneki41 strpi se još malo...vidiš kako sam i ja napisala i ja pišam uvijek po testovima i samo se razočaram onda i na kraju ne znam na čemu sam...
Jutro curke, evo ja jos malo pa na transfer, jupiiiiiii
Lagana kavica![]()
Any ja sam kod dr L. Vraceni su mi trodnevni...ja dam malo negodovala i mi smo htjeli blastice, medutim tu se nema sta puno pricati sa njim, vrci je vratio blastice bez obzira sto je imala duplo manje od mene embrija! Lana mi je to objasnjavala, ako se ona i sekindu razmislja dal da ih ostavi ili da ih transferiraju....definitivno idu na transfer! Blastice ti na zalost ne znace tako puno koliko mimislimo...kaze lana da je njima ipak bolje kod mame u konstantnom mraku. Jer ih oni stalno pod svjetlom gledaju vade van iz inkubatora itd... Tako da kod mame cesto i osrednji embriji postanu bebe a u labu i bolji od toga ne uspiju! Nista se ne sekiraj oni ce odluciti sta je najbolje.... Sto se tice folikullmetrije sumnjam da ti je to zadnji put jer ne vjerujem da ce te dr. Prepustit slucaju.... Mene je punih 13 dana gledao ! Svim curkama saljem puse u ovo sumorno jutro
Na punkciji mi je rekao da smo dobili jednu stanicu, jos ne kuzim sve to, tak da valjda jedna nadam se jedna ali vrijedna![]()
I ja sam cula da je bolje da se sto prije vrate bas kak je i J&D napisala
jutro svima!
vidim, jucer se ovdje fino zarakijalo, nije nam lose
mare41 ako se planira kavica, ja sam uvijek za druzenje, lijepo vas je citati, ali jos ljepse vidjeti i slusati.
nana0501 cestitam na malom
bab ~~~~~~ i iš, iš viroza... moram se malo napravit pametna - antibiotici i viroza?
LOTTOS ~~~~~ za uspjesni prirodnjak!
Helena5 saljem veliki zagrljaj!
BBprekrasne vijesti!
Any dobrodosla! slajem puno vibrica!
Argente, tetadoktor![]()
Pa neznam, tak mi je rekao , posto je vec istrosen a treba mi bar jos 8god tak je rekao (sad mi je 35) kao trebamo ga cuvati a sa ful stimulacijom ga jako trosimo, nemam pojma
zbilja čudan odgovr je dr dao našoj forumašici..
žena od 35 godina treba uspjeti zanijeti i roditi odmah, ne za 2-3 ili 5 godina.
jer sa godinama šanse za začeće i rođenje djeteta ne rastu već se smanjuju...
teško mi je dokučiti filozofiju nestimuliranja i štednje jajnika ... uhh... sa koliko porblema se neplodni parovi moraju nosit...
a najgore od svega mi se čini nedostatak volje i vremena doktora da komuniciraju sa pacijentima i da im se u potpunosti posvete. tužno.
Posljednje uređivanje od Inesz : 30.10.2012. at 10:03
Ja mislim da oni s godinama otupe...mozda vec vise nisu ni sigurni sta su rekli a sta nisu.... Ali vjerujem da postoji dobar razlog za stimulaciju kakvu je dobila, samo nije pojasnjena! Mislim lottos da se ne trebas brinuti!
mene strašno smeta jedna stvar,ali svjesna sam da drugačije ne može..
kad si u postupku,pa ti je na svakoj folikulometriji drugi dr. koji te naravno ne poznaje,nezna kako ti tjelo reagira..i zato vrše školsku proceduru prema svakome,a znamo da nemamo sve iste jajnike,cikluse i reakcije..dr. koji je prošli postupak odredio kad će biti štoperica kod mene je pogrešio,jer ja imam kratke cikluse,rane ovulacije,al on to nezna,uz to nije imal ni moje papire kod sebe,sve sam mu ja rekla što je bilo do tada.folikul je pukao dan prije ivf-a,ja sam bila bijesna,jer da je moj dr odlučivao,štopericu bi primila ranije.
e sad,kao što rekoh,svjesna sam ja da nemogu doktori biti na raspolaganju nama i našim jajnicima 24h dnevno,a naši jajnici pak nemogu raditi prema smjenama naših doktora...al sam bila ljuta i smatrala da sam zbog krive procjene otišla korak nazad.
malo sam se spuhala
eto mene na rakiju - kad sam je jučer već propustila... .cure i dečki - uzdravlje
svima za što god vam treba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ovo što si ti žužy napisala je kriminalno.... kako ti doktor može odrediti uopće štopericu bez da ima tvoj karton pred sobom! To je Petrova bolnica? A gdje je kompjuterizacija?????? Referentni centar?
Posljednje uređivanje od Kadauna : 30.10.2012. at 10:55
Ma ne brinem se, ja mu potpuno vjerujem, a za to cuvanje jajnika jr mislio, da ga ne potrosimo da nebi prerano u menopuzu, super mi je doktor,
svima kiss i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve što vam treba!
koka, mislim da je dr LOTTOS rekao kako joj jajnik treba još barem 8 godina, a na zatrudnjivanju rade sada. ali svejedno to što je rekao o trošenju jajnika full stimulacijama ne drži vodu - stimulacijom se regrutiraju oni folikuli i js koje bi ionako propale u tom ciklusu. pojednostavljeno, u prirodnim se ciklusima izdvajaju 1-2 vodeća folikula, a oni "sitni" propadaju. stimulacijom se samo omogućava da se pokrenu baš ti "sitni" koji bi inače propali. dakle, stimulacije NE troše zalihe jajnih stanica i NE uzrokuju raniju menopauzu. jedino ne znam je li kod LOTTOS u pitanju općenito slabija zaliha js (nizak AMH) i loš odgovor na stimulaciju. u tom je slučaju svakako bolje pokušavati prirodnjacima (mislim na slučaj ako i u stimuliranim i prirodnim postupcima dobivaš podjednak broj js).
u svakom slučaju, LOTTOS, sretno s prirodnjakom!
žužy, to fakat je kriminalno! upravo zbog takvih stvari nikada ne bih odabrala određene klinike... a opet, u svakoj nešto šteka i ne valja, ali taj nedostatak individualiziranog pristupa je sasvim sigurno ono što najviše košta - i pacijente i državu!
eto,može..bila je nedjelja,možda zato,al čekaona je bila krcata,pitam se kak je uspel funkcionirati tak bez ičega(uključujuči i sestre).napisal mi je na papir rezultate od tog dana,upute za štop.,i aspiraciju u utorak.to sam odnesla tam na šalter di je inače sestra irena.
na kraju su mi radili aih,veli moj dr da ne propadne ciklus i da iskoristimo o.a sam postupak mi je radio dr koji mi je odredil štopericu.nije nam suđeno...
To je jedan od razloga mog odlaska iz Petrove. znalo se dogoditi da u cijelom postupku ne potrefim svoju IZABRANU liječnicu.
A moje iskustvo je skroz drugacije..Moj dr.nije dozvoljavao da me pregleda notko osim nkega..tako mi je on radio svaki UZV,pregled, punkciju i transfer..
Ocito da svatko radi po svom..sto je uzasno lose..
bok curke ... ja sam nova... isto čekamo ivf u 3/12.... ja nedavno stala bez oba jajovoda nakon izvanmaternične...
pošto vidim da se ovdje rakija od samog jutra ja bi se pridružila ako me primate![]()
Ajme, nema me 2 dana i ne mogu više poloviti što se sve izdogađalo... Svim mojim tužnim damama veliki zagrljaj...
a svima ostalima ~~~~~~~~~~~~~~ ZA ODLIČNE TRANSFERE, OGROMNE BETE I PUNO, PUNO RADOSTI!
a sad bih se i ja poslužila jednom kratkom!![]()
onda mora da tvoj dr spava tamo,i nejde na simpozije,seminare ko moj.
je...i ja sam se uvjerila da svako ima svoj princip rada,ko da nisu iste ispite polagali i iste knjige čitali.
znam da kad jednom dođem do svog cilja,za koju god. budem zaboravila te "sitnice" koje su mi sad smak svijeta.al ovo mi je trenutno najvažnija stvar u životu i zato primiječujem sve,smeta me nepravda,nadrkane sestre(mada znam da nas je tisuću dnevno tamo i vjerojatno još sve dobro ide..).ne očekujem da mi mašu s perom po guz...,nisam razmažena,al dok vidim tolko drukčije pristupe,pitam se-kaj fakat moram imat internet da bi znala sama da bi bilo ok pogledat kakvi su mi hormoni,kaj znači dok ti ide mleko pa krv iz cice i takve sitnice.
vidiš žužy, ja se s tobom tu ne slažem..... uopće... nisu to sitnice to su ogromne stvari i propusti zbog kojih ja mislim da su rezultati lošiji nego recimo u Mariboru gdje se točno znaju procesi, vrlo su transparentni i da različiti te liječnici gledaju na folikulometrijama, ali je sve, apsolutno sve zapisano.. tako da liječnik točno zna koliko je bilo i koje veličine folikula na zadnjem pregledu.... uopće ne želim spominjati razvijenije zemlje kao Belgija... koji imaju vrhunske rezultate ali ne zato što nekome perom po g..... nego zato što se zna tko što i kad radi, koje su i kakve smjernice rada za sve jednako....... kad se mora dati štoperice, po kojim kriterijima se to određuje (neke klinike u Hrvatskoj uz uzv odnosno folikulometriju vade uredno i estradiol kako bi dobili što točnije rezultate i mogli biti čim bolji i precizniji u davanju štoperice)......
kadaunaslažem se s tobom.znam da su to ogromne stvari,zato sam i stavila navodnike na riječ sitnice.i jako me ljute ti propusti.zašto neke klinike npr. vade estradiol a neke ne,tko o tome odlučuje,ravnatelj bolnice,doktor(zašto nema nekog pravila).smeta me što mi dr. u hodu zmrmlja riječ estrofem nakon što je rekao da mi je tanak endom.ja ga pitam,dali ima pomaka od zadnji put a on meni održi govor o tome da je sve ovo ništa,šta je pomak,za njega je pomak kad budem ostala trudna,a do onda riječ pomak nije potrebna tu.halo.tek sam se doma sjetila da što ga nisam pitala koja riječ bi bila prikladna uz činjenicu da bebi srce prestane kucati,nakon tog konačnog pomaka.a što je estrofem sam saznala ovdje.
Curke, samo me zanima da li si trebam sta posebno uzeti na punkciju? idem sutra ,a od doktorovog nabrajanja kada sve trebam smrkati i primiti injekciju sva sam se zblesirala pa sam ga zaboravila pitati. inace idem u ivf centar kod dr. L pa ako je tko bio kod njega da mi zna reci. kakve uloske ili tako nesto? hvala![]()
Uloske ne trebas tj. Dr. Je u meni ostavio gazu..,.tako da ti ne trebaju...obavezno uzmi carapice... Spavacicu, ili odmah dodes u haljinici, uzmi si maramice, bocicu vode, booster ako ti je rekao...injekciju ima on. I to je to! E da ponesi i utrice ako ti ih je prepisao!
E da i ja sam gledala da mi bude sto lakse se obuci, ako me bude bolilo od punkcije..i imala sam pravo! Ono tenisice za nazut!
J&D hvala i od mene na info za punkciju
Ja od danas pikalica
Suprefact sprej od 1dc, Gonal f od danas
Suuuper ..ne primas decapeptyl! On pece ko kuga... Gonali su super!
Ovaj puta ne....ali u prošlom postupku u Mb primala sam decapeptyl od 21. dana prethodnog ciklusa do 16 dc, bio je to stvarno extra dugi protokol. Sad sam na kratkom.
bok,nije mi radio internet,pa mi je teško polovit tko je u kojoj fazi
danas sam se vratila prvi dan na posao i već me šefica iživcirala,veli ona,o jesi došla,martin u zagreb,martin iz zagreba.to znači da sam išla bez veze u postupak jer nije uspjelo
rekla sam joj,ne nije bez veze,to je samo korak bliže do cilja,a martin ide opet koliko bude trebalo, martin ne odustaje...samo je rekla,ah,pa dobro..
Isuse da moze biti toliko bezcudnih i bezobraznih ljudi....ne mogu vjerovati,. Ne znam jel ona ima djecu ali ako ih ima- definitivno ih nije zasluzila