-
Prava trudnica i djece bi trebala biti puno veća, a ne pričati o nekoj solidarnosti i koliko je tko uplaćivao.
Osim u slučaju da mi dijete čuva baka i sl. meni je dijete od 1g. premalo da bi išlo u vrt, i trebalo bi porodiljni trajati barem 18 mjeseci kao u Švedskoj. Kad se zbroji trošak subvencije jaslica d strane države, koliko češće je malo dijete bolesno pa troškovi liječenja plus bolovanja roditelja i njihovo češće poboljevanje od viroza mislim da bi na kraju trošak za dodatni 6 mjeseci porodiljnog bio jednak ili manji sadašnjem a imali bi sretniju i zdraviju djecu i roditelje.
Mene jedino bode u oko kao suvišno, da roditelji koji nisu zaposleni šalju djecu u vrtić punih 8 sati, kao da se djeca socijaliziraju. Ok ako imaju love pa plate punu ekonomsku cijenu vrtića ali cijene državnih vrtića nisu ekonomske već dio subvencionira država. ALi bi isto tako trebalo osigurati da dijete moe dobiti automatski vrtić isti dan kad se roditelj zapsli, tj. trebalo bi biti dovoljno mjesta.
Žena koja rodi više djece i dobro se brine o njima a ne radi i prima naknade i doplatke isto pridonosi društvu i nije mu trošak. Natalitet nam je u komi i to je jedan od razloga neodrživosti sustava zdravstvenog i mirovinskog osiguranja.
Ako bi išli u detalje, onda bi i primjerice pušač ili osoba koja jede nezdravu hranu ili pije alkohol trebala plaćati više zdravstveno i sl. A tko bi bio taj tko bi to mogao odrediti?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma