anddu tako je i meni sad ovo zadnji postupak
anddu tako je i meni sad ovo zadnji postupak
anndi,Gabi presretna sam zbog vas! čestitam po ko zna koji put...
Gabi draga, razumijem tvoj strah ali pokušaj se opustiti i uživaj u trudnoći jer koliko god teška bila brzo prode.
bubi bravo za j.s.,vibram da se sve oplode
pirica, tebi od srca želim da ovaj zadnji postupak bude i dobitni!
Andu, gabi, čestitam!!!!!! Želim vam predivne trudnoće!
Bubi, evo i ovdje da ti poželim odličan tulum u labu!
tnx cure, ne očekujem puno tj ne očekujem ništa, a jednom nogom sam skroz vani, jednom na pola...
Curke puno srece svima i puno cestitki i puno ~~~~~~~za sve sto je potrebno! Moja beta danas 15dnt ako je transfer 0 -2750
Gabi, iskrene čestitke. Samo hrabro dalje....
prvo da i ovdje čestitam našim divnim trudnicama anddu i Gabi25~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za školske trudnoće
beba, i tebi čestitke odi ~~~~~~~~~~~~~~ za dalje!
nadam se da nisam koga previdjela pa još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve!
![]()
razmišljala sam da li da izignoriram ovaj post, ali jednostavno moram nešto napisati pa ću pokušati maksimalno ublažiti vlastitu reakciju i osjećaje koji su mi se javili kad sam ga pročitala...
beilana, da sam ikada ovakvo nešto napisala, sada bi me bilo iskreno i duboko sram! aludirati na to da si je cura koja je izgubila troje djece sama kriva jer je, citiram, "imala jezik i mogla je reci da 3 ne zeli", po meni je šokantno i sramotno! a dr joj je, s njezinih 26, 27 godina, u 1. IVF-u vratio 3 embrija! i kako je to ona točno trebala znati da 3 ne želi?! tko ju je to trebao informirati i upozoriti na rizike višeplodne trudnoće nego sam dr?! možda psihijatar ili socijalni radnik (malo crnog humora)?
i imaš pravo - uopće nije bitno o kome se tu radi jer, tko god da je u pitanju, bitna je samo činjenica da je to strašna, strašna tragedija KOJA SE MOGLA IZBJEĆI! a odgovornost za tu tragediju sasvim sigurno nije na toj mladoj obitelji već na onima koji su ih doveli u taj položaj. zar stvarno misliš da svaki MPO pacijent ima ili mora imati pristup internetu i drugim resursima uz pomoć kojih bi se informirao o MPO-u?! zar misliš da svaki MPO pacijent PRIJE prvog postupka sam zna rizike i mogućnosti koje proizlaze iz MPO-a?! ne znam tko je tu naivan i, kako si se sama izrazila, "djetinjast"!
ne radi se tu o blaćenju dr-a već na ukazivanju na greške kako bi se iste u budućnosti izbjegle (osobno mi je stanoviti dr izuzetno simpatičan i smatram da je vrhunski stručnjak, ali je u nekim stvarima, u cilju veće uspješnosti i bogtepitaj čega još, itekako zastranio i nadam se da su ga neki događaji ipak potaknuli na drugačiju praksu. već sam nekoliko puta napisala da bih, zbog njihova znanja i uspješnosti, bez razmišljanja išla u postupak u tu kliniku (da imaju anesteziju jer sam punkciju na živo teže podnijela od poroda zbog slijepljenog jajnika punog priraslica), ALI POD MOJIM UVJETIMA - SET, hormoni štitnjače, prolaktin prije postupka i još neki detalji. i kamo sreće da svi MPO pacijenti posjeduju to znanje pa unaprijed znaju koji su njihovi uvjeti. ali realnost je itekako drugačija te je odgovornost za informiranje o postupcima i njihovim potencijalnim rizicima upravo na liječnicima).
na kraju se toplo nadam da Elena, Osijek ili bilo koji drugi roditelj koji je zbog liječničke greške i onog groznog zakona proživio takvu tragediju nije pročitao tvoj post...![]()
Čestitke novim trudnicama! Baš i je drago da vas je sve više.
Bubekica- odlicno!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra
J&D lijepa beta
Gabi25 prekrasne vijesti, draga sjećam te se iz Mb...razumijem te, također se sjećam tog straha...samo hrabro dalje
Anddu čestitam, samo hrabro dalje
Svim pikalicama i čekalicama sretno
Cure cedtitam novim trudnicama
Bubi super za puno stanica
Ja ppolako gubim zivce sa mojim ginom u utorak idem na kontrolu i ako se nr dogivorimo mjenjm ga ovo je besmisleno vise svaki put mi pise po jednu kutiju utrica i ja svaka 4 dana teebam zvat da mi puse opet i ic u ljekarnu
Frka, potpisujem. (Osim onog da mi je simpatičan, još ga nisam bila vidjeti.)
Frka, potpisujem! Ja sam sada u svom prvom postupku no kada smo se pripremali za prvi postupak još po starom zakonu imala sam stav da želim da mi vrate 3 i ne, nitko mi nije ništa posebno pričao o rizicima. Da je zakon neizmjenjen ja bih sada vjerovatno imala vraćena 3 zametka... Ja osobno mislim da ljudi trebaju biti donekle informirani, no ne u toj mjeri da se od naš očekuje da baš sve saznamo i razumijemo sami bez liječničke konzultacije...
zadnjih par dana se dosta prica o broju vracenih zametaka, broju oplodjenih jajnih stanica i sl. pa imam potrebu podijeliti svoje jutrosnje iskustvo s vv. znaci nakon same punkcije mi je receno (jos u sali) da smo dobili 10 jajnih stanica i doktorica me na licu mjesta pitala imam li posebnih zelja s obzirom na smrzavanje/oplodnju. rekla je da ona preporuca oplodnju svih 10 s obzirom na muzev nalaz i da je upoznata da podrzavam smrzavanje embrija. kasnije smo suprug i ja potpisali koliko je oocita aspirirano, da se slazemo da se sve oplodjuju, da se slazemo sa smrzavanjem zametaka i da zelimo da nam se vrate 2 embrija. svaku od tih stavki je doktorica jos jednom prosla s nama.
I sa nama je dr. A. prošao te stavke i još naglasio da sve od toga možemo i mijenjati ako želimo. Stvarno je bio super...
ajme koliko lipih vjesti i velikih beta..............čestitam svima od srca
![]()
veselo je veselo neka se tako nastavi i u ovom mjesecu.
Evo ja sam od danas opet pikalica na gonalima.........
J&D čestitam još jednom
Bubekica bit će i kod tebe lijepih embrijića
corina sretno u postupku
i svima ostalima za sve što trebaju~~~~~~~~~~~~~
Anddu, Gabu25 konacni smo i to docekali!!!
Zelim vam mirnu i skolsku trudnocu do kraja ~~~~~~~
I veeeeliki potpis na frku!!
Da, doktori su najodgovorniji, njihova je duznost informirati nas o prednostima i rizicima svega.
Oni su strucnjaci, i trebali bi znati bolje od nas.
Nije obavezno visiti na rodi i netu prije ivf-a...
Pitam se kako bi bilo da je u pitanju, npr. neurolog, a ne reproduktivac....
anndu, Gabi!
![]()
![]()
Želim vam mirne i bezbrižne trudnoće.
Bubekica, lijepa brojka!![]()
Za tulum u labu!![]()
Vecer cure... Evo da se javim na brzinu... Mi smo sada dosli iz hitne ovdje kod mene, jer sam otvarajuci stopericu shvatila da ona ne dolazi sa spricom, pa smo to obavili na hitnoj... Ali i to je iza nas... I tocno na vrijeme pa sam mirna... Bar znam da je strucno obavljeno...
Da li netko zna u koliko dr L obicno radi punkcije ako mi je stoperica u 23h? 34 sata bi bilo nedjelja 9ujutro a 36 sati 11 ujutro.. Rekao nam je da dodjemo u 8 zbog uzorka sjemena... Ja si pokusavam istempirati neke tablete za bolove pa zato pitam... Da mi se ne istrosi djelovanje tableta prije punkcije... Pa ako netko zna...
A od ostaloga, moram reci da sam dugo i jako lijepo popricala sa doktorom, da smo razgovarali o rizicima SETa da mi je spomenuo neke studije koje sam i ja citala... I eto sve je dogovoreno... Jedini velikirizik je da nemamo blastica uopce, ali jedna je vrlo vjerojatna pa bar to... Stojim sada iza svoje odluke ito mi je najbitnije, ali da ce mi tih 5 dana biti ludo mogu si zamisliti...
Za sada ipak fokusiram se na sto brzu i bezbolniju punkciju (iako sumnjam, predpostavljam da cu se napatiti jer mi je jedanjajnik zavucen, a na njemu ih je vise, tako da me ceka svasta unedjelju...uh)
Bravo any, rekla sam ti da se neces razocarati sto se dr-a tice! Sto se tice punkcije ne sekiraj se ja imam i maternicu zabacenu i negdje tamo iza jajnike, i boli, ali nije nista tako strasno, kao zub ono jako kad boli ali samo 5 min! Kod dr-a su uglavnom punkcije izmedu 10 i 11, ali kad dodete, biti ce vjerovatno guzva, kazes da ti najavi kad da uzmes tablete, i onda on kad izlazi ti kaze, a mene je cak cekao da pocnu djelovati!
J&Dti si mi nepresusan izvor savrsenih informacija!! Hvala draga, bas si mi jako pomogla, znaci izmedju 10-11 i jos ga pitam da mi najavi... Dobro idem sada mirno spavati... Operirala sam krajnike lani i taj je oporaak bio prepre bolan i prepre gadan a trajao je 14 dana i to uzasnih bolova, valjda mogu 10min izdrzati... Valjda... Uh...
Hvala ti!!![]()
Nista drzi mi se... Zato smo tu! Ako si u nedjelju na punkciji... Vidimo se!
vidim da svi još spavate snovima pravednika...pa ja krmeljava kuham čaj, cappuchino, a za posebne ovisnike
odmorite za vikend i onda u nove radne pobjede!!!![]()
jutro svima!
posluzite sei vibricama ~~~~~~~~~~~~~~~
ja sam od zore budna, zvala sad lab, idemo na blastociste, transfer u srijedu, 5. dan. curka nije htjela rec koliko ih je tocno oplodjeno, samo je rekla - vise od 5![]()
Gabi,anddu čestitke
Anddu nadam se da će sad u Vg krenuti sve curke tvojim stopama
J&D super beta!
Tetadoktor baš mi treba jedna fina kavica,hvala.
Bubekica šaljem tisuću ~~~~~~~~~~~~ za najbolji ishod!
Bubekica to su odlicne vijesti!! Kada je transfer onda? Sorry nisam pohvatala?
Ja isto budna od zore... Malo me punkcija sutra brine, malo sam umorna od silinh putovanja i uzbudjenja, a malo me i stoperica prodrmala... Zaboravila sam da je logicno da se osjecam trudno poslje stoperice, pa me i to iznenadilo...
Any nedjeljom nije tolika gužva kod dr. pa računaj(zbog tableta) da ćeš brzo doći na red.
Ja sam bila prije 2 nedjelje i već prije 9 sam bila gotova.
Sretno!
jutros dupla kava, hvala cure! bubek, super vijesti! Any, sretno na punkciji!
Sretno Čehinjama, koje su ovaj vikend u postupcima!
Posljednje uređivanje od mare41 : 03.11.2012. at 09:23
Samo da prijavim da sam od danas pikalica. Od 1 dc decapeptyl i od 3 dc 2 gonala. I nadamo se najboljem
Velike čestitke svim trudnicama i želim vam mirnu trudnoću do kraja!
bubekica, ovaj tvoj scenarij stvarno lijepo zvuči. Sretno![]()
Posljednje uređivanje od dino84 : 03.11.2012. at 09:29
Ahoj! Prvo,dobre vibre svima ~~~~~~~~~~~~~
Pitam na krivom mjestu znam, ali ti vidim aktivnost pa se nadam da će me netko prosvijetliti. Nakon 5 gonala f ( 150, tj. 2 ampule )i jednog cetrotidea ( kratki protokol) imam ovulacijski iscjedak + bolovi u jajnicima. Jel to normalno? Bojim se da mi nešto tu ne presazrije....
Runa ja sam prvi gonal primila u srijedu (primala 1,5 ampulu dnevno), a u nedjelju navecer je krenuo ovulacijski isjedak. u ponedjeljak je doktor dodao cetrotide i gonale smanjio na jednu ampulu, to sam uzimala do srijede kad sam navecer primila stopericu. nista nije popucalo ni presazrilo, iako sam se bojala tog scenarija. mozda imas puno folikula pa ti estradiol divlja, mene su cak i cicke pocele boljeti malo nakon pojave ovulacijskog iscjetka. i bole jos uvijek. sretno!
Hvala, bubekica.ja idem u maribor na uzv tek u ponedjeljak. Misliš da do tada neće biti nikakve frke? To mi se čini dugoooo, a ne mogu ih zvati preko vikenda da se konzultiram. Valjda će cetrotide to umiriti.
bubekica, lijepe vijesti iz laba! Sretno na transferu!
Any, ~~~~~~~~~~~~~~~ za bezbolnu i uspješnu punkciju!
dino84, sretno s pikanjem!
Snekice, nadam se da ste ulovili stanicu!~~~~~~~~~~~~~~~~