Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: pomoć molim!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam za ove dvije, no imam frisko lose iskustvo s kupovinom jeftine sjedalice, pa bih ti samo napomenula da pazis ne sve ono uobicajeno, dakle da ima atest, da pase u tvoj auto itd, i posebno posebno obrati pozornost na to kako se montira, dakle prouci upute i vidi ima li nacin na koji se ucvrscuje pojas vozila, dakle kad sjedalicu namjestis, ima li nesto cime stisnes cvrsto pojas da ne mrda.

to je jako vazno. jako.

moja sjedalica koju sam kupila toga nema, i nije uopce u uputama. a ja sam gledala da ima i nasjela na pojam 'belt lock', sto ima, ali to nije to. sad sam se nekako snasla i ok sam, ali jos mi je uvijek onak fuj osjecaj.
    no bilo mi je hitno za kupovinu sjedalice, moj malac je nekako vise za kombiniranu nego ovu do 18 kg, te kombinirane s vlastitim pojasevima su uzasno skupe.... i bezveze.

za par mjeseci cemo morati kupiti jos jednu, mislim da ta nece biti jeftina.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovu Brevi sjedalicu (nisam sad sto posto sigurna je li isti model ali izgleda mi vrlo slično i bila je od 0-4 godine) mi smo dobili/ naslijedili od prijatelja i ja s njom nisam bila zadovoljna. :/
    Prvo, ne izgleda mi nimalo pogodna za novorođenče i ne znam stvarno kako bi smjestila novorođenče unutra (mi smo je dobili kasnije, kad je P imao već nekih 9, 10 mjeseci), odnosno što je najbitnije, nisam sigurna da se može montirati u smjeru obrnutom od smjera vožnje što je za novorođenče najbitnije.
    Ne mogu sad točno reći čime nisam konkretno bila zadovoljna, ali cijela sjedalica je bila nekako labava, pojasevi se nisu mogli dobro zategnuti, teško mi ju je bilo pravilno pričvrstiti u autu (a i tko zna jesam li uspjela ikad) - možda je razlog svemu ovome bio i što je već bila rabljena ranije, ne znam, ali nije mi baš za preporuku.
    Ja bi radije kupila neku bolju rabljenu sjedalicu nego ovu novu.

Baš me zanima šta će reći šefice.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvala puno na odgovoru!!!

ima netko iskustva BAŠ sa ovim sjedalicama? možda najbolje da ih odem pogledati uživo. ali se i bojim da neću znati prepoznati da li su sigurne ili ne

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ovu Brevi sjedalicu (nisam sad sto posto sigurna je li isti model ali izgleda mi vrlo slično i bila je od 0-4 godine) mi smo dobili/ naslijedili od prijatelja i ja s njom nisam bila zadovoljna. :/
    Prvo, ne izgleda mi nimalo pogodna za novorođenče i ne znam stvarno kako bi smjestila novorođenče unutra (mi smo je dobili kasnije, kad je P imao već nekih 9, 10 mjeseci), odnosno što je najbitnije, nisam sigurna da se može montirati u smjeru obrnutom od smjera vožnje što je za novorođenče najbitnije.
    Ne mogu sad točno reći čime nisam konkretno bila zadovoljna, ali cijela sjedalica je bila nekako labava, pojasevi se nisu mogli dobro zategnuti, teško mi ju je bilo pravilno pričvrstiti u autu (a i tko zna jesam li uspjela ikad) - možda je razlog svemu ovome bio i što je već bila rabljena ranije, ne znam, ali nije mi baš za preporuku.
    Ja bi radije kupila neku bolju rabljenu sjedalicu nego ovu novu.

Baš me zanima šta će reći šefice.
    hvala. nisam vidjela prije.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nama treba za dijete od dvije godine!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali se i bojim da neću znati prepoznati da li su sigurne ili ne
    to ćeš teško prepoznati.

ali potraži atest ECE R44/03 ili ECE R44/04,i ako ga ima, onda zadovoljava minimalne sigurnosne uvjete i ok je za kupiti.
    ako ga nema, nipošto ne kupuj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta moja nesretnica je imala taj atest pa ja ne mislim da zadovoljava minimalne sigurnosne uvjete. kako oni mogu biti zadovoljeni ako se sjedalica ne moze ucvrstiti, nego se pomice lijevo desno ohohoho vise od onih 2 cm ili koliko vec sefica kaze da se smije micati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda se samo u tvom autu ne može dobro pričvrstiti?
    zato savjetnice i kažu da nikome ne mogu reći koja sjedalica jest dobra, a koja nije (od ovih koje imaju atest), bitno je da ju prije kupnje čovjek namontira baš u svoj auto i vidi kako to funkcionira.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvala, Lutonjice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne moze ni u jedan auto. osim onoga koji ima one neke turbo sisteme pojaseva.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ne moze ni u jedan auto. osim onoga koji ima one neke turbo sisteme pojaseva.
    a ako uzmemo DOBRU sjedalica, a korištenu???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da je to bolja ideja. dvije-tri godine stara, pouzdano nije bila u sudaru, ima sve dijelove citave, ima i tu kopcu - da sam tako nesto nasla, kupila bih radije to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

korištenu može, ako nije bila ni u jednom sudaru, i ako nije starija od 8 godina. (mislim da je 8 godina, eventualno manje od toga, valjda će me savjetnice ispraviti ako treba).

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi imamo onu BUBU, i uopće nije loša.

Jedino kaj kod nje OBAVEZNO provjeri kak ti sjeda u auto, a preporučam da prvom prilikom (ako ju kupite) dođeš na Rodinu kontrolu autosjedalica (mi smo ju tek tam uspjeli namjestiti i učvrstit kak spada, i to nas troje!).

Znam da ovo ne zvuči baš kao neka preporuka, ali kad se jednom namjesti sasvim je dobra (možeš ju spustiti u poluležeći čak i dok je klinac unutra, ako zaspi za vrijeme vožnje).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Mi imamo onu BUBU, i uopće nije loša.

Jedino kaj kod nje OBAVEZNO provjeri kak ti sjeda u auto, a preporučam da prvom prilikom (ako ju kupite) dođeš na Rodinu kontrolu autosjedalica (mi smo ju tek tam uspjeli namjestiti i učvrstit kak spada, i to nas troje!).

Znam da ovo ne zvuči baš kao neka preporuka, ali kad se jednom namjesti sasvim je dobra (možeš ju spustiti u poluležeći čak i dok je klinac unutra, ako zaspi za vrijeme vožnje).
    ako ne nađemo neku pristojnu korištenu, idemo po BUBU!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kupili smo MAXI COSI PRIORI, rabljenu! baš sam sretna. ali nemamo upute i ne znamo je montirati. je l nam netko tko ima takvu sjedalicu može poslati upute?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

oprostite, ljudi, evo, našla sam na internetu upute

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno BUBU/Tvingo

Prijatelji su kupili tu bubu sjedalicu i u Škodi im je odlično sjela ( istina troje nas je navalilo na nju a četvrti ju je učvrstio i sada su kupili još jednu istu takvu za drugi auto ali u Tvingo je nikako ne možemo pričvrstiti, pleše na sve strane i tako sam žalosna kaj im nisam pomogla.Ima li neka kvaka ili jednostavno ta sjedalica ne paše u Tvinga ?

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno BUBU/Tvingo

Prijatelji su kupili tu bubu sjedalicu i u Škodi im je odlično sjela ( istina troje nas je navalilo na nju a četvrti ju je učvrstio i sada su kupili još jednu istu takvu za drugi auto ali u Tvingo je nikako ne možemo pričvrstiti, pleše na sve strane i tako sam žalosna kaj im nisam pomogla.Ima li neka kvaka ili jednostavno ta sjedalica ne paše u Tvinga ?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo dobili točno tu BUBU sa slike, bili kod Roda na namještanju i sad je super. Jedina zamjerka su pojasevi koji se čini mi se teško namještaju i kopčaju u onu kopču što dolazi između nogu. Al možda je tako i kod drugih, neznam jer nisam probala nijednu drugu.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: BUBU/Tvingo

Citiraj mama_i_vjeko prvotno napisa
    moguće da ne paše, a možda se i može nekako smontirati. te sjedalice se u biti teško montiraju ali se daju smontirati.
    koja filozofija
    ovaj vikend je pregled u zg, pa nek dođu, možda uspijemo

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: BUBU/Tvingo

Citiraj Inesica prvotno napisa
    Citiraj mama_i_vjeko prvotno napisa
    moguće da ne paše, a možda se i može nekako smontirati. te sjedalice se u biti teško montiraju ali se daju smontirati.
    koja filozofija
    ovaj vikend je pregled u zg, pa nek dođu, možda uspijemo
    Puno hvala!Ma i mislila sam ih poslati da netko od instruktora-roda pogleda.Mi je isto imamo u Cliu i oni u Škodi i ne mrdaju se niti jedna a ovo je strašno..Još kada je deda počeo filozofirati da neka napravimo čvor, pa da pojaseve provučemo tako i tako..Strašno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •