Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: noćno mokrenje, veća djeca

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno noćno mokrenje, veća djeca

Radi se dakako o većoj djeci, onoj bez pelena, ali koja po noći imaju problem.

Kod nas je to s Marom problem, iako još nema 3,5 godine. Ona naime više od godine dana nema noćnu pelenu, prvih mjesec dana me budila da joj se piški onda je to netragom nestalo i više buđenja nema, samo zapišavanja. Ponekad i dva puta u noći.

Nije ovaj topic toliko o tome, jer znam da je prerano da bih se počela ozbiljno zabrinjavati. Zapravo hoću podijeliti s vama svoja nedavna saznanja o tome koliko je taj problem (kod veće djece) učestao. Do prije par tjedana znala sam za samo jedno dijete koje s 7-8 g. ne može kontrolirati mjehur. Onda sam pričala s tetama u vrtiću, onda čitala na forum.hr, onda pričala s obitelji. Pa saznala da su i moja braća duugo zapišavala krevet. Da uopće nije raritet da djeca s npr. 10g. imaju taj problem.

I pitala bih par savjeta, onak vrlo praktične prirode. Ispod Mare stavljamo one DM-ove podloge za presvlačenje, dvije. Do sada sam, kad bi došla k meni zapišana, presvlačila sve, u polusnu (često bih i zaspala sjedećki, uz njezin krevet). Od nedavno na krevetu imam plahtu vulgaris, zatim podloge (u predjelu guze) i prek toga veliki ručnik. Pa sad samo maknem popišanu podlogu i ručnik. Prekrivam ju navlakom za poplun, iznad toga poplunčić, ali dolazi zima, sad ću morati nešto deblje. Ali onda ak se zapiša, moram prati i veliki poplun. Onda ju nemam čime pokrivati. Ma sto čuda i kombinacija.

Kako se vi snalazite?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak to napravi staviš je u svoj krevet

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I onda zapiša moj krevet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad se uzapiša jel se zbudi, ak da iskoristi to i posjedni je na kahlicu.

Ili još bolje počni je buditi oko 11 sati navečer ( ako zaspi oko 9) i stavi je na pišanje, pa opet u 3 sata, pa buš vidla rezultate.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kakve rezultate?
    da krevet nije popisan?
    jer opet nije mara ta koja osjeti potrebu pa se probudi, vec to roditelj obavlja za nju...
    moja ima isti problem, al mi smo relativno frisko bez pelene
    dosadilo nam je buditi jer smo skuzili da nista ne postizemo, pa sam joj vratila nocnu pelenu i svi fino spavamo
    kad pelena postane suha ujutro, pokusat cemo opet
    inace, i ja sam kombinirala s plahtama i nepropusnim prostirkama
    ucinio mi se dobar neciji savjet s duplom postavkom - prostirke, plahta, prostirke, plahta
    pa samo dignes prvi sloj kad se popiski, nema namjestanja
    doduse, to je bilo ljeti bez prekrivaca, ako zapisa i njega sve se komplicira :/

ja sam piskila u krevet i u prvom i drugom razredu
    sanjala bi kako ustajem, idem u wc, sjedam na skoljku i... osjetila toplo
    pa su me poslali na ljetovanje sa skolom poslije drugog razreda
    i od straha valjda da se tamo ne upiskim i osramotim, jednostavno sam prestala
    nije neki savjet, znam

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

jelena, ona se probudi tek par sati kasnije. U zadnje vrijeme je tak slatka, dođe do mene i kaže Nema veze.

Isprobala sam svašta, nošenje na wc sat i pol nakon zaspivanja, pa budilica u 1 ujutro. Zaključujem, nakon svega, da ju ne bih uopće trebala dizati, jer pravila nema.

Pelene - e to ne mogu provariti, makar to značilo moje buđenje zbog presvlačenja.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vjerujem ti za pelene, jer i meni je bilo mrsko, a mi smo tek od pocetka ljeta bez pelena

za sat i navijanje, nasa je jedno vrijeme bila ok s budjenjem u dva, pa bi suha bila do tad i poslije do jutra
    a onda je pocela sarati
    pa nikad nije bilo dobro, opet bi znala biti mokra

moja kolegica je bila kupila onu spravicu sta pisti, sto li, i njoj je to pomoglo
    iskreno, nisam isla u detalje kako to funkcionira, znam da se i na forumu bilo spominjalo dok me ta tematika nije zanimala (a sad ce mi mozda i trebati)
    mozda da izguglas

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dosta kritika ima za taj aparatić, meni bliski ljudi ga imaju i uglavnom ga mrze jer više ne mogu smisliti taj zvuk kad krene usred noći. A ne pomaže, mali se ne budi samostalno.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E, moji se noćas oboje upišali u mom krevetu

Znam da nije to tema, ali sam htjela upasti s pitanjem kaj napravite s madracem? Kak da ga barem otprilike očistim.
    Posljednje uređivanje od lucij@ : 14.09.2012. at 17:20

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imam i ja noćno pišalicu.
    malcu smo skinuli dnevnu pelenu u svibnju, znači kad je imao 2 god. i malo manje od 10 mjeseci. i sve prošlo super. ali ne znam jesmo li napravili grešku što mu odmah nismo skinuli i noćnu. nju smo tek kad je napunio 3 god. čekali smo ljeto, toplo vrijeme....i sad imamo maloga koji piški u krevet. ne svaku noć, ali dosta smo već noćiju proveli popišani.
    ja navijam sat neka 3-4 sata od kad ga stavim spavati. znači ide spavat u 21, ja ga dižem oko 01-01.30. popiški se, ali ga nastojim probudit tako da svjesno piški, a ne u snu.
    i do jutra nekad bude suh, a nekad se opet popiški u krevet.

ja se najozbiljnije razmišljam vratit mu noćnu pelenu jer ide zima i strah me da se ne smrzne kad se popiški. jer on nastavi spavati tako mokar.

šta vi mislite - vratiti ili ne noćnu pelenu?

p.s. i ako je vratim nadam se da će je do škole sam odbaciti )))

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mojoj susjedi je jedna baba dala recept protiv nocnog pisanja. Caj od ruzmarina cini mi se i tetra pelenu treba svezati u veliki cvor i taj cvor svezati izmedju neka dva prsljena na ledjima. Trebala bi provjeriti. Baba se kune u djelotvornost metode al mislim da frendica nije isprobala jer joj je bilo glupo. Kaj ja znam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajd baš me zanima koja,kaj to ne žulja, moj inače pretežno spava na trbuhu

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nemam pojma jel žulja, treba se podvezat da pritisne 3 kralježak. e nemrem se sjetit od čega je čaj. idem pitat frendicu

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    šta vi mislite - vratiti ili ne noćnu pelenu?

p.s. i ako je vratim nadam se da će je do škole sam odbaciti )))
    ja ne bi vraćala. nekako mislim da će ga početi smetati što će biti stariji pa će se ili početi buditi kad se upiša ili prestati piškiti.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jesam al je caj toliko ruzan da ga nisam mogla natjerat pit. Pet listova ruzmarina prokuhat s malo vode i popit,na sredinu pelene zavezat cvor i to stavit na 5kraljeznjak od trtice. Mi smo suhi nekih tri tjedna u komadu
    Evo frendica mi odgovorila

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače frendičina sestra je išla s klincem ( sad ima 5 god) ovo ljeto na neko ispitivanje u Helenu, i oni su skužili da mali ima jako mali spremnik ( sad jdal i bubreg nisam skužila), i da stane max 75 ml nećega unutra. Mali je tri mjesca trebal pit neke tablete, sad ne znam kaj su mu pripisali, da mu se ovojnica ( nećega) ne zadebljava, sestra skužila da malom baš i nije nekaj bolje, skoro bi trebali ić ponovno na to ispitivanje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

disciplina, a kaj je onda ta frendica radila vezala praznu pelenu, ili čajnu pelenu ( mokru) ili s lišćem

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne, caj se pije a pelena se suha veze na ledja

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas je isto isto ko kod tebe, dear
    vršnjakinje, a i šefica već godinu i po nema pelenu i tolko dugo se po danu nije upišala..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

su na kraju oni pili to ili ne,
    možda je ipak pelena odigrala ulogu.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pratim temu i skupljam info za svoju curicu nepune 3g.još imamo noćnu

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

joj, i kod nas je slično, samo se radi o curici od 5 godina. pedijatrica nam je rekla da, ako ne prestane do 5. rođendana treba posjetiti specijalista. ukratko, s tri je skinula pelenu, budila nas po noći kad joj je bilo sila i onda nakon pol godine prestala i svaku se noć zapišala, i po dva puta. i ne probudi se najčešće ni kad je skroz mokra. napišem par savjeta koje smo dobili od pedijatrice malo kasnije, kad spustim malog u krevet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probajte navečer smanjivati unos tekućine

i ja sam dugo vremena budila po noći i vodila na wc, ali ni to nije bila garancija da do jutra neće biti mokar krevet

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi imamo jedno od 6 i pol godina koje se iznenada više ne uspijeva probuditi na prvo piškenje noću (cca tri pune godine je bilo sve normalno). Kad mora piškiti sjedne u polusnu na krevetu i lupka nogama, ne probudi se dovoljno odmah nego tek kad već malo pobjegne. Situacija traje već neko vrijeme i nemam pojma što napraviti. To obično bude cca sat i pol nakon što je zaspala. Čini mi se da bude preumorna navečer i onda kad je ulovi taj prvi san jednostavno se ne može probuditi. Kad je tako nađem da lupka i sjedi onda je odvedem, a ona nema blage veze o tom. Spava dok hoda, nemoguće ju je razbuditi. Savjet? Jedino što mi pada na pamet je da smanji piće navečer jer bi je time potjeralo nešto kasnije kad je već malo odspavala. Tijekom dana i ostatak noći nema problema, samo to prvo buđenje. Ili da je počnem stavljati ranije na spavanje.... nemam ideje ...sad je krenula u školu i stvarno želim da to riješimo. Nekad spava kod bake koja je cijelu noć pokriva i dogodi se da bude suha ...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

aishwarya, i kaj je doktorica rekla?

cvijetak a tebi po doma ona je raskrivena, možda da je staviš u vreču spavat,ili staviš poprečki prek nje deku i utufkaš u bočne stranice.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

i mi imamo popišanca koji je napunio 6 godina.sa 2.5 smo ga skinuli iz pelena ,al to noćno pisanje traje i traje.....mislim da mi je krajnje vrijeme posjetit nekog stručnjaka u vezi toga !!

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

dakle, preporučuje se da dijete do 16 sati popije 2/3 dnevno potrebne količine vode te da ne pije iza 18 sati. Pomaže li ne mogu reći, budući da nismo baš dosljedno provodili ovo pravilo. Naša baš žica vodu prije spavanja i zaista puno pije tako da najčešće napravi potop. Kad se popiški na brzinu je presvučemo i ako nije previše mokro preselimo joj jastuk na drugu stranu, a pod noge ručnik ako treba.

E, i ja sam u očaju vratila pelenu kad se rodio treći klinac, nikako nisam uspijevala naprati veš jer bi svaki dan imala još i posteljinu iz vrtića. Piške li vaši i za dnevnog spavanja?
    Posljednje uređivanje od aishwarya : 16.09.2012. at 09:52

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zaboravila sam, ne piti mlijeko prije spavanja

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jelena.o, mislim da je spremnik mjehura i da se aluznica mjehura previse zadebljava... Kod djevojcice moje prijateljice slicno i u pomogla je terapija. Mozda je pametno otici spec i prije navrsene pete... Pa lako specijalist kaze "nista nije, dodjite opet ako se nastavi." naime moja je djevojcica imala VUR ko bebica pa sam osjetljiva na ovu temu. I s bebom pojacano lijecnici prate bas bubreg pricu i paze.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo imali dvoje noćnih problematičnih. Išli smo kod nefrologa sa navršenih 5 i imali su različite uzroke mokrenja.
    Jedan je bio premali kapacitet mjehura, a drugi nedovoljno lučenje hormona. Oboje smo uspjeli riješiti bez lijekova, ali sa stogim režimima života, točno kad se i što i koliko pije, jede, kad se ide na zahod.... Svaki je imao drugačiji tretman, tako da ti vjerojatno neće pomoći ako samoinicijativno nasumce odabereš neko liječenje jer se mora otkriti uzrok.
    Iako, prije pete godine je najnormalnije ako se popiške u krevet. Mi smo stavljali ispod njih one podloge za prematanje, ali obzirom da se okreću dok spavaju smo uvijek imali hrpu mokrog veša.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad nažalost ne stignem komentirati sve što bih htjela, budem se navečer od doma vratila na topic.

Jedino za čvor na leđima - ja sam to čula, ali ne za te kralješke, nego zato da prisiliš dijete da ne spava na leđima (kao tako se najčešće popiške). A moja Mara uvijek na trbuhu, tak i piški.

krumpi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •