moji veliki sad piju kozje mlijeko, mala je bila alergična na kravlje, pa bila na testiranju za kozji s 3.5godine, ali se osula, polse je bila na testu i s kravljim i isto se osula,ipak sad dve godine nakon toga počeli su pit kozje mlijeko, nabavljamo ga tu blizu nas i prokuhavamo. Sad da mi je klinka mogla pit mlijeko s godinu dana ja bi joj dala, ali nije i tak je to.sdad ja ga stvarno nisam pila ( jer najmanji je isto alergičar i ne podnosi mlijeko, a još cica), ali moji kažu da nema razlike, pili su prije i domaće kravlje mlijeko, a da mlijeko smrdi baš i nije istina. Kaj se tiče razređivanja, samo mi je jedan čovek reko da bi ga trebalo razrediti s 1/3 vode,a drugi se ne slažu, ipak mali klinci bi trebali pit punomasno mlijeko.
Moj savjet ti je da probaš dat detetu, neka djeca teško prihvačaju nova mlijeka, pa je najbolje to odradit polako preko slamčice ( bar sam ja tak svojima kad su bili mali uvodila mlijeka), ovo s čokolinom mislim da je bezveze, osem ako nisi i prije kaj mučkala. Moja djeca nikad nisu htjela ( a ja kasnije nisam ni nudila) mučkalice.