Pokazuje rezultate 1 do 50 od 213

Tema: Čvor na štitnjači

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Al što će on konkretno sad jeleni.o pomoć? Palpirat će joj vrat, pogledat uredne nalaze i nalaz UZV-a i pripustit je dalje potrebnoj punkciji ili? Koji je njegov value add u ovoj situaciji zapravo onda, osim za tu ustanovu, kao neko tko logistički trijažira i smanjuje broj punkcija u toj ustanovi?

Tj. jel' tu on indiciran medicinski ili logistički, od strane te ustanove, jer se bez njega ne može dalje na punkciju u toj ustanovi?
    Vjerojatno logistički. Kao filter što treba/ne treba na punkciju.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno logistički. Kao filter što treba/ne treba na punkciju.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Slažem se s ovim. VV, kao i sve bolnice, imaju "filtere" čiji value add nije uvijek na strani konkretnog pacijenta. Bez UZV-a, samo na temelju izgleda vrata, palpacije, urednih nalaza hormona i tome što će pogledati isprintanu sliku UZV-a čvora koji je veličine 1 cm i po smjernicama mora na punkciju, rekla bih da jelena.o. nema value adda od tog endokrinološkog pregleda. Kad sam ja davnih dana bila VV MPO pacijent (pred cca 15 god), radile su se i punkcije štitnjače.

Dakle, jelena o., da sam na tvom mjestu, vagala bih ovako:

1) je li mi VV zaista ubrzanje, ili zapravo nije - ako postoji mogućnost da negdje bez filtera endokrinca uđeš na punkciju štitnjače na nuklearnu - ja to ne znam
    2) piše li na uputnici pregled i obrada, tj. ne znam što mora pisati da omogući njihove interne uputnice - da endokrinac na licu mjesta može odlučiti napraviti UZV ili ne - bez da na uputnici od opće piše i UZV

Dobra je stvar što loše stvari na štitnjači stvarno nisu uglavnom tako hitne.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.11.2018. at 15:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •