A da ti draga moja drugi puta na kontrolu dolaziš s letvom?!!
Sram je može biti, i jednu i drugu. Cijela priča o načinu na koji ti je dana informacija o tvojoj bebici je jedna velika sramota i na tvom mjestu bi ozbiljno razmislila o prijavi etičkom povjerenstvu lječničke komore (a i novine ne bi bile za baciti ).
Pirice,i nadam se da će sve samo doći na svoje mjesto, a tebi puno snage za dalje (sry, nisam pratila postupak jer me nije bilo tu, ali imate li smrzlića?).
Brunaa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba za tvoje pinguinčiće
Arianm, da ipak ovo brljavljenje nije menzes ~~~~~~~~~~~~~~~ Možda da utriće nastaviš piti?
Čekamo Snupi, pa stavljam novu listu!
BB ne koristim utriće nego pijem duphastone...za sad je brljavljenje stalo, na dnevnom ulošku samo par smeđih točkica od jutros,a ja na wc hodam svako malo ko luda![]()
Arianm nemoj puno hodati.... Strogo miruj... Mozes samo problem napraviti ako ne daj boze imas mozda hematom... A bebica se vec primila! Samo lezi i nuzno na wc i tako do bete
drage moje nakon plusa i danas 9 dpt jedan veliki minus! Samo je jedan test bio pozitivan a druga dva su negativna. Nemam nade više.. Ne znam otkud taj plus onda?!
Imam uputnicu za betu, ali doktor mi tvrdi da ju vadim tek 12 dan. Vjerovatno me želi poštedjeti saznanja biokemijske ili sl.
pirice
Arianm - nadam se da će to brljuckanje prestati da ćeš ugledati veliku betu.
Brunaa- aaaaaaaaa!
hope- nažalost ima ih svakakvih. Ne daj da te uzrujaju. Bitno da je sve ok.
snupi - čekamo
Ja danas odradila 1. uzv. Punih 6 tjedana + 1 dan. Vidi se gest. vreća i žumanjčana, ali ne i embrij. Ponavljam za tjedan dana i nadam se boljem. Čekam i betu...
ja sam isto bila sokirana kad je rekla otkud ja,i nakon toga udjem kod dr dam joj nalaze od dr Hafnera a ona onako s nekim cudnim izrazom lica samo je rekla ocito se povuklo u tih pet dana od kad sam bila kod nje al eto drago joj je da je sve u redu i to je bio nas razgovor...ma uzas,ja nisam mogla vjerovati
Prijavljujem se kao čekalice bete 24.12. Imam na čuvanju dva malca, možda se odluče ostati kod majčice!![]()
Snekice,
želim ti da mrvice shvate gdje im je najljepše i ostanu kod mame narednih 9. mjeseci!![]()
milasova iskreno da kažem, na zadnja dva uzv nisam se ni sjetila pitat da li se još uvijek vidi što, znam da je na kontroli kad sam bila 16 tt još uvijek bilo vidljivo, ali naravno smanjivalo se.
Apsorbirat će se to samo od sebe, nemaš brige. Čuvaj mi sebe i mrvicu i bude sve ok.
Pirice žao mi je što je ipak biokemijska u pitanju, pretpostavila sam još kad sam vidjela tvoju prvu betu da bi moglo biti tako. Ja sam imala dvije biokemijske i jedna je bila baš kao i ova tvoja (ovakve slične brojke) Čak se i duplala, al ono baš točno dupala, nekoliko puta prije nego je počela padat. Al i sa svim tim duplanjem jedva smo došli do nekih 150. Nije bilo nikakvih komplikacija samo je krvarenje i brljavljenje iza toga trajalo duže nego moje regularne M.
Snekice, milijun ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~ za najljepši Božićni poklon!!!
Sneki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
milasova žao mi je zbog jednog srčeka, ali vjerujem da će s drugim biti sve u najboljem redu. šaljem ~~~~~ da nestane hematom.
pirice žao mi je
hope drago mi je da se sve dobro završilo. želim ti sreću do kraja!
Mare85 možda je još rano za test. čekaj betu. sretno!
Moe potvrđujem informaciju o bolovanju. Ja sam u ponedjeljak dobila zadnju doznaku od dr. opće prakse. sljedeću dižem kod gina. ginekolog mi je rekao da oni izdaju za komplikacije, a kad otvorim porodiljni opet idem općem dr.
svima puno ~~~~~~~~~ za sve!
sto se tice bolovanja ja sam danas bila i kod dr i zvala HZZO i receno mi je da od 01.12. gibekolog daje doznake za bolovanje ali samo onima koju su od01.12. na bolivanje a tko je od prije da za te ne vrijedi opet moramo kid dr opce prakse to mi je bas glupo ali evo meni je tako receno mozda mi nusu dobro rekli
Opet će svatko od tih liječnika interpretirati kako im odgovara... debilana totalna.
Dakle imamo sljedeće informacije (hvala MalaMa i hope31):
"Komplikacije ginekolog, porodiljni opća praksa. Ko je i prije 1.12. na komplikacijama - produžuje bolovanje kod opće prakse, ko je poslije - kod ginekologa... "
Pa pogubim se sa svim tim silnim informacijama.
Iz ovog iščitavam da ja koja sam i prije 1.12. na komplikacijama nastavljam produžavati bolovanje kod opće prakse sve do otvaranja porodiljnog opet kod opće prakse.
Kakva država, takvo i sve ostalo, šaltaju nas kako ih volja![]()
Javim vam kako je kod mene završilo kad obavim![]()
meni je rekao dr. opće prakse da on više nema opciju u računalu da mi da doznaku. kod ginekologa je sestra rekla da će mi ona dati doznaku, ali da mi početak bolovanja neće pisati 1.10. nego 1.12. jer joj sustav ne dozvoljava drugačije. možda ima nešto u ovom što ti kažeš,ali tko zna što će još iz tog svega biti.
pirice, baš mi je žao... Sada samo neka se spusti i bez komplikacija...
sneki želim da ti ovaj badnjak bude najljepši do sada u životu!!!!
Ja sam na komplikacijama od 11 mj.i zvala me.dr.opce praksr da mi kaze da doznaku za 12 mj.i nadalje trazim kod soc.gina..
eto i sad ti budi pametan jedninkazu ovako drugi onako jos cemo si na kraju same voditi bolovanje koliko su sposobni
venddy nije meni ovo prva biokemijska (neki dan sam rekla treća, al je četvrta u biti), al je beta uvijek brze padala nije raslaa malo mi je frka ne sad zbog visine bete nega ta tri ranija puta nisam imala bas nikakve T simptome, a sada
sve mi glupo bilo pisat, mislila sam da umišljam ali...
Ovako nešto je i meni moj ginekolog rekao, samo mi je nekako ostalo 1/2013, a ne 11. ili 12. mjesec. Ono što mi je kasnije došlo do primozga, a i dalje nisam sigurna jesam li dobro shvatila, pa me ne hvatajte za riječ i pls provjerite, je da neće više moći otvarati bolovanje na preporuku privatnika. Još mi je jasno aku su komplikacije u trudnoći, ali šta je s IVF-om??! Ne bi htjela dizati paniku, ali možda bi bilo dobro da netko od cura koje su trenutno u postupku kod privatnika i traži bolovanje da provjere odnosi li se to i na bolovanje zbog postupka koje otvara opća praksa.
Hvala na pitanju Brunaa, sjajno smo svo troje. Punimo 22 tjedna i zadnja 4 dana me muče česte kontrakcije, ali osim toga, da nema trbuha, ne bi znala da sam trudna. Dosta sam ih rano osjetila, pa je skoro 4 tjedna bilo zatišje, i evo ih - od jučer me bubetaju redovno. Sutra ionako imam redovnu kontrolu, pa ćemo vidjeti kako su moji crveki.
Joj drage moje, svima vam odželim ovakvu mirnu trudnoću i da čim prije osjetite isto...
BigBlue meni jučer dr. opće prakse nije mogla dati jedan dan bolovanja vezano uz pregled za IVF već moram zbog toga kod ginekologa. Jer sve vezano uz postupak MPO ide preko ginekologa.
Uživaj u trudnoći!!!
pirice potpuno te razumijem, koliko god smiješno izgledalo nekome i ja sam u obje biok. imala simptome trudnoće i u ovoj sa niskom betom poput ove tvoje i slijedećoj kada mi je prva beta bila preko 500.
Meni je danas moja opća dr također rekla da doznaku za prosinac moram uzet kod svog ginekologa te da će mi on otvorit i porodiljni. A na komplikacijama sam od srpnja
Posljednje uređivanje od venddy : 06.12.2012. at 20:50
Pirice nadam se da ce se beta brzo spustiti bez ikakvih komplikacija.
Sneki ~~~~~~~~~~~ do neba! Nadam se da je ovoga puta onaj pravi put i da ce mrvice ostati s tobom!
pozdrav cure evo prošla i moja punkcija ... ošamutili me i izvadili 21 kom. nadam se dobrom tulumu budemo čuli sutra šta se dogodilo
Petra ti budr definitivno pravi tulun!! Woooow, 21 js..pa divno![]()
Petra svaka čast ovo je ful puo ,nadam se da se dobro osjecas?
sad kao da nisam nigdje ni bila... malo odspavala na putu prema doma i to je to . sreća ništa me ne boli dobro su oni mene ošamutili pola se i ne sječam kako sam se prebacila na krevet , kako sam se obukla nemam pojma
Sneki ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Božićnu betu!!!
Vita22, ajmo beturinu na sunce!!! P.S. sunce je u Rijeci...
vita22 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za najljepšu brojčicu!
Sneki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svim srcem da male mrvice ostanu kod mame i da mama i tata dobiju najljepši Božićni dar.
http://www.ivfconnections.com/forums...lues-and-Facts
evo jedan zanimljiv link, neka moderatori presele di treba, meni se posebno dopada ovaj dio
There are so many reasons that betas can start out "low" or "high."
- Depending on your procedure (if you had an IUI done, a cancelled cycle during which you had intercourse, or if you're pregnant using natural 'rhythm' timing), you may not know your ovulation date. Without knowing your ovulation date or your date of transfer, you may not have your pregnancy test done at the right time.
- Another reason for a low beta is that some embryos are "late" implanters. Typically, an embryo begins to implant and your body begins to produce hCG between 8-10 days past conception. But it's possible your embryo had a slower start.
- Some research shows that frozen embryos are slower/later to implant than fresh embryos. So if you did a frozen embryo transfer (FET), this may be the case.
- Your number may be low because you had a chemical pregnancy. Sadly, this is a very early miscarriage. It is estimated that up to 25% of pregnancies end in early miscarriages - but researchers aren't sure. Most women who go through IVF know everything about their lab values, practically to the minute. But in the rest of the population, women can experience a chemical pregnancy without ever knowing it.
- Your number may just be low, and there's no way to know why. Remember the range in that table, above? There's a big range of acceptable values, and that means someone has to be at the low end. It could be you, and there is nothing unusual with your pregnancy. (I know of one woman whose first beta was 4. She has a three year old boy.)
nepopravljiva sam, razum govori jedno srce hoce drugo
Sneki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dobro jutro drage moje. Vidim da nema kave, pa poslužujem jednu (ja sam na drugom duplom espressu, ali sve varijante prolaze).
Prvo da zavibram za naše ß-čekalice, željno očekujemo vijesti, a onda i za sve druge čekalice, a onda daza sjajne rezultate naše Petre na punkciji (bravo draga, nakon što su nas sveli na jajomate od 12 js po postupku, tvojih 21 je pravo osvježenje)
Pirice, zašto se ne bi nadala dok/ako ß ne pokaže suprotno (a pogotovo što ti tijelo šalje drugačije signale). Imali smo mi ovdje na forumu i čudnijih nalaza od tvog, pa je izašlo na dobro, a ja držimda sve bude dobro. Kad ponavljaš betu, danas ili sutra?
Posljednje uređivanje od BigBlue : 07.12.2012. at 09:04
Malo me zbog gužve nema ovih dana,..
pirica i ja se nadam da će sve proći bez komplikacija, ja sam imala jednu prirodnu biokemijsku trudnoću, potvrdjenu prvo kućnim testom, a kada sam počela krvariti na 5+4 iznosila je 860, svaki drugi dan sam provjeravala padanje i malo duže krvarila od uobičajene M, krvarenje je naglo prestalo bez uobičajenog spottinga. Drž' se draga
Hope tako mi je drago na ovoj predivnoj vijesti, mene su tako u 34 tt uplašili sa zasotojem u razvoju, ali bilo sve na kraju ok, ali do poroda sam bila zabrinuta i smršavila 3 kg
Kyra, anddu, s_iva, čestitam svima na lijepim betama, transferima i šaljem svima kojima treba ~~~~~~~~~
Posljednje uređivanje od 2hope : 07.12.2012. at 09:33
Test 10 dpt -------
Svim čekalicama puno strpljenja, držim fige za lijepe bete. Trudnicama čestitam od srca!
Tužnice grlim vas, nije bilo naše vrijeme :/
jutro svima!
BB hvala na kavici! maznut cu ti srkic espresa i razrijedit ga s 2dcl mlijeka, jucer sam pretjerala s kavom pa sam se tresla cijelo popodne.
ARIANM kakva je situacija? si se cula s dokom?
snupi ~~~~~~~~~~~~~~~
mare85
Runa ~~~~~~ za iduci pregled i
snekica ~~~~~ za bozic 3u1
PetraPsvaka cast!!!!!
inace ja sam na vv svjedocila nekoliko punkcija preko 12js, tek toliko da udje u zapisnik![]()