-
Uloviti urin...kako ste vi?!
Djevojčica mi ima 1,8g i sad već tjedan dana urin ima drugačiji miris(smrad),nema temp. To joj se povremeno znalo dogoditi, ali bi to bilo ujutro- noćna pelena i onda preko dana više ne. Osim prije 2.mj sam isto tako 2-3 dana osjetila čudan miris koji je nestao, ali je nakon tjedan dana dobila temp i nažalost i febrilne konvulzije. U bolnici su prvo rekli da ima nešto malo bakterija u urinu, sljedeći nalazi više ne. Na kraju je to bilo nešto virusno s upalom grla nakon par dana. Uglavnom i u bolnici su kad su sestre namještale vrećicu jedva nešto malo uspjevali uloviti... Ja sad doma ulovim malo jučer i nazovem pedijatricu,a sestra mi reče da ak je vrećica stajala u peleni više od 20-30 min da je mogu baciti jer je onda već kontaminirana. Trebam je staviti i da se ona u roku 20-30 min popiški !? Ako ne ,ne vrijedi više?! Čudno mi jer mi u bolnici to nitko nije napomenuo. Sad bi ja trebala biti vidovita i znat kad će se njoj piškit i stavit vrećicu 20 min prije i nadat se da neće kao i obično sve iscurit sa strane.. Kako ste vi ???
-
mi smo neko vrijeme išli na kontrolu urina na rebro svakih par mjeseci i nikad nam nešto tako nisu rekli. naravno, trebalo bi što prije predati (mi smo sjedili gore i čekali, oni bi nam stavili vrećicu), ali nama se par puta dogodilo da bi u tom pregledavanju ja pomakla vrećicu koja bi onda popustila i sve bi završilo u peleni. jednom se i pokakila pa smo to odmah bacili i sve ispočetka.
Ali ne sjećam se tog pravila od 20 minuta i kontaminacije. Pošto nisam stručna, moguće da griješim.
-
Ja imam dečka pa mi je navodno bilo lakše hvatati urin s vrećicama, ali sam se svejedno napatila s tim hvatanjem dok je bio u pelenama. Kada je bio skroz mali nalijepila bih vrećicu i ostavila ga golog i uglavnom bi se brzo popiškio. Kada je bio nešto veći (oko 1 godine) dala bih mu da pije što više tekućine i nakon nekih možda 10-ak minuta zalijepila bih vrećicu i svaki čas zavirivala da li se popiškio. Isto su mi rekli da ne smije vrećica biti predugo zalijepljena pa bih lijepila drugu. Imali smo i problem što je on mrzio te vrećice i pokušavao ih skinuti i svašta nešto.
Više se ne sjećam točno kada (mislim oko 2. godine) smo prestali s vrećicama a počeli sa plastičnim čašicama za urin koje smo kupovali u ljekarni. To mi je najjednostavnije bilo s većim djetetom, vrlo su praktične te čašice jer imaju poklopac a koristimo ih i danas. Možda da probaš s tim mada je s curicama malo teže.
I jako je bitno da joj opereš spolovilo (vodom i sapunom) prije uzimanja urina, ne znam da li su ti to rekli?
-
Da, to znam da treba oprati, ja operem s fiziološkom. Ma i ona sad već kuži tu vrećicu i preko pelene si to dira tak da je ostavim bez pelene ona bi je skinula. Imam i tu čašicu,ali ne znam kak bi uspjela u nju uloviti da ona bude mirna i piški unutra=znanstvena fantastika za sad ! A jel imao netko tako iskustvo da urin u peleni smrdi, bez drugih simptoma i da nije ništa?
-
Ja nisam nikad ništa ulovila s vrećicama. Zato bi prije spavanja dobro oprala i dezinficirala kahlicu. Ujutro u kahlicu stavila sterilnu čašicu, probudila dijete i odmah stavila na kahlicu. Upalilo mi je svaki put
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma