Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 259

Tema: Trudna? otkaz!

Datum pristupanja
    May 2008

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a ti imas neko misljenje o tome?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim svima je jasno da je to koma i ne znam sto bi se tu moglo filozifirati.
    zanimljivija je tema ona da li reci ili ne buducem poslodavcu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo je nasa svakodnevica i treba se boriti protiv toga

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ali tema je na filozofskom kutku, pa mi nije jasno sta se tu ima filozofirati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

neznam di staviti a bas bi volila da se cuje o tom i da se nesto pokrene :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovdje imas brdo diskriminirajucih stvari, pa jel se zna sto je npr. na sve rekla pravobraniteljica za ravnopravnost spolova?

jesi napisla sta na vladinom fejsu?
    Posljednje uređivanje od spajalica : 14.09.2012. at 21:59

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vladin fejs je sranje.

Meni se dogodilo isto što i ovim ženama. Kad sam saznala da sam trudna, nisu mi htjeli produžiti ugovor i to je bilo to. Ustvari, nije bilo baš tako. Prvo me je šefica nagovarala da odradim sezonu (rad od 9, 10 sati na blagajni bez stolice a termin mi je bio u 11. mj). Kad sam rekla da neću jer bi u takvim uvjetima ili izgubila dijete ili bi se skljokala nakon prvih dva sata stajanja, onda je onako uvrijeđeno rekla "Dobro!". Uglavnom, radila sam do 6. mj trudnoće, jedva sam izdržala u tako teškim uvjetima i onda mi ugovor više nije produžen.

Super mi je da je tako nešto legalno i da našu državu nije briga za to. Istina je da kod nas vladaju dva, tri veleposjednika koji vode čitavu priču i nitko im ništa ne može

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I spajalice, ne kužim čemu ovo tvoje nadrkano podhebavanje malog janjeta? bi li ovako nešto pisala da je temu otvorila neka sa zvučnijim nickom?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne nema veze s podhebavanjem,
    vec ja zbilja ne znam sta bi se tu filozofiralo.
    i otovrila je temu s linkom s 24 sata, bez ijedne rijeci. isti link je mogla dati vjerovala ili ne i sa danas.hr i s tportala i sa jutarnjeg i sa vecernjeg i sa indexa i sa monitora.
    vjerujem da onaj ko cita ovaj forum je vidio ta clanak.
    pa onda ako te to smeta napisi koji red, a ne evo vam link pa sad vi krenite pljuvati,

vjerovala ili ne tamo di ja radim takodjer ljudi gube posao, ali kao i ti ne dobijaju otkaz, vec ima istekne ugovor, a ljepota tog ugovora je da ga potpises na 6 godina. i eto svake godine xy ljudi ide na ulicu jer im je istekao ugovor. u tih 6 godina ima oni koji rade ko crnci, a ima i onih koji cekaju da im istekne ugovor. u te ljude drzava utuce love i onda im kaze hvala lijepa dovidjenja. nije mi jasno cemu toliki trosak ako ce ljudi zavrsiti na ulici. o tome se bas ne prica jer tih mladih doktora znanosti ima puno manje nego drugih i oni uglavnom odu van, pa ne podizu bas brojku od 300 000 nezaposlenih, sto je jos jadnije.
    eto trina ne pod......vam vec mezim kad neko tako otvori temu na koju sigurno ima sta reci.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 15.09.2012. at 10:13

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    I spajalice, ne kužim čemu ovo tvoje nadrkano podhebavanje malog janjeta? bi li ovako nešto pisala da je temu otvorila neka sa zvučnijim nickom?
    naravno da ne bi, to je jasno ko dan ovdje.

nego što se tiče same teme slažem se također sa ovim tvojim gornjim postom, o ovakim stvarima ne da treba pisati, nego treba vrištati jer ovo je prešlo sve granice što se radi ženama na radnim mjestima u hr koje ostajuu drugom stanju, a sa druge strane vrištimo na sav glas da smo veliki katolici koji vjeruju u boga i obitelj. kojeg li ružnog paradoksa.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

u biti žene su se počele u hrvatskoj više baviti drugim ženama jel doji ili ne doji i koliko doji nego ovakvim ozbiljnim problemima gdje žene trebaju podržku veću nego ikada do sada. ovako ružno po žene što se tiče zasnivanja obitelji i zadržavanja radnog mjesta nije bilo niti u doba ex yu.
    Posljednje uređivanje od moia : 15.09.2012. at 10:37

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nabrzinu sam stavila sam link jer me zanimalo misljenje. Nemam vremena puno biti tu i pisati jer mi je mala bolesna a bas me zanimalo misljenje mama koji su prosle to jer svakoj drugoj se to dogodilo i hoce li se itko pobuniti protiv toga ili ce se i dalje sutiti

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

samo nemojte početi vrijeđati zaposlene majke (mislim da su žene iz članka obične žene u nevolji a ne čudovišta koja žele napustiti djecu zbog karijere)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma necemo,ali mene to odma sjeti na suprotnu stranu price....nemojmo zaboraviti koliko ima zena koje se fiktivno zaposle u firmi od prijatelja kako bi mogle dobivati naknadu....
    ako se nevaram to je bio razlog mijenjanja zakona te postavljanja uvjeta od min. 6mj neprekidnog staza,zar ne?

mene je poslodavac prije 4g kad sam prelazila na posljednje radno mjesto pitao da li i kada planiram ostati trudna....na prvu sam ostala malo paf,a kako mi to tada zaista nije bilo na pameti,odgovorila sam da se ne brine,da necu jos bar 3-4g...i evo,skoro sam pa tocno rekla.....

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Živimo u banana državi, imamo zakone koji se ne provode tj. provode kad je nekome do toga stalo.
    Po meni najveći problem ove države je ugovor na određeno, ali vlada ide na ruku poslodavcima i čak se govori o prevelikim pravima radnika, međutim nitko ne spominje da su ta prava na papiru.
    Zna se čemu služi ugovor na određeno, za povremene poslove, sezonske poslove i poslove kojima se zna početak i kraj...znači ne može npr. neka prodavačica u trgovini raditi 3g na ugovor na određeno jer to nije povremen posao, što znači da ta ista mora raditi na uovor na neodređeno i onda kad ostane trudna ne bi mogla doživjeti da joj se ugovor ne produži....i to nije nikakav problem, da se kontrolira i da se poslodavca kazni.
    U Kerumu npr. koji sad naveliko propada žene ne znaju što znači ugovor na neodređeno, rade 3g na određeno, onda ih on prebaci u neku svoju sestrinsku firmu, pa opet rade 3g na određeno i tako godinama. Zar naša vlada to ne zna? Zašto se to dopušta i kome to koristi?
    Hvala Bogu pa sad pripremaju jedinstveni ugovor, koji će opet ići na ruku poslodavcima jer navodno radici imaju prevelika prava. Kad su ministra Popijača pitali o ovoj temi majki i trudnica čudio se ko pura dr... i rekao kako nije čuo za takve slučajeve, a ako ih i ima da vjeruje da su to iznimke....i što reči na to kad vladi nije stalo da nešto poduzme.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Stvari će se mijenjati onim tempom kojima se mijenja i naša svijest o njima. Zato je dobro o ovakvim temama što više pisati, jer često puta, ako se nisi osobno susreo s nekom nepravdom jednostavno ne razmišljaš o njoj i kako je onima koje je pogodilo.

Naša prava i naša snaga je mnogo veća nego što mislimo, ali treba podići glas i poduzeti nešto. Navest ću samo primjer diskriminacije jednog od bivših poslodavaca; u upitniku za posao su stajala osobna pitanja koje ZOR zabranjuje...isti upitnik su potencijalni posloprimci popunjavali godinama sve dok se netko od njih nije odlučio prijaviti poslodavca inspekciji rada. Nastala je cijela frka, istraga inspekcije, povlačenje po sudu (ne znam kako je završilo)...od momenta te prijave upitnik je promijenjen i dobro se pazilo da se na razgovorima ne postavljaju neumjesna pitanja.

Nakon n godina diskriminacije, do instantne promjene je došlo radi jedne jedine prijave potencijalnog posloprimca. Naravno, ne mislim da se sve može tako jednostavno riješiti, ali prvi korak promjeni je želja i akcija

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Novinarka trazi jos zena s ovakvim problemima da joj se jave jer sto vise bude mama to ce vise imati utjecaja u promjeni zakona. Ja necu vise radjati al dajem podrsku da se promjeni zakon za sve buduce mame koje ce doci u tu situaciju. i evo odgovora vlade na pitanje o tome

evo nam odgovora Vlade RH na članak:
    Vlada Republike Hrvatske
    Na jesen počinje široka rasprava o promjenama u Zakonu o radu. Vjerujemo da će, u sklopu tih promjena, biti govora i o ovim izmjenama. Sigurno vas pozivamo da, kada se otvori javna rasprava napišete svoj osvrt i prijedlog.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam jedna od onih koje su prekinule porodiljni i ostavile dijete od nepuna 4 mjeseca baki na čuvanje kako bi se vratila radit, a sve od straha da mi se ne dogodi da mi ne produže ugovor koji je tada bio pripravnički i na godinu dana. da sam trudna doznala sam nekoliko dana nakon što sam potpisala ugovor o radu. nisam rekla ništa poslodavcu već je kasnije svima bilo jasno što je na stvari. u toj jednoj pripravničkoj godini sam odradila do onih 28 dana pred porod, rodila, bila na porodiljnom 3 mjeseca i 25 dana i vratila se raditi - tjedan dana prije nego mi je isticala ta pripravnička godina.
    ugovor mi je tada produžen na 6 mjeseci, pa još na 6 mjeseci i kad je stigao slijedeći za produženje taj sam dobila na neodređeno. odnosno dobila sam nakon 2,5 godine ugovor na neodređeno.
    da se nisam vratila raditi onda kad sam se vratila veliko je pitanje bi li mi produžili ugovor. mogla sam jedino vagati i igrati na sreću, ali nisam se baš bila spremna kockati.
    malac je rastao i bez mene, ali meni je bilo bitno ne izgubit financijsku sigurnost koji donosi posao (donekle sigurnu).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ma necemo,ali mene to odma sjeti na suprotnu stranu price....nemojmo zaboraviti koliko ima zena koje se fiktivno zaposle u firmi od prijatelja kako bi mogle dobivati naknadu
    ma da...i to je najstrašnija stvar..da se netko fiktivno zaposli da bi mogao primati 1660 kn porodiljne naknade, da ne krepa od gladi jer ga je neki državni privatnik, dupelizac i lopov odhebao, dao otkaz (možemo mi to zvati i neproduljenje ugovora o radu) zato što je žena trudna. Fiktivna zaposlenja su najveći problem u ovoj državi, jeli tako?

U ovoj firmi di sam ja (bila), nakon tri godine (koji mjesec manje) žene dobivaju otkaz na dva, tri mjeseca. Čak se ne potrude ni prebaciti ih na neko drugo radno mjesto, iskemijati nekakvu promjenu u ugovoru..bilo što..nego se ženama jednostavno daje otkaz, šalje ih se kući, na biro..Ako slučajno koju zovu nazad, onda sve ide ispočetka, ugovori svaki mjesec itd..

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mislim da su nasoj vladi sasvim zgodni poslodavci koji ne produzuju ugovore na odredjeno za vrijeme porodiljnog i time im, ako se ne varam, lijepo omogucuju isplatu najmanje naknade cim istekne ugovor.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma da...i to je najstrašnija stvar..da se netko fiktivno zaposli da bi mogao primati 1660 kn porodiljne naknade, da ne krepa od gladi jer ga je neki državni privatnik, dupelizac i lopov odhebao, dao otkaz (možemo mi to zvati i neproduljenje ugovora o radu) zato što je žena trudna. Fiktivna zaposlenja su najveći problem u ovoj državi, jeli tako?

U ovoj firmi di sam ja (bila), nakon tri godine (koji mjesec manje) žene dobivaju otkaz na dva, tri mjeseca. Čak se ne potrude ni prebaciti ih na neko drugo radno mjesto, iskemijati nekakvu promjenu u ugovoru..bilo što..nego se ženama jednostavno daje otkaz, šalje ih se kući, na biro..Ako slučajno koju zovu nazad, onda sve ide ispočetka, ugovori svaki mjesec itd..
    Da smo na fejsu sad bih ovo lajkala .
    Pored ogromnog broja ljudi koji su prijavljeni na minimalac, a ostatak dobivaju na crno, pa samim time kad idu na bolovanje, porodiljni itd., dobivaju i crkavicu...definitivno su najveći problem ove žene koje se fiktivno prijave...pored sveg sra.. u državi ovo nije vrijedno ni spomena.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vjerojatno rijetko, ali ima i poslodavaca koji trudnicu kojoj ugovor na određeno završava 47 dana prije datuma poroda, pozovu da dođe i potpiše ugovor na neodređeno vrijeme.

Da li je poslodavac tako dobar ili radnica, nije bitno, uglavnom ima i pozitivnih primjera (ovaj je iz moje obitelji). Doduše bilo je to preklani, ali valjda se nije toliko sve promijenilo...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ma necemo,ali mene to odma sjeti na suprotnu stranu price....nemojmo zaboraviti koliko ima zena koje se fiktivno zaposle u firmi od prijatelja kako bi mogle dobivati naknadu....
    ako se nevaram to je bio razlog mijenjanja zakona te postavljanja uvjeta od min. 6mj neprekidnog staza,zar ne?
    12 mjeseci, teško da se sad prijavljuju kod nekog samo zbog toga. mislim treba neko i plaćat te poreze i doprinose

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je ali ako netko ima par godina bez prekida staža u nekoj firmi, zbog trudnoće joj ne produže ugovor, bilo kakvo zaposlenje je jedino riješenje da dobiješ porodiljnu naknadu u prosjeku svoje plaće.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

iskreno, ja sam odustala od traženja "pravde" .... jer činjenica je da danas nevezano za spol danas imaš, sutra nemaš posao.... i rijetki su oni na neodređeno. 2004. kad sam radila godinama preko student servisa i tek se 3mj prijavila na SSS imala sam veću porodiljnu naknadu nego sada kada imam xy godina staža sa VŠS, troduplo veću plaču, jer sam morala jedan kratak period ili kopat po kontejnerima ili radit na crno i napravila sam previd od mjesec dana bez staža mijenjanjem poslodavca.
    sad lipo 8godina posli umisto plače od 5500kn imam 830kn bolovanja i porodiljni 1660 isto kao netko bez dana staža, isto kao studenti, isto kao žene van sustava rada, i di je tu pravda, a kamoli napredak??
    po meni sve ovo ide samo na gore.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

trina i jedno i drugo se kosi s etikom koju ja imam u glavu. ali ako su jedni gadovi zbilja trebamo onda i mi se tako ponasati. ne znam, mene smeta ako neko prijavi nekog radi prava radinka, jer tako i mene obezvrjedjuje. zbog takvih teze dolazim do svojih prava, bilo da je rijec o upisu djeteta u vrtic ili neceg drugog.

Lory meni je tvoja prica strasna.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 16.09.2012. at 00:01

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pitanje je koliko je etican taj zakon koji se ne brine da trudnice i majke male djece imaju za klopu za sebe i bebu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I uopce mi to fiktivno prijavljivanjenije problem, ako su placeni doprinosi, sta koga briga jel osoba radila fiktivno ili nefiktivno.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je smješno raspravljati o etici dok su trudnice primorane birati između laži i egzistencije za svoje dijete
    kad to ne bude slučaj ( jednom nadam se toplo) onda možemo polaziti od točke što je moralno a što ne.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je stvarno nevjerojatno da se spominje etika i moral u slučajevima kad država ugrožava egzistenciju ženi koja je trudna, zato što je trudna, pa ta žena nekoliko mjeseci plati doprinose i osigura sebi porodiljni, zarađeni porodiljni koji joj je trebao biti uskraćen?! Baš mi je to nevjerojatno, da žena može tako razmišljati.
    A vidiš, meni na pamet padaju svi oni lažni vojni invalidi (ja ih znam bar 4,5, svaka od vas isto tako, ima ih more sinje) koji cicaju državju već godinama a stradali su negdje na putu do podruma, rata ni vidili nisu..Ili npr svi ovi lopovi koji nas kradu, kojima smo okruženi..Uostalom, čitava ova jadna država koja je okrenuta naopako. I vi kažete da se žena mora pomiriti s tim da je dobila otkaz zbog toga što je trudna? Mora da vam je etika jača strana kad tako razmišljate

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Loryblue imaš pp

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pa da Trina upravo to, a ja se sjetim jedne prigodne narodne - lako je s tuđim k... gloginje mlatiti
    jako brutalna i tako istinita

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo moje misljenje o temi...
    Prvo neke pretpostavke temeljem kojih razmisljam... Dakle, svi mi radimo i zaradjujemo XY kuna - od cega dosta ide u fondove solidarnosti (zdravstveno, mirovinsko i sl.) pod pretpostavkom da se ti fondovi trose po potrebi. Ovo je zamisljeno vise-manje da funkcionira pod uvjetima da
    (a) velika vecina radno sposobnog stanovnistva radi (a sto trenutno nije slucaj), i
    (b) nema varanja (a sto pogotovo nije slucaj - tu trenutno primarno mislim da osobe prijavljene na minimalac koje ostatak place dobivaju na ruke, izvlace kao dobit iz vlastitih firmi ili rade na crno, te ekipu koja visi na bolovanjima, lazne invalide u mirovini itd)

Kako osnovni preduvjeti da sistem funkcionira nisu ostvareni onda se sustav "stiti" od prevara na razne nacine. I stavlje ove preduvjete bilo o prethodnom trajanju radnog staza bilo o tome da ti naknada ovisi o visini place (no tu osim onih 6 mjeseci ima velikih ogranicenja koja jako pogadjaju sve s visim placama) bilo ovaj o tome da se drasticno razlikuju naknade onih koji su u tom trenutku zaposleni od onih koji su nezaposleni (jer im je istekao ugovor).

Dakle, kao prvo smatram uzasno nepravednim da zena koja je radila recimo zadnjih 10 godina na ugovore na odredjeno nema ista prava kao zena koja je radila na neodredjeno samo zato sto je ovoj prvoj istekao ugovor dok je bila trudna (recimo na komplikacijama) i kad otvara porodiljni nema pravo na punu naknadu kao ova druga.

A kao drugo - generalno bi zbog svih ovih manipulacija sustavom uvela jednostavno pravilo - da ti beneficije iz sustava solidarnosti ovise o tvojim uplatama. Znaci, slicno kao kod komercijalnih osiguranja (gdje iznos koji dobijes ovisi direktno o tome koliko si placao). Znam da je ruzno (i trebalo bi biti iznimki - ali u vrlo ogranicenom obimu) no sadasnji sustav u kojem nazivno svi imaju pravo na sve je neodrziv kad toliko njih vara. Pa recimo - ako imas do godinu dana staza - tvoja naknada je 30% prosjecne place u tom periodu, ako imas do 5 godina staza - onda je 50%, ako imas do 10 godina staza - 70% a preko 10 godina - 90% tvoje prosjecne place. I onda bi bilo nevazno na kakve ugovore si radila, da li si prethodnih 9,5 godina bila prijavljena na minimalac pa zadnjih 6 mjeseci dobijes vecu placu da si dignes prosjek itd. Mislim da bi ovo dosta smanjilo prevare sustava jer se ne bi isplatilo varati. (nemojte sad molim vas o tome da li je rad za minimalac a ostalo na crno nuzda ili zelja - ima raznih slucajeva - no to je drugo podrucje u kojem nasa drzava ne funkcionira, podrucje nadzora provodjenja zakona i kaznjavanja prekrsitelja, ne dio u kojem se uredjuju prava)

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Flopice, to bas ne bi poticalo zene da zatrudne, da moraju cekat deset godina da bi mogle dobiti pristojnu naknadu, ne svidja mi se to. Znam da nam je drzava u banani i mozda trenutno zaista nema para za nesto bolje od ovoga sad, ok, al zasto ne bi drzava napravila neki realni plan tako da za 5, 10 godina bude para. A meni se cini da drzava samo pravi planove kako da sto vise para uzme gradjanima. A sad ce s ovim prijedlogom olaksanog davanja otkaza u prvih 2.5 godine bit jos lakse trudnicama dat otkaz.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sillyme, super. Vise se necemo morati sekirati sto nam babe pokusavaju odgajati djecu, kad ce ih one i radjati.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Sillyme, super. Vise se necemo morati sekirati sto nam babe pokusavaju odgajati djecu, kad ce ih one i radjati.
    Koje babe? Ne kuzim iskreno.
    Znam samo da kad zbrojim koliko sam ja dobila na komplikacijama i porodiljnom i podijelim s brojem mjeseci da sam dobila znacajno manje od predlozenih 70% place. A ne osjecam se babom jer sam isla radjati nakon 7 godina radnog staza...

Inace, ja bih recimo takodjer digla iznos porezne olaksice na dijete - pa recimo mozes raditi racunicu, ako ranije radjas imas manju naknadu ali kasnije dulje imas vecu placu, pa ti se mozda cak ukupno i isplati i sl.

Svi zele da svi imaju sva prava, sve treba financirati iz ovih ili onih razloga - ali to jednostavno ne funkcionira na dulje staze. I nije istina da ima novaca za sve - nema novaca za sve. Jer nedovoljno ljudi radi, mulja se uzduz i poprijeko a i drzava destimulira bilo kakav pokusaj vece zarade jer te tako oderu porezima i inim davanjima da ti prisjedne jer nakon neke place otprilike od 3h prekovremenih 2h idu drzavi na kojekakva davanja i jos ti onda na kraju u HZZO te isplate ne priznaju pod "placu" jer kao nije placa nego ono iz ugovora...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je stvarno nevjerojatno da se spominje etika i moral u slučajevima kad država ugrožava egzistenciju ženi koja je trudna, zato što je trudna, pa ta žena nekoliko mjeseci plati doprinose i osigura sebi porodiljni, zarađeni porodiljni koji joj je trebao biti uskraćen?! Baš mi je to nevjerojatno, da žena može tako razmišljati.
    A vidiš, meni na pamet padaju svi oni lažni vojni invalidi (ja ih znam bar 4,5, svaka od vas isto tako, ima ih more sinje) koji cicaju državju već godinama a stradali su negdje na putu do podruma, rata ni vidili nisu..Ili npr svi ovi lopovi koji nas kradu, kojima smo okruženi..Uostalom, čitava ova jadna država koja je okrenuta naopako. I vi kažete da se žena mora pomiriti s tim da je dobila otkaz zbog toga što je trudna? Mora da vam je etika jača strana kad tako razmišljate
    nisam znala da sve one koje varaju sustav moram nabojati, dakle meni je zlo od:
    1. laznih prijava
    2. laznih invalida, bilo civinih bilo vojnih bilo branitelja, dakle bilo koje vrste
    3. neispate place od strane poslovadvca bilo dijela bilo cijele
    4. kradje od strane visokopozicioniranih osoba
    5. kradja nisko pozicioniranih osoba
    6. privatizacije kakva je provedena....................

ja bi zeljela zivjeti u sustavu di se sve tocno zna kako i zasto,

ne kuzim, trina zasto je tebi OK da se lazno neko prijavi da bi dobio neku lovu? meni ta racunica nikako ne stima, palcas xy mjeseci doprinose, a onda imas za porodiljni. daj malo pogledaj koliko se izdvaja u doprinose, pa onda mi objasni tu racunicu. ja je ne razumijem i nije mi OK. ali prihvatiti cu svaki argumet koji mi objasni matematicki da je moje vidjenje krivo.

niti u jednom postu nisam napisala da sam na starni drzave i nacina na koji diskriminira. mislim da diskriminacija nije OK.

jos nesto da napisem, da je sustav u kojem mi zivimo najpravedniji na svijetu i da se fnkcionira po dogovornim pravilima, uvijek bi bilo nezadovoljnih, mozda bi bas medju njima bila i ja ne znam, ali na zalost mi ne zivimo u idealnom svijetu niti cemo. ali se mozemo boriti.

malo janje ti opet s novinarima, jesi ti novinarka? koja god tema se pokrene od tvoje strane ti s novinarima zavrsis.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

Svi zele da svi imaju sva prava, sve treba financirati iz ovih ili onih razloga - ali to jednostavno ne funkcionira na dulje staze. I nije istina da ima novaca za sve - nema novaca za sve. Jer nedovoljno ljudi radi, mulja se uzduz i poprijeko a i drzava destimulira bilo kakav pokusaj vece zarade jer te tako oderu porezima i inim davanjima da ti prisjedne jer nakon neke place otprilike od 3h prekovremenih 2h idu drzavi na kojekakva davanja i jos ti onda na kraju u HZZO te isplate ne priznaju pod "placu" jer kao nije placa nego ono iz ugovora...
    x

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni na ovoj temi ne padaju napamet lazni vojni invalidi,otvori jednu takvu pa cu i ja dati itekakav doprinos temi,imam u obitelji osobu koja je morala po nalogu ministarstva izdavati lazne potvrde....

nikad nece biti u redu parola:nije fer,svi varaju,nema pravde pa cu onda i ja tako....
    mene su u firmi svi gledali u cudu sto sa povecim stomkom dolazim radit,jer skoro sve odu odmah na bolovanja i komplikacije....vecina bezrazlozno naravno....
    naravno,ima i zena kao sto su Loryblue ali ima i onih koje ce se pokusat okoristit situacijom i izmanipulirat sustav....pa reci na to:neka,ona je trudna,ima i pravo....mi je nekorektno....

silly me,kad pises o sustavima koji stite protiv prevara....moja osiguravajuca kuca mi je isplatila dar za rodjenje djeteta a uvjet u polici je bio da je ona sklopljena min. godinu dana prije rodjenja djeteta....zna se na sto su ciljali......

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj muž nije trudan, ali radi već 7 godina, da dobro ste pročitali 7 godina u istoj firmi kod istog poslodavca na određeno!! Prestrašno!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam znala da sve one koje varaju sustav moram nabojati, dakle meni je zlo od:
    1. laznih prijava
    2. laznih invalida, bilo civinih bilo vojnih bilo branitelja, dakle bilo koje vrste
    3. neispate place od strane poslovadvca bilo dijela bilo cijele
    4. kradje od strane visokopozicioniranih osoba
    5. kradja nisko pozicioniranih osoba
    6. privatizacije kakva je provedena....................

ja bi zeljela zivjeti u sustavu di se sve tocno zna kako i zasto,

ne kuzim, trina zasto je tebi OK da se lazno neko prijavi da bi dobio neku lovu? meni ta racunica nikako ne stima, palcas xy mjeseci doprinose, a onda imas za porodiljni. daj malo pogledaj koliko se izdvaja u doprinose, pa onda mi objasni tu racunicu. ja je ne razumijem i nije mi OK. ali prihvatiti cu svaki argumet koji mi objasni matematicki da je moje vidjenje krivo.

niti u jednom postu nisam napisala da sam na starni drzave i nacina na koji diskriminira. mislim da diskriminacija nije OK.

jos nesto da napisem, da je sustav u kojem mi zivimo najpravedniji na svijetu i da se fnkcionira po dogovornim pravilima, uvijek bi bilo nezadovoljnih, mozda bi bas medju njima bila i ja ne znam, ali na zalost mi ne zivimo u idealnom svijetu niti cemo. ali se mozemo boriti.

malo janje ti opet s novinarima, jesi ti novinarka? koja god tema se pokrene od tvoje strane ti s novinarima zavrsis.
    Spajalice RAZOCARAT CU TE OVAJ PUT al nisam ja pokrenula ovu akciju i zvala novinare. Ova crna cura je sve pokrenula i dalje se bori i izaci ce u vecernjem i vec je bila na Hrvatska danas. Ja joj sam dajem podrsku. Iako vise necu roditi za promjenu zakona sam za buduce generacije

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lazni invalid uzima lovu vise desetljeca, lazne komplikacije su par mjeseci tako da mi to nije u istom rangu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je recimo grozno kad mater fejka bolest djeteta da bi dobila novce i da ne bi morala ići raditi..A još mi je više od toga odvratno kad nađe personu u zdravstvu koja će joj to i potpisati jer si negdje iskopa vezu za to!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je recimo grozno kad mater fejka bolest djeteta da bi dobila novce i da ne bi morala ići raditi..A još mi je više od toga odvratno kad nađe personu u zdravstvu koja će joj to i potpisati jer si negdje iskopa vezu za to!

E i tu se slažem; imam primjer u susjedstvu; djetetu zapravo nije ništa ali im je fizijatar iz Vinogradske netko i nešto i ponudio im je da joj da produljenje porodiljnog, i sve su ishodili i još dobivaju i povećani dječji doplatak za to isto zdravo dijete!!! Ma fuj mi je sve lažno!
    Imali smo dilemu nedavno oko fiktivnog zaposlenja radi toga da na supruga prenesem ostatak porodiljnog do 3 g. ali smo odustali; ili ću na 4h radno vrijeme ili nek propadne, briga me, hoću mirno spavat, a ne se trzat za 1660 kn, ma ni za milijune!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Lazni invalid uzima lovu vise desetljeca, lazne komplikacije su par mjeseci tako da mi to nije u istom rangu.
    da i ubojstvo osobe od 100 godina nije jdenako ubojstvu osobe od 25 godina

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Žena koja godinama kod istog poslodavca radi na određeno i kad sazna da je trudna ne produži joj ugovor i ona se prijavi kod tetka, bratića, strica da bi mogla dobivati ono što joj zapravo pripada i što bi joj pripalo da se POSLODAVAC držao zakona i prijavio ženu na neodređeno i to netko smatra istim kao lažne invalide, neisplate plaće i krađe. Ta žena je ponašanjem poslodavca i države dovedena u poziciju da mora lagati da bi ostvarila SVOJA prava, čak štoviše prisiljena je ponekad i sama iz svojeg džepa izdvojiti za par mjeseci doprinosa da bi kasnije dobila naknadu koja joj pripada.
    Zar je pošteno da netko nakon 10 godina rada na određeno, zato što je ostao trudan prima minimalac kao i onaj tko nije bio zaposlen. Iskreno meni je to FUJ i gadi mi se, gadi mi se da država tako nešto dopušta.
    Radim u takvoj profesiji gdje gledam izrabljivanje radnika svaki dan, poslodavce koji ucjenjuju, zahtjevaju unaprijed potpisane otkaze za slučaj bolesti, trudnoća itd., zapošljavanje na određeno, pa nakon 3g prebacivanje u drugu firmu pa opet na 3g i da i kad dođu inspekcije rade zažmire na jedno oko. Mučno mi je od toga, okreće mi se želudac!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Žena koja godinama kod istog poslodavca radi na određeno i kad sazna da je trudna ne produži joj ugovor i ona se prijavi kod tetka, bratića, strica da bi mogla dobivati ono što joj zapravo pripada i što bi joj pripalo da se POSLODAVAC držao zakona i prijavio ženu na neodređeno i to netko smatra istim kao lažne invalide, neisplate plaće i krađe. Ta žena je ponašanjem poslodavca i države dovedena u poziciju da mora lagati da bi ostvarila SVOJA prava, čak štoviše prisiljena je ponekad i sama iz svojeg džepa izdvojiti za par mjeseci doprinosa da bi kasnije dobila naknadu koja joj pripada.
    Zar je pošteno da netko nakon 10 godina rada na određeno, zato što je ostao trudan prima minimalac kao i onaj tko nije bio zaposlen. Iskreno meni je to FUJ i gadi mi se, gadi mi se da država tako nešto dopušta.
    Radim u takvoj profesiji gdje gledam izrabljivanje radnika svaki dan, poslodavce koji ucjenjuju, zahtjevaju unaprijed potpisane otkaze za slučaj bolesti, trudnoća itd., zapošljavanje na određeno, pa nakon 3g prebacivanje u drugu firmu pa opet na 3g i da i kad dođu inspekcije rade zažmire na jedno oko. Mučno mi je od toga, okreće mi se želudac!
    S ovime se slažem, tu bih ipak prije podržala Trinu nego Spajalicu. Ali ovo s glumljenjem bolesti djeteta mi je fuj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gle ja nisam da poslodavac otpusti trudnu zenu,
    ja nisam da poslodavac, u pocetnoj temi drzava, otkaze ugovor trudnici,
    ja nisam da drzava dozvoljava beskonacno produljenje ugovora na odredjene, jer kako je vec gore receno zna se za sto je ugovor na odredjeno.
    ja nisam za isplatu placa dio na ruke dio na racun
    ja nisam da su poslodavci prijavljeni na minimalac
    ali nisam ni za lazne bilo kakve prijaveni za invalide, ni za bolovanja, ali ni za prijavu kod nekog da bi se dobila porodiljna naknada.

ali dok god mi i drzava zivmo u takovm suzivotu, jer ona nama neda, onda cemo mi nju zaj....
    bit ce nam tako kako nam je
    i ako se svi ne trnemo i kazemo sad je dosta i jedni i drugi se pocnemo drzati nekih pravila, necemo se ni izvuci.
    jer razvili smo sustav kad mogu oni mogu i ja i to nam je izlika. to treba promijeniti i to iz korjena.

samo kad i kako?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    i ako se svi ne trnemo i kazemo sad je dosta i jedni i drugi se pocnemo drzati nekih pravila, necemo se ni izvuci.
    jer razvili smo sustav kad mogu oni mogu i ja i to nam je izlika. to treba promijeniti i to iz korjena.
    Istina. Ali dotle ja neću biti ta koja neće imati za pelene djetetu zato što je neki mudonja odlučio provoditi svoje zakone.

Mislim, ne ja konkretno nego na ovakav način sigurno mora razmišljati svaka žena koja je diskriminirana sbog svoga djeteta.
    Posljednje uređivanje od Trina : 16.09.2012. at 17:00

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •