Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 79 of 79

Thread: Parne postaje- stanice...iskustva

kinder's Avatar

I ja nisam sklona kupovati no name proizvode, obično bude škrtac plaća dvaput. Isto tako sam sigurna da postoje iznimke.

6,841

Hoće netko meni neukoj objasniti u čemu je razlika u odnosu na peglu vulgaris ?

Freja's Avatar

Quote Originally Posted by martinaP View Post
    Odjednom ti nije tako mrsko peglati. I potrošiš upola manje vremena za istu količinu rublja. A uz sve to je ljepše speglano bez posebnog truda. Dovoljno?

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by martinaP View Post
    Razlika je u ogromnoj količini pare, pa je onda peglanje pjesma.
    Neusporedivo je lakše peglati, brže, jednostavnije,...

6,841

Quote Originally Posted by Freja View Post
    Odjednom ti nije tako mrsko peglati. I potrošiš upola manje vremena za istu količinu rublja. A uz sve to je ljepše speglano bez posebnog truda. Dovoljno?
    Skoro
    Last edited by martinaP; 21.09.2012 at 10:13.

Moja pegla vulgaris ispušta paru samo na najvišoj temperaturi peglanja.
    Kako je to na parnoj postaji? Mogu li peglati na nekoj manjoj temperaturi, recimo dvije točkice, da se ne spale sintetički konci na šavovima pamučnih majica, a da opet dobijem paru za lakše peglanje?

superx's Avatar

Škrtac , pa ja nisam bila škrta kada sam kupovala miele i electrolux, i sve je otišlo kad je otišla garancija, sad imam beko i ima 5 godina garancija i vrlo povoljnu cijenu, pa ako izdrži toliko za te novce super.
    A parna postaja za 250 kn ima 2 g garancije i radi super već 1, a isto ako krepa za 2 g kupiti ću novu, kada vidim cijene od 1600kn, zlo mi je.. ja kupim ohoho komada svakih nekoliko godina, i stalno su pod garancijom, a pegle su kod mene a i kod većine koje poznajem potrošna roba, par godina i nova!

Quote Originally Posted by mendula View Post
    Moja pegla vulgaris ispušta paru samo na najvišoj temperaturi peglanja.
    Kako je to na parnoj postaji? Mogu li peglati na nekoj manjoj temperaturi, recimo dvije točkice, da se ne spale sintetički konci na šavovima pamučnih majica, a da opet dobijem paru za lakše peglanje?
    Da , možeš smanjiti temparaturu i opeglati besprijekorno i najfinije komade robe , a para jednako izlazi.
    Ustvari paru ti puštaš pritiskom na gumb koje se nalazi na ručci pegla.
    Možeš pristiskom pare i peglati nešto na vješalici ( jaknu ) ili zavjese ....

Dobar dan, kupila sam tefal express anti-calc, sve je bilo dobro do na jednom kada mi se prilikom glačanja upalila crvena lampica i ponestajalo je pare a tekućine je bilo u glačalu. Pomoć, HVALA!!!

Storma's Avatar

Možda moraš očistiti ono na čemu se skuplja kamenac

Storma's Avatar

Moja je bila na servisu. Zaštopala se od kamenca. Rekli su da koristim destiliranu vodu, ili pola - pola, jer nam je voda puna kamenca.

Mojca's Avatar

Storna, koju marku imaš?
    Koliko te došlo čišćenje? Ako može ovak javno?

Osoblje foruma leonisa's Avatar

vidjela sam tefalovu u intersparu za 600nesto kuna i philipsovu u mercatoru za 800nesto kuna. s obzirom da ostale kostaju izmedju 1000 i 2000 jel ove valjaju?

Storma's Avatar

Moja je ovakva, samo mislim stariji model http://www.tefal.com.hr/All+Products...ss/Express.htm
    Taman nam je bila istekla garancija (da sam se bar ranije sjetila odvest ju na čišćenje grrrrrrrrrrrr). MM platio 130 kn, i vratila se super čista.

Mojca's Avatar

Samo 130!?
    A meni rekli 300 u jednom servisu.

Može pliz podaci o servisu da i ja svoju staru odnesem na čišćenje. Možda proradi.

Storma's Avatar

Meni je ovo prva parna postaja i neopisivo sam zadovoljna

Leonisa, daj linkove. Razlika u cijeni što se tefalovih tiče je u nekim stvarima koje nisu nužne. Važno je da možeš dotočiti vodu dok radi (ko u običnu peglu) jer ne moraš prekidati peglanje. I da je veći spremnik, naročito ako si sklona peglanju hrpetina veša :Kez: I što jači pritisak pare.
    Recimo, skuplja postaja od moje je bila 200 ili 300 kn više tada, a razlika je bila u tome što se na njoj mogao odvojiti spremnik za vodu a meni to stvaaarno ništa nije značilo. Ok, zgodno, al nije da ne mogu bez toga.

Storma's Avatar

130 samo za čišćenje. Rekli su nam oko 300 kn ako je *nešto* otišlo al srećom, nije. Našla sam ih na Tefalovoj stranici.
    Evo, ovi u Jurišićevoj.

ELEKOM SERVIS
    Jurišićeva 23
    10000 ZAGREB
    Tel:14 814 538
    Napomena: kad su nam je složili nešto nisu dobro zašarafili unutra pa buči :kez: al ne smeta pegli. Ponudili su nam da je donesemo (opet:kolut: ) i poprave to al nam sad nije zgodno jer je tamo teško naći parking (čitaj MM-u se ne da).

Ja sam svoju tefalku na čišćenje nosila u Robot dućan , oni šalju u Split( tamo im je servis).
    Platila sam čišćenje 80 kn ( toliko im iznos sat rada) + 20 kn dijagnostiku.
    Prezadovoljna sam,

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by Storma View Post
    130 samo za čišćenje. Rekli su nam oko 300 kn ako je *nešto* otišlo al srećom, nije. Našla sam ih na Tefalovoj stranici.
    Evo, ovi u Jurišićevoj.

ELEKOM SERVIS
    Jurišićeva 23
    10000 ZAGREB
    Napomena: kad su nam je složili nešto nisu dobro zašarafili unutra pa buči :kez: al ne smeta pegli. Ponudili su nam da je donesemo (opet:kolut: ) i poprave to al nam sad nije zgodno jer je tamo teško naći parking (čitaj MM-u se ne da).

Hvala. Budem ih zvala. Ak je zbilja stvar samo u kamencu, imati ću dvije parne stanice.

Storma's Avatar

ISPRAVAK: kaže MM 170 kn.

Mojca's Avatar

Ma i to je puno manje od 300. Ne sjećam s ekoga sam ja bila zvala, ali ove u Jurišićevoj nisam, ziher. Baš zbog parkinga.

Meni je ovo prva parna postaja i neopisivo sam zadovoljna

Leonisa, daj linkove. Razlika u cijeni što se tefalovih tiče je u nekim stvarima koje nisu nužne. Važno je da možeš dotočiti vodu dok radi (ko u običnu peglu) jer ne moraš prekidati peglanje. I da je veći spremnik, naročito ako si sklona peglanju hrpetina veša :Kez: I što jači pritisak pare.
    Recimo, skuplja postaja od moje je bila 200 ili 300 kn više tada, a razlika je bila u tome što se na njoj mogao odvojiti spremnik za vodu a meni to stvaaarno ništa nije značilo. Ok, zgodno, al nije da ne mogu bez toga.
    a ne znam mogu li naci linkovlje :D
    gledala sam na kutiji ovoj philips i ne pise nista o tome moze li se doljevati voda ili ne. i sta je veliki, a sta mali pritisak?

Storma's Avatar

Te su 5225 i 5125. Malo starija generacija, spremnik od litru. Evo, uspoređuj http://www.tefal.com.hr/All+Products...team+stations/

Leni's Avatar

Evo, ovi u Jurišićevoj.

ELEKOM SERVIS
    Jurišićeva 23
    10000 ZAGREB
    ja sam odnijela svoju peglu na paru, doduše koštala je poprilično..
    očistili su je temeljito za 89 kn...
    stvarno sam zadovoljna.
    nisam nigdje našla povoljnije, svi traže od 150-170 kn

Default Parna postaja

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Imam Euroflex parnu postaju. Nakon što probaš peglati s parnom postajom, obična pegla više ti nije dovoljna.

Lakše, brže, ljepše. Meni nije preglasno puštanje pare, uopće mi nije glasno. Jedino ljeti pretoplo, grije sunce i grije para. Pa smanjiš peglanje na minimum.
    Postovani, philips perfect care kako se ukljuci para da ide stalno? Tek sam kupila i probam ali para ide samo kad stisnem gumb?

mašnica's Avatar

Ima li netko ovu parnu:https://www.philips.hr/c-e/ho/glacan...eMddQWp2Yi-Ger

Prije 10tak godina imala sam Tefal bila je dobra, sad imam Philips koja mi se čini da ne radi kao prije, čistila i kamenac i sad nakon 2 god šteka. Točila destiliranu po uputama...
    Vrijeme je za novu pa ne znam koju uzeti ima ih puno na tržištu..

Quote Originally Posted by Luci.94 View Post
    Postovani, philips perfect care kako se ukljuci para da ide stalno? Tek sam kupila i probam ali para ide samo kad stisnem gumb?
    ja sam do sada promijenila dvije, i svakoj se gumb trebao pritiskati za paru (zadnja je neka philips, bila preskupa...)

Na mojoj philips je gumb na gornjoj strani ovog sto drzis u ruci jel. I on se stisne i svijetli lampica i tad para ide sama. Naravno tek kad je u polozaju peglanja i kad krenes.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Page 2 of 2 FirstFirst 12