Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Kuda sa kristalom?

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Kuda sa kristalom?

Naslijedila sam puno kristala (čaša, zdjela i posuda raznih).
    Ne mislim ih izlagati po vitrinama i držati na tavanu u kutijama.
    Ima li ih smisla prodati?
    Jel vi koristite kristal ili isto negdje stoji i čeka posebne prilike?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mi isto imamo hrpu, žao nam koristiti jer smo već razbili par stvari, glupo mi čuvati u vitrini ili tako nešto, tako da sada čeka odluku u kutijama. Sve novo novcato s etiketom staro više 60 godina. Nasljeđeno od bake, ona najvjerojatnije dobila za svadbu.

Kad sam vidjela cijene tih stvari na Hreliću (tanjur 20 kn kom, neki i više) šokirala sam se. Na Britancu još skuplje. Ja bi prodala, ali mi se ne da tamo čamiti svake nedjelje. Zadržala bih jedino neke divne komplete za čajanke.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A tko to kupuje? Nekako imam dojam da se svi žele rješiti svojih "zaliha" kristala tj da je ponuda puuuno veće od potražnje.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I ja to mislim, jer kod nas svatko ima zalihu negdje. Skužila sam 2 tipa kupaca. Starije žene koje su kolekcionari i mlađi nazovimo ih hipsteri koji će rađe imati nešto staro i polovno nego novo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pojma nemam, ali nekako mi se čini da bi hipstere prije zanimali emajlirani lončići i drugo suđe, pa djelovi porculanskih setova i sl. Baš ih ne vidim među kristalom.
    A starije žene, obično već imaju neku svoju kolekciju (koja već zauzima dosta prostora u stanu/kući)i u kojoj guštaju teško da od malih mirovina odvajaju za dodatne nove kristalne primjerke.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Pojma nemam, ali nekako mi se čini da bi hipstere prije zanimali emajlirani lončići i drugo suđe, pa djelovi porculanskih setova i sl. Baš ih ne vidim među kristalom.
    A starije žene, obično već imaju neku svoju kolekciju (koja već zauzima dosta prostora u stanu/kući)i u kojoj guštaju teško da od malih mirovina odvajaju za dodatne nove kristalne primjerke.
    Imaš pravo za hipstere, mislila sam općenito na sve staro posuđe što svatko ima doma. A što se gospođa u godinama tiče, vidjela sam ih da se svađaju tko je prvi ugledao kristalnu zdjelu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Fakat... možda bi se valjalo prošetati nedjeljom po Britancu i vidjeti da li ekipa tamo otkupljuje, a i da li je netko od kupaca zainteresiran. Isto vrijedi i za antikvarijate i staretinarnice.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja bi kristalne zdjele, i pladnjeve, lijepe, starinske (gospođa u godinama, da se razumijemo ), ali u Ri baš i nema za kupiti. Može koja slikica, pa kad dođem do ZG kupoprodaja.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja imam isto jako puno nasljeđenog kristala, a nešto smo dobili kao pokloni u svatovima,dosta toga mi je u vitrini,pa dobijem sjede kad moram to par puta godišnje prati,a ne koristimo. Nešto mi je isto u kutiji na tavanu.
    Ja si sve mislim ma trebati će.....a prolaze godine i nikad ništa nisam uzela i koristila. A s druge strane mi je žao prodati.
    Pišite ,pa možda se predomislim da mi ne stoji na tavanu.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi kristalne zdjele, i pladnjeve, lijepe, starinske (gospođa u godinama, da se razumijemo ), ali u Ri baš i nema za kupiti. Može koja slikica, pa kad dođem do ZG kupoprodaja.
    Može, može! Sve se da dogovoriti

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja nemam ništa, ali moram priznati da bih htjela imati neke lijepe čaše za vino recimo. Moja mama ima svašta i stoji u vitrini, ali se stalno koristi i vadi. Ima i hrpu vaza i sve se koriste. To je valjda neka najbolja kombinacija, em lijepo izgleda kad stoji, em je funkcionalno
    Posljednje uređivanje od rossa : 16.09.2012. at 18:11 Razlog: isuse, jel ovo znači da sam gospođa u godinama!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam ništa kristalno. sve što sam imala (dobila) - dala sam dalje. imala sam osjećaj da taj kristal upija negativnu energiju (pljuckajte, baš me briga ) - i bio mi je energetsko opterećenje. prodisala sam kad sam to maknula.

jedini kristali koji su kod mene doma su "kamenje" koje skuplja moja kćer, i redovno ih čisti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nemam kristla niti me to zanima.Moj stari ima neke zdjele i on ih hoće prodati jednu po 500 jednu 900 eur.
    Kaj je to normalna cijena za tako nešto? Mislim, pa tko danas ima novaca za to?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ja nemam ništa kristalno. sve što sam imala (dobila) - dala sam dalje. imala sam osjećaj da taj kristal upija negativnu energiju (pljuckajte, baš me briga ) - i bio mi je energetsko opterećenje. prodisala sam kad sam to maknula.

jedini kristali koji su kod mene doma su "kamenje" koje skuplja moja kćer, i redovno ih čisti.
    Nisam za ovako nešto nikad čula, ali sad mi se sve posložilo... Ja godinama ne dam kristal u kuću (ništa) ni od mame ni od svekrve jer mi je...ufff.... baš nekak odbojno. Čak mi nije ni grdo nego baš odbojno. Imam par čaša koje njima stavim na stol za posebne prigode, ali zdjele, vaze i slično mi dižu dlake na leđima i pobrinula sam se da ih nema ni na vidiku ni po ormarima. Nikad nisam razmišljala zašto bi to bilo tako, a ovo mi je super obrazloženje. Fala!

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nekako mi to vuče u prošlost...
    Sjećam se kao klinki mi je super bilo vidjeti vitrine sa kristalom.
    A sada, mislim, lijepo izgleda, ali je teško i neda se prati u perilici.
    Znam da su prije takve stvari koštale brdo para.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nemam kristala, nisam ništa dobila u miraz. Kada sam bila mala srušila sam tri police u ormaru u kojim su bili svi kristalni servisi koje su moji roditelji dobili na svadbi, ostale su samo dvije kristalne čaše za pjenušavo vino.
    Isto kao i rossa ne bih imala ništa protiv da imam koje zgodne čaše za vino (i finu buteljicu na hlađenju).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja obožavam stari porculan, a kristala se užasavam i kao i Peterlin, dobila sam objašnjenje od sorciere.
    porculan mi je prekrasan, tanak elegantan i lijepe komade sam naslijedila od bake i stalno ga koristim.

Od kristala mi se eventualno svidi kakav novi manje ukrašeni komad. Nije mi čak ni ugodno piti iz kristalnih čaša. Nekako su mi "predebele"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E stvarno ste mustre!
    Mali Medo našla kupca,
    a vi joj tu dolazite kvariti posao

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš pravo.
    Ako neko ima za prodati lijepog porculana, tu sam

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sorci, hvala što si i meni osvijestila porculan. Sad znam zašto se u prostoriji s njim osjećam k'o da imam dvije teške vaze privezane za noge!
    A i asocira me na neke ne tako mile osobe iz djetinjstva (i njihove stanove).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čoksa, valja kristal a ne porculan. Kaj i fini tanki porculan stvara lošu energiju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    čoksa, valja kristal a ne porculan. Kaj i fini tanki porculan stvara lošu energiju
    Nekom možda stvara.

Nekom kristal, nekom porculan, nekom nešto drugo... To svatko mora procijeniti za sebe.

Da ne idemo sad baš preduboko u alternativu, bitno je ovo što je čoksa rekla - podsjeća nas na vremena, prostore i osobe koje nam nisu u lijepom sjećanju. Što god takvo bilo, ide van. Ja sam npr. odahnula (i kuća je prodisala) kad smo se riješili zapravo jako lijepog starog namještaja (talijanski art deco s prijelaza 19-20 stoljeće).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A recikliranje? A ekološka osviještenost

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    A recikliranje? A ekološka osviještenost
    Bez brige, nismo bacili, prodali smo!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Isprika, radi se o kristalu, ne o porculanu. One teške jednometarske vaze, pa zdjeletine za voće promjera 50cm, stoljetna prašina u brušenim udubinama... brrrrrrr.
    Jedino što mi je OK su fine kristalne čaše modernijeg dizajna.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ko čoka. S time da baš volim fini stari tanki porculan. Šalicu okreneš prema svjetlu i skoro pa prozirno je. Iz takve pijema kavu i fakat mi je to gušt.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

poruclan mi je predivan
    kristal o kakvom ovjde pricamo ne volim
    ali moji imaju kristalne case za sve vrste pica, tanke, bez onih brusenih udubina, dakle samo tanke case i volim iz njih piti.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imaš pravo.
    Ako neko ima za prodati lijepog porculana, tu sam
    Imam i toga

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ko čoka. S time da baš volim fini stari tanki porculan. Šalicu okreneš prema svjetlu i skoro pa prozirno je. Iz takve pijema kavu i fakat mi je to gušt.
    Ajme ovo me podsjetilo na Prousta i njegove kolačiće

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

prodaja i razmjena može samo na burzi .

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znam, samo tražim razloge da se svega rješim...
    Imam frendicu koja me špota da je to prevrijedno da se prodaje (a meni zauzima brdo mjesta)....

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku

ma vidiš da će propasti sva kupnja kad unesemo negativnu energiju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa probaj napraviti neku selekciju. Vidi što ti se stvarno sviđa, i ono bez čega stvarno možeš.

Taj porculan koji ja imam je nekadašnji kompletni servis za 24 ossobe. Naravno da puno dijelova fali. Ono što je ostzalu su tanjuri koji su stalnu upotrebi, kao i šalice. A zdjele za juhu i razne posudice su stvarno uščuvanje jer se niakda ne koriste. Na početku sam bila nadobudna i mislila kako ću ih koristiti, no to ipak ne odgovara našem načinu života.

iako svako malo dođem u napast kupiti neki novi servis u antikvarijatu u Jurišićevoj. Na Britancu se rijetko može naći kompleta. Čak sam se zaputila i na hrelić, no nisam mofgla na miru gledati zbog MM-a. Tako da moram ići ponovno - možda kaj ulovim

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E, fakat ste dale ljudima ideje što da ponude na burzi... Idem pretražiti podrum, he he he...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi imamo hrpu kristala i porculana, što cobalt a što bijeloga.
    Ne koristimo, ali niti ne mislim prodavati.
    Kako je govorila moja baka, ono što stoji ne ište, pa samim time niti ne smeta.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    E, fakat ste dale ljudima ideje što da ponude na burzi... Idem pretražiti podrum, he he he...
    jednom je jedna cura prodavala predobre šalice baš mislim na ovom forumu (ili na MiB, ali mislim da tu) i sve je užasno brzo nestalo - nisam se uspjela "dočepati" niti jedne stvarčice.

Meni se ne sviđa sve što je staro (naprotiv, neke stvari su mi užasno ružne), nego samo neki stilovi.
    A zahvaljujući apri imam i luster, a bome i moji frendovi. Ne znam sjećate se tih lustera, apri ih je nudila - baš su bili fora, iako nisu iz razdoblje koje preferiram

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

to su bili oni sa damama, balerinama, tako nekako?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo hrpu kristala i porculana, što cobalt a što bijeloga.
    Ne koristimo, ali niti ne mislim prodavati.
    Kako je govorila moja baka, ono što stoji ne ište, pa samim time niti ne smeta.
    To je istina AKO imaš prostora. Ako nemaš ili ako ti se nešto ne sviđa, tu je burza!

Ja sam se kristala riješila, ali porculan i majoliku još čuvam i stalno se premišljam što s tim (stoji u kutijama u podrumu). Kad mi je stvarno frka s prostorom (preuređenje i slične akcije) obično dajem dalje ono što nije za baciti. Problem je u tome što veći dio obitelji misli da to nije ni za prodati, pa tako čuvam stvari u kutijama i čekam da ekipa zaboravi na njih, a onda ćemo vidjeti...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandraL prvotno napisa Vidi poruku
    to su bili oni sa damama, balerinama, tako nekako?
    aha. iako ti meni nisu pasali, pa ja imam bez njih. Ali svi su bili predobri

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imam i ja nešto kristala. To je bio in poklon za vjenčanje prije skoro 22 god. kad sam se udavala
    Sad mi zauzima mjesto u kuhinji koja je i onako mala, ali još nisam imala onaj finalni poriv da sve pobacam.

Imam još i drugi problem....hrpu kukičanih tabletića i stoljnjaka koje je radila moja pok. nana (baka). Još mi je i sad njena slika pred očima gdje onako pogrbljena sa naočalama debljine pepeljare marljivo kukiča i veseli se što će nam to ostati u dotu. I sad ti imaj srca pa se riješi toga .

Sad sam malo pronjuškala po njuškalu i ljudi stvarno sve to prodaju...npr. ovaj oglas http://www.njuskalo.hr/sudje-posudje...-oglas-4650620

Još samo fali umjetno voće pa da idila bude potpuna

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da možemo ubaciti i suvenire tipa eiffelov toranj i gondola iz venecije

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam još i drugi problem....hrpu kukičanih tabletića i stoljnjaka koje je radila moja pok. nana (baka). Još mi je i sad njena slika pred očima gdje onako pogrbljena sa naočalama debljine pepeljare marljivo kukiča i veseli se što će nam to ostati u dotu. I sad ti imaj srca pa se riješi toga .
    Ajme ja to nemam srca, iako još ne vidim scenarij gdje ću te stoljnjake staviti na stol, nikad se ne zna, ukusi se mijenjaju. Ja imam jedan stolnjak koji je moja pokojna prabaka tkala, a pokojna baka heklala čipku na rubu. Dobila sam ga kad sam se udavala, i prekrasan mi je. Ali ne moš to stavit kad npr. imaš goste na večeri, pa da netko prolije crveno vino po njemu.
    Pitam ja baku "pa kad si ti stavljala takve stolnjake?". Veli ona "pa za blagoslov kuća".
    A ja ateistkinja, baš mi nema spasa

Pa ga samo nekad izvadim i gledam

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i ja nešto kristala. To je bio in poklon za vjenčanje prije skoro 22 god. kad sam se udavala
    Dobro si i prošla. Moja bivša gazdarica se udavala možda godinu-dvije poslije toga, i veli da je dobila desetak setova onih malenih šalica za kavu - bijelih na hrvatski grb.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja isto imam zbirku ručnih radova koje su radile baka i prabaka, a bila sam tak sretna kad se svekrva zainteresirala i uzela nešto od toga...

Neke stvari koristim, ali toga imaaaa brdo jer svrha nije bila samo korištenje nego sam proces vlastite izrade, a to mi ima ipak bitno drugačiji status nego kristal ili kobalt (simbol dobrostojećih familija iz nekih drugih vremena).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja imam od tatine tete nesto tog kukicanog i od bake. pricam o maloj kolicini i kad to pogledam iskreno osjetim miris dzema od marleice i gremtajga. znam da je sve to u glavi, ali cuvam iskljucivo iz sjecanja. a volim to sjecanje na ta dva mirisa.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj, a heklano je pak priča za sebe...
    Trebam promijeniti naziv u "Kuda sa kristalom, porculanom i heklovinom"

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vi stvarno ne koristite heklane stolnjake?! Meni su odlični (samo da je bod neki malo suvremeniji ), a i oni u kombinaciji platno-čipka. I koristim svakodnevno ovaj jedan što ga imam. I ne smeta mi ni prolivena kava ni vino, sve se to opere.

A kako mi bake i prabake nisu bile zainteresirane za heklanje nemam nikakvo nasljedstvo.
    Stoga cure, poslikajte i stavite na burzu!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne volim ni ja onaj špicasto rezuckani kristal. Nego nešto ovakvo;
    http://www.acron-trgovina.si/article...na-vaza-110216
    Ili sa cvjetnim motivima.
    A vidi koliko kristala, da nije to sa ovog foruma:
    http://www.njuskalo.hr/sudje-posudje...-oglas-3977127

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja volim moje kristalne čaše, pijuckati vino iz njih, mmmm...ali ostalo što sam dobila/naslijedila od kristala mi je, onak, bezveze, ne znam što bih s tim, pa mi stoji u kutijama, kod mame na tavanu.

A ovo što je noa linkala, ovaj hekleraj u modernoj verziji, obožavam. I sama radim nešto od toga. Spoj toga i turbo modernoga mi je genijalno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •