Radi se dakako o većoj djeci, onoj bez pelena, ali koja po noći imaju problem.
Kod nas je to s Marom problem, iako još nema 3,5 godine. Ona naime više od godine dana nema noćnu pelenu, prvih mjesec dana me budila da joj se piški onda je to netragom nestalo i više buđenja nema, samo zapišavanja. Ponekad i dva puta u noći.
Nije ovaj topic toliko o tome, jer znam da je prerano da bih se počela ozbiljno zabrinjavati. Zapravo hoću podijeliti s vama svoja nedavna saznanja o tome koliko je taj problem (kod veće djece) učestao. Do prije par tjedana znala sam za samo jedno dijete koje s 7-8 g. ne može kontrolirati mjehur. Onda sam pričala s tetama u vrtiću, onda čitala na forum.hr, onda pričala s obitelji. Pa saznala da su i moja braća duugo zapišavala krevet. Da uopće nije raritet da djeca s npr. 10g. imaju taj problem.
I pitala bih par savjeta, onak vrlo praktične prirode. Ispod Mare stavljamo one DM-ove podloge za presvlačenje, dvije. Do sada sam, kad bi došla k meni zapišana, presvlačila sve, u polusnu (često bih i zaspala sjedećki, uz njezin krevet). Od nedavno na krevetu imam plahtu vulgaris, zatim podloge (u predjelu guze) i prek toga veliki ručnik. Pa sad samo maknem popišanu podlogu i ručnik. Prekrivam ju navlakom za poplun, iznad toga poplunčić, ali dolazi zima, sad ću morati nešto deblje. Ali onda ak se zapiša, moram prati i veliki poplun. Onda ju nemam čime pokrivati. Ma sto čuda i kombinacija.
Kako se vi snalazite?