Ja sam danas (tj jučer) išla po uputnice za lijekove za petrovu. Nekako mi se čini da kad jednom donesem te kutijice doma i kad su kod mene da je postupak blizu. Iako imam termin za postupak u 1/2013 zbog posla ce to morat biti 2/2013... nekad si mislim da tko ce to docekati.
A sad cu se posluziti onom rakijicom, ako je sto ostalo od virtualnog tuluma, da me fino lupi i da spavam ko top!
samo da kažem da podržavam Kadaunu - Sanda, mislim da je baš bez veze što si na otvorenom iznijela sadržaj pp-a i što si uopće svima išla dati do znanja da si dobila pp. nitko te nije javno iskritizirao već si dobila sugestiju da malo obratiš pozornost na neke stvari, a ti si odmah krenula s tužakanjem - mislim da je to krajnje djetinjasto i nepotrebno.
i tu nije riječ ni o kakvoj ljubomori, kako beilana kaže - fyi, Kadauna ima dijete i nema na što biti ljubomorna. radi se o tome da se masu puta desilo da netko napiše post tužnog sadržaja nakon čega Sanda uleti sa svojim postovima u kojima se niti ne osvrne na te forumašice kojima u tom trenu zbilja treba podrška što je i meni djelovalo kao isključiva koncentriranost na sebe i nedostatak empatije za druge.
svi se mi veselimo i tugujemo jedni zbog drugih pa se tako veselimo i zbog Sandine trudnoće i nitko joj ne uskraćuje pravo da bude happy i pokaže to i na forumu, ali u cijeloj toj priči treba razmišljati i o onima kojima trenutno nije do veselja i prije svega njima dati podršku - umjerenost je ključ svega...
moja beta danas 711,ovo je moje.. zadnje javljanje. svima zelim srecu i velike beturine! drage cure su otisle sa ovog foruma,nazalost...sada znam i zasto...
sanda,
lijepa je beta. bit će to mirna i sretna trudnoća~~~~~
Rakijice + hormoni... Drage moje, nije moglo bolje ni završiti... Predlažem otrežnjujući čaj za ovo jutro.. Mir, mir, niko nije kriv.
![]()
dobro jutrto, ovaj jutro
mrzim (PMS) ovaj laptop sa onim tač-neš kojeg dok nekaj pišem dirnem pa on opizdi nekaj
Čestitam svima na uspjesima a tužnicama puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i zagrljaja i ljubavi i mira
Htjela bi nešto napisati ali baš mi nejde, imam grč u prstu, jer zapravo mi se čini da više ništa nema smisla. Primjer, neki dan slavili 3.godišnjicu braka i mužev brat zaboravio i nisu došli, i kaj napraviti - mogli smo se naljutiti (jer smo platili za dvoje više, sramota pred ostalim gostima, razočarenje...) no nismo, jer nema smisla - probajte ostaviti gorčinu iza sebe, ne dozvoliti da nam zagorčava i ovako teško vrijeme. OOO kada bi to bilo barem moguće svaki sekund dana, ali radim na tome.
Mene iskreno strašno muče naše godine i ne nalazim utjehu u uspjesima jer mm ne želi donacije, ne želi posvajanje, surogate, ne želi da postanemo roditelji nakon 42 a evo za par tjedana ulazimo u tu fatalnu godinu. Čak si mislim da bi mi možda i odgovarao smak svijeta prekosutra da prekine muku - ali onda se sjetim da nema smisla osjećati gorčinu, ostavim je iza sebe, živim s njome svaki dan na nekoliko koraka ispred nje. Neka me lovi, ima još vremena (koji dan)
draga linalena,šaljem ti big hug
sanda,za betu!
dok čujem za maksuziju,sjetim se fazlinovića...ja evo nudim domačeg orehovca,ima još malo pa da podijelim !
Linalena draga, potpuno te razumijem. Pritisci sa svih strana... Ali treba biti uporan. Tvoj amh je kao i moj, a ja sam 5 godina mladja. Zato
trebamo dobro iskoristiti slijedecih 2-3 god.
Sanda super za betu!
Bubi81 kakvi su vasi planovi.
Pozdrav svima iz Petrove, gdje sam na promatranju. I pusa mojoj cimerici!
Ajooj linalena, sigurna sam da ce se ili desiti to malo cudo ili ces preobratiti muzica u ovo bozicno vrijeme!!!
"jutro" svima!
sandaza betu! kad je uzv?
J&D, milasova super za hematome!
s_iva pozdravi cimu, a tebi kiss
linalena saljem veliki hug... i malo onih keksica iz maksimira
snekica ~~~~~~~~
svim cekalicama bete drzim fige za lijepe brojcice, svima u postupcima zelim uspjesne stimulacije i turbo predbozicne tulume u labu, a dragim suborkama cekalicama iduce nade saljem veliki hug i miris bozicnih zacina da vam zagrije ove hladne dane. a i kuhano vino moze proc![]()
Lina dragaimaš PP
Sanda, lijepo duplanje
s_iva, izgleda da sam propustila; što se dogodilo??? Zar si s našpm milasovom cimerica?![]()
linalena![]()
Dugo se već spremam otvoriti novi topic na temu donacija gameta, jer imam dojam da je ista kod nas još uvijek tabuizirana iako za mnoge je parove jedini mogući izlaz za roditeljstvo iz MPO-a zbog dijagnoza. Imam poznanicu s Islanda, vrlo mlada i išli su na IVF 5 puta. NIkada pozitivnu betu nije imala. Onda su krenuli na svoj posljednji IVF ali s doniranim j.s. vlastite sestre i evo je, trudna rekla bih 10ak mjeseci. Kod nas je većina ljudi (vjerujem mnogi i ovdje na forumu) krsti na pomisao takve donacije, na Islandu u njihovom okruženju i kulturi to se ipak čini normalnim. Nismo mi Island, ali ako više pričamo o tome, ako se informiramo, educiramo i ako se riješimo malo o malo arhaičnih načina razmišljanja koje gotovo svi manje-više nosimo u sebi, tad će i donacija jajnih stanica ili sperme postati nešto sasvim normalno. Otvorit ću temu kad nađem malo više vremena i inspiracije. Do tada Linalena kao što je netko napisao, big hug!
Sanda1977, nema stvarno potrebe za odlaskom s ovog foruma.... ne zbog toga što je bilo, što je napisano ili što se dogodilo.... Svi smo mi ovdje odrasli ljudi, svi imamo neka svoja mišljenja i stajališta, svoj način komuniciranja i funkcioniranja. Očito su tvoj i moj posve različiti, što je sasvim ok i legitimno, no valja neke stvari i primiti - ne samo lijepe i uhu i oku ugodne. Ja sam ti u dobroj namjeri napisala to što sam ti napisala na PP. Ti odbaci i nastavi po svome ako misliš da je to ok.
Čestitam ti na beti koja mislim još uvijek dokazuje da školski raste i da za sada nema govora o biokemijskoj ili o vanmaterničnoj. Želim ti miran daljnji tijek trudnoće i mirne noći i sate do prvog ultrazvuka.
Draga Linalena, svatko ovu našu kalvariju prihvaća na različite načine... A ono što je sigurno da su nama naši muževi i mi njima najbolja podrška, u tomu smo zajedno. Jedino što njima nije uvijek jednostavno samima sebi objasniti, a kamoli drugima verbalizirati što i kako osjećaju. Razgovarajte, slušajte jedno drugo i budite tu jedno za drugo, što god odlučili.. Sretno.![]()
Sanda1977, nema stvarno potrebe za odlaskom s ovog foruma.... ne zbog toga što je bilo, što je napisano ili što se dogodilo.... Svi smo mi ovdje odrasli ljudi, svi imamo neka svoja mišljenja i stajališta, svoj način komuniciranja i funkcioniranja. Očito su tvoj i moj posve različiti, što je sasvim ok i legitimno, no valja neke stvari i primiti - ne samo lijepe i uhu i oku ugodne. Ja sam ti u dobroj namjeri napisala to što sam ti napisala na PP. Ti odbaci i nastavi po svome ako misliš da je to ok.
Čestitam ti na beti koja mislim još uvijek dokazuje da školski raste i da za sada nema govora o biokemijskoj ili o vanmaterničnoj. Želim ti miran daljnji tijek trudnoće i mirne noći i sate do prvog ultrazvuka.
ok....hvala na čestitkama.....stvarno mi nije bila namjera nekoga izostaviti jer često puta pišem sa moba,pa mi promakne.....milijardu pitanja mi se vrtilo po glavi.....pa sam sva zbunjena.....čitam vas,bodrim,žalim...samo što to ponekad ne napišem.....eto...sve ste mi drage i svima želim najljepši ishod.....
hvala BB i bubekica....linalena....mm je bio zainteresiran za doniranje...a ja ne.....i znam kakvi su to razgovori....sve je to još tabu tema kod nas.....potisujem konfuziju....
eto sad cmizdrm....![]()
BB, nije milasova moja cima, nego je na kratko bila jedna druga curica!
Sa mnom je za sad sve ok, ali s obzirom na moj staz odmah su me zadrzali u bolnici.
Ja i muz smo se jos prije prvog postupka dogovorili da idemo na sve ili nista....znaci od prirodne trudnoce, donacija, surogata i posvajanja! Obadvoje smo se slozili da smo premladi i da se previse volimo da bi zivjeli u čeznji za necim! Najvise nas je ponukao prijatelj koji je saznao da curica oddvije godine nije njegova kci! Igrom slucaja preko poruka! I sutio je o tom saznanju preko godine jer se bojao da nece imati pravo na nju na sudu, i da bi nam rekao da bi umro bez nje za jedan dan! I tada smo shvatili da nije bitno cije je dijete ili na koji je nacin uslo u tvoj dom.... Da bez obzira na sve zivis i dises za njega, kad te pogleda i zagrli znas da si njegov cijeli svijet, pa kako onda nebi i ono bilo tvoj...
sanda, čestitam, super beta, a meni si velika nada, jer je kod mene isto dvodnevni embrij...
linalena, nemam šta reči, samo vi znate kako vam je, zato šaljem ogromni
milasova, mury, vama šaljem posebne ~~~~~~~~~~~ za što bezbrižniju dalju trudnoću
snekice~~~~~~~~~ jakooooo...
Posljednje uređivanje od mostarka86 : 14.12.2012. at 11:35
linalena,šaljem veliki virtualni
milasova,super za hematom
sanda,bravo na beti![]()
Posljednje uređivanje od hrki : 14.12.2012. at 12:24
ajme šta se tu izdešavalo!
dobar dio toga pripisat ću dolazećoj južini i promjeni vremena u kombinaciji s divljanjem hormona...
šalu na stranu, osjećam se djelomično krivom, a i razumijem sandu... Ljudi različito reagiraju u stresnim situacijama i životnim problemima koji su nas i doveli na ovaj forum. Kao što sam rekla za sebe, ja osobno postanem extra lajava s povećom dozom crnog humora. Obzirom da mi je često jezik/prsti brži od mozga i možda je i moj neki upis nekog uvrijedio ili povrijedio i ispričavam se ako su moje riječi koga takle osobno
Iskreno mislim da je ovo možda i jedina zajednica na svijetu(makar i virtualna) gdje svatko svakome iskreno i od srca želi samo dobro i ispunjenje želja, pa zato vas molim da ako vas ponekad i zaboli nečiji upis shvatite da je to samo nesporazum
a sad da se vratim ontopic:
moja današnja ß 18dnt 3293! uzv dogovoren za 21.12. i nadamo se da ćemo vidjeti(ili 2!
)
bojim se da u nabrajanju ne bi koga izostavila pa svima šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~ i čekalicama ß želim najljepši poklon pod bor, a onima koje su bile manje sretne ove godine želim da se sve želje ispune u 2013!
stavila bih vam još hug-ova i kiss-eva, ali mi kaže da sam ispunila kvotu
medonija bravo za betu i alt gr za srčeko!
lina šaljemo ti veliki virtualni zagrljaj
svima šaljem alt gr za sve što vam treba
ljutite me ovdje jako, dok vidim kolko se nekim curama vibra više a nekim manje, kolko neke ne smiju napisati mišljenje dok druge pišu kaj ih volja i nitko ih ne napada. niste ravnopravne prema svima. kolko vas je juče vidjelo da sam ja bila najsretnija na svijetu jer sam saznala da nam dolazi princezica, a kolko vas je zavibralo mojoj princezici? da sam netko drugi bilo bi skroz drugačije. zato taj pp kak sanda nikome ne vibra uopće ne stoji. kad sam prijavila pozitivnu betu možda vas je 10 spomenulo to i zavibralo. ne smeta mi, al onda nemate ni pravo osuđivati druge
Ovdje su izgovorene stvari koje su me uistinu iznenadile, a još me više iznenadilo i ražalostilo ono što je "samo" insinuirano. Sinoć sam mislila da sam napisala sve o ovoj temi, ali vidim da strasti ne jenjavaju. Ovo je forumska zajednica u kojoj ipak vlada komunikacija na jednoj pristojnoj razini. To ne znači da se zahtjeva i očekuje jednoumlje, dapače svi imamo različita mišljenja i očekuje se tolerancija prema toj različitosti. Svatko tko piše na forumu je valjda svjesan da se iznošenjem stava dovodi u situaciju da bude i/ili pohvaljen i/ili iskritiziran. Ako to nismo u stanju prihvatiti kao zreli ljudi, argumentirati ili ignorirati, bojim se da nije problem u drugima nego u nama. U konkretnom slučaju Sanda i Kadauna su riješile svoj nesporazum na njima prihvatljiv način i još jednom vas molim da ne idemo dalje s diskusijom u tom smjeru. Ako se osjećate zapostavljeno, ignorirano, (ne)favorizirano ili jednostavno želite vokalizirati što vam znači i kako na vas utječe ovaj forum, dobrodošli ste otvoriti novu temu, od npr. kako unaprijediti forum do poboljšanja(među)ljudskih odnosa, i onda izađite sa svim kritikama, ali bilo bi lijepo i konstruktivnim prijedlozima.
U međuvremenu, svaki slijedeći post te vrste na ovoj temi, koja služi za podršku u postupcima pomognute oplodnje, ću prijaviti moderatoru/adminu kao neprimjereni sadržaj.
medonija mrak beta, mogli bi biti duplići
BB jel tebe boksaju tvoji?
ajme Sonja29 koji avatar
kad smo kod avatara, Inesz vrati svoj![]()
Posljednje uređivanje od Ginger : 14.12.2012. at 13:48
MM već 2 dana samo ponavlja "isusek, naje**li smo" - naravno s osmijehom od uha do uha
BB vidim da ti je 14dnt ß 1580, ali meni su vraćeni 2dnevni embriji pa me zanima koliko dana nakon punkcije ti je bila tolika ß? čisto malo ispoređujem
ne znamo hoće li se već 21.12. srčeko vidjeti, rekao je dr danas da bi moglo biti prerano, bolje bi bilo onaj tjedan kasnije, ali su oni tad na godišnjem, pa bi i on i mi to rado probali vidjeti ranije![]()
Posljednje uređivanje od medonija : 14.12.2012. at 14:16
Meni su vraćene blastice, 5. dan.
Generalno nema puno smisla uspoređivati, ali ako se hoćeš "igrati" postoji baza ßHCG vrijednosti na http://www.betabase.info. Postoje dvije tablice, za jednoplodne i blizanačke trudnoće, a na dnu možeš izabrati raspon godina koje odgovaraju tvojima (da malo suziš izbor). Također možeš i prijaviti svoju ß u statitiku, ali nakon što je potvrđeno kucanje srčeka.
Sretno!
medonija i sanda bravo za betu a i ostalim curkama ako sam koga preskočila.
milasova i ekipa sa hematomima da što prije ih se rješite i da imate do kraja normalne trudnoće
sa ostalim starima nisam bas u toku sto se događa ali letimicno sam vidjela da raspravljate- u to se nebi mješala i nemam komentar jer nisam sve pročitala što se napisale.
Linalena, želim tebi i tvom dragom sreću kojim god putem odlučili krenuti dalje... Mislim da je od svega ipak najvažnije da ste tu jedno za drugoga i da možete dijeliti i svoju sreću i svoju bol... Bilo bi mi neopisivo drago da vam ipak uspije postupak i da u vaš život uđe još nove radosti, ako ne pak to da se tvoj dragi ipak odluci posvojiti jer kada se to jednom dogodi razlike nema... Držite se!
BB i Amyx odustajem od usporedbe... prema statistikaa od tog linka može biti i single i twin i triple!!! tako da ću probat to zaboravit , ipak je tjedan dana vrlo blizu i brzo ćemo saznat...
iako nije neka utjeha znatiželji, dr A je rekao "znam da ste nestrpljivi ali brojno stanje se neće promijeniti saznali vi to par dana prije ili poslije"![]()
Medonija, samo opušteno... Držim fige da u petak već čuješ srceka kako kucaju, ali dr ima pravo... Super su mi njegovi komentari inačeSretno!
Juhuhuhuuu opet lijepih vjesti - lijepo se tu duplaju bete
Tuznicama saljem biiig huuuuug
Malo smjeha
Kaze meni jucer MM - zvat ce se Snjeguljica a ja umrem od smjeha i kazem mu, pazi da nebi bila tri prascica (vracena su nam (mi) 3 zametka).
Ahahahahahahaaaaa
Pusa svima
Eto curke nadam se da sam vas bar malo nasmijela
Sanda ja ceeeekaaaaam postara ko i betu aaahahahaaa , hvala ti puno
Eto, to su ti usporedbe
dok je moja (isto 2 blastice) na 14-ti dan je bila 1580.
Samo opušteno dalje... Za uzv ću uistinu biti kuš što se tiče strpljenja, jer ja nisam išla na uzv, ja sam hodočastila. Tako da smo prvo vidjeli 2 gestacijska obruča, pa dvije vrećice, pa konačno i 2 srčeka. Kako nisam imala niti jedan, jedini simptom trudnoće, umrla bi od straha i iščekivanja do tog uzvI uopće mi nije žao - prvo, bila sam puno mirnija, a sad imam fotke iz svih razdoblja
Slušaj prvo sebe (a doktor i ne mora sve znati
)
Lottos, ne znam tko je kreativniji, ti ili tm![]()
hehehe! dolazi,dolazi.....putuje pa štancaj!
puno hvala na vibrama a draga medonija aaaaaajme koja beturina!
ja sam maloprije zvala dr A.kaže da je beta odlična i da ponovo izvadim u ponedjeljak i da mu javim....eto...opet na vađenje bete....medonija i ~~~~~~~~~~~~~~za srčeko/ka!![]()
beilana~~~~~~~~~~~za curicu big hug od mene![]()
ja svoju betu necu ni spominjati, kako je bila ogromanjska
lotos, zasto natrag tri? kakve su kvalitete?
mostarka, ne potcjenjivat et cetverostanicne, moji su sutra 9 tjedana
danas smo 9, ni ne znam koji je dan
sretno svima
i opet pozdravljam lezalice u bolnicama!