-
Trudna 3 mjeseca, a totalno bez teka :(
Ispričavam se unaprijed, ako već ima nešto slično otvoreno na ovu temu.
Naime, trudna sam 12 tjedana i uopće nemam teka. Nikada nisam gladna i sve što stavim u usta je na silu. Količine koje pojedem su male i zaista neznatne. Osim toga, imam mučnine i povraćam već dva mjeseca (bila sam i u bolnici na infuzijama) i sa početnih 53 kg (prije trudnoće), pala sam na 46 kg i tu stojim. Želudac mi je toliko osjetljiv da ne mogu niti vitamine piti (Elevit), već ih povratim čim popijem. Zaista strahujem da mojoj bebici nešto ne fali, iako sam čula da oni sebe namire, pa makar i uzeli mamine zalihe. Tješi me jedino to, što sam prije trudnoće pila vitamine i zdravo se hranila, ali koliko traju te zalihe uopće?!?
Molim vas, ako je netko imao sličnu situaciju neka se javi.....
-
zato i jesi smršavila, između ostalog, jer si bebica uzima što joj treba! nemoj se sekirat, tek će ti se vjerovatno povratiti, u prvom tromjesečju, negdje do 14. tjedna sve bi se trebalo vratiti u normalnu i kilaža bi trebala krenit gore( ne raduj se opreterano rtome), OSjećaš se loše i izmoždeno, ali za koji dan nećeš moći vjerovati koja primjena se dogodila i kako ćeš se brzo oporavit.
držim ti fige da to bude što prije
-
Isto početna 52 kg i cijelu trudnoću nisam bila gladna i jela na silu. Rodila bebu od 4 kg, zdravu, jede i izgleda kao da ima mjesec i pol a ne dva tjedna. Dobila samo trbuh i cice, mada je vaga pokazivala 16 kg u plusu. Sad dosta jedem, imam odličan apetit otkako dojim, a kile pak samo padaju.
Ipak se prisili jesti, možda manje količinski a kvalitetnije - zbog bebice!
-
Osoblje foruma
u sve 3 trudnoće sam imala stravične mučnine i povraćanja prva 4 mjeseca, skoro ništa nisam jela, svaki put sam gubila kile (u zadnjoj sam ih izgubila 7)
nakon cca 18 tjedana mi sve to prestane
rodila 3 zdrave bebe, zadnja je imala 4080 g
-
Ej Anita,
Jos malo izdrzi i trebalo. I trebalo bi se to smiriti.
Mislim da se ne trebas bojati radi bebice, mnoge zene imaju mucnine koje su, kao sto znas, cesto sastavni dio trudnoce, i ja jos nisam cula da je bas to nastetilo bebi. Bitno da je na UZV sve u redu.
A sto se tebe tice, vjerujem da ti nije lako. Ja se na tvom mjestu ne bi prisiljavala na nista, slusala bi organizam i ako ne ide - ne ide. I sto ces nego cekati da projde ili se makar malo smiri. A onda ces i poceti jesti i samim tim imati malo vise energije. Drzi se draga!
-
Curke drage...Hvala Vam svima na riječima podrške, odmah mi je lakše kad čujem da nisam jedina u cijeloj ovoj svojoj zbrci. I sama znam da to oprilike ne šteti bebici, ali opet sam se živcirala. Lakše je kad se podjeli s drugima.
mimi drago mi je da si mi ti ok.... Radujem se proljeću
-
Draga anita,ne brini biti će bebica super.Uvijek si razmišljam o onim trudnicama koje nemaju mogućnosti dobiti infuziju,vitamine i ostalo,pa su bebice žive i zdrave.Jedino bi se ti mogla lošije osjećati ako dođe do anemije,i iscrpljenosti organizma.Neznam kako to ide u trudnoći,ali potraži savijet dr.pa barem da dobiješ vitaminske inekcije kad nemožeš na usta probaviti.
-
i meni je bilo tako u trećoj trudnoći, na kraju sam bila 5 kg u minusu, a beba 3600, sve super. ništa nisam mogla jesti od mučnine i žgaravice ali ja sam, za razliku od tebe, osjećala glad. totalno mučenje, jedva sam čekala da rodim. sad sam naravno, sve nadoknadila, ima i viška
-
Da li ti paše pekmez na integralnom dvopeku? Meni je to bilo odlično, pomalo grickaš, daje ti energiju, ne izaziva mučninu ako stvarno polako jedeš. I možda voćni čaj, gut po gut. Ili na Petit beurru keks namazati.
Pa ribana jabuka, sa malo soka od limuna i šećera, isto žličica po žličica.
A mučnine su mi povremeno trajale cijelu trudnoću, i svaki put kad bi nadošlo mlijeko kod dojenja. Navikneš se na to, samo da kile ne padaju dok ne rodiš. Jer, trebat ćeš snage za bebu, iako, sa još troje velikih u obitelji, briga za bebu će ti biti laka.
-
Ja sam u 6. tjednu i stalno mi je muka. Samo sam jednom povraćala. Također, sva mi se hrana gadi... a znam da moram jesti. Čak mi je najteže piti, jer me odmah tjera na povraćanje... Mučim se i nadam da će uskoro sve proći...
-
Divne ste sa svojim savjetima i još jednom Vam hvala.
Beti3 upravo tako i jedem, zalogaj po zalogaj, čaj od šipka su mi davali u bolnici i pomagao mi je,pa ga isto pijem gutljaj na gutljaj. Nekad stvarno ta trudnoća prođe lagano (kao moja druga sa sinom) osjećala sam se savršeno cijelo vrijeme, ali zato prva trudnoća je bila koma prvih par mjeseci, isto kao i sada, prestrašno.... Idu hladniji dani (ljeto me ubilo), pa se nadam da će sve to početi jenjavati. Danas sam puna tri mjeseca trudna,dakle, ulazim u četvrti,pa nadam se boljem....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma