Ja radim uredski posao i radila sam do 4 dana prije poroda u punom terminu jer nisam imala drugog izbora i ne kužim kako su žene ženama neprijatelji. Iskreno da sam mogla ne bih radila sigurno 2-3mj prije poroda, jer sam kako neke kažu lagodno sjedila pred kompjuterom 8-10 sati na dan i to me ubijalo, toliko me bolila trtica i takav sam pritisak imala da sam skoro plakala od bolova, zbog sjedenja.
Zakonski koliko znam nije uređena mogućnost nekog mirovanja radnog odnosa u trudnoći zbog uvjeta rada, pa bi se možda i statistika promijenila kada bismo znali koliko ih je na bolovanju zbog komplikacija a koliko zbog uvjeta rada.
Nije ta prodavačica, frizerka, pekarica, kondukterka itd. jadna i sama si kriva jer nije učila pa sad ima malu plaću, za to je kriva HR, truli kapitalizam i oni što su je pokrali, pa sad mi ispaštamo, pa joj se ne isplati raditi, a i sve smo mi žene ovdje, pa zar stvarno mislite da bi neka blagajnica trebala do rodiljnog odstajati na nogama ili slagati police.
I ova rasprava je otišla u krivom smjeru, jer umjesto da raspravljamo o nepovoljnom položaju trudnica u radnim odnosima, mi raspravljamo o trudnicama i lažnim komplikacijama....i opet da me ne shvatite krivo, ne podržavam lažne komplikacije, ali to je puuuno manji problem od položaja trudnica i majki. Šta reći kad pomoćnica ministra rada izjavi da majke napišu da imju organizirao čuvanje djeteta....jako pohvalno, umjesto da osvijesti poslodavce da moraju i oni podnjeti dio tereta i da i majke imaju isto pravo na rad kao i one koje nemaju i one koje nemaju bake.