Koje babe? Ne kuzim iskreno.
Znam samo da kad zbrojim koliko sam ja dobila na komplikacijama i porodiljnom i podijelim s brojem mjeseci da sam dobila znacajno manje od predlozenih 70% place. A ne osjecam se babom jer sam isla radjati nakon 7 godina radnog staza...
Inace, ja bih recimo takodjer digla iznos porezne olaksice na dijete - pa recimo mozes raditi racunicu, ako ranije radjas imas manju naknadu ali kasnije dulje imas vecu placu, pa ti se mozda cak ukupno i isplati i sl.
Svi zele da svi imaju sva prava, sve treba financirati iz ovih ili onih razloga - ali to jednostavno ne funkcionira na dulje staze. I nije istina da ima novaca za sve - nema novaca za sve. Jer nedovoljno ljudi radi, mulja se uzduz i poprijeko a i drzava destimulira bilo kakav pokusaj vece zarade jer te tako oderu porezima i inim davanjima da ti prisjedne jer nakon neke place otprilike od 3h prekovremenih 2h idu drzavi na kojekakva davanja i jos ti onda na kraju u HZZO te isplate ne priznaju pod "placu" jer kao nije placa nego ono iz ugovora...

Odgovori s citatom