Kaže mi dr. opće prakse da se ova pretraga može obaviti jedino u KB Merkur ili privatno. Da li je to stvarno tako? Pitam zato što se još prije koju godinu pretraga mogla obaviti u svakom laboratoriju.
Kaže mi dr. opće prakse da se ova pretraga može obaviti jedino u KB Merkur ili privatno. Da li je to stvarno tako? Pitam zato što se još prije koju godinu pretraga mogla obaviti u svakom laboratoriju.
Ja sam se raspitivala prije ljeta, izdisajni test se mogao obaviti skoro svugdje. Radi ga laboratorij brayer, npr. Možda je tvoja dr mislila na test iz krvi, to se radi samo na par mjesta.
ne, baš je mislila na izdisajni
znaš li možda koliko dođe u Breyeru? U Poliklinici Nemetova je 350 kn.
ne sjećam se stvarno... evo stranica sa popisom svih pretraga, a ima i broj tel.
još da sam stavila link... http://www.lab-breyer.com/pretrage/sve-pretrage
To se može obaviti preko HZZOa. Zašto plaćati?
Koliko ja znam, oduvijek se radi samo u Merkuru. Ali ne znam da može ići preko HZZO-a. Tj. test se kupuje (oko 300 kn, ako se dobro sjećam), a sama analiza možda i može preko uputnice.
ma plaća se, barem mi je tako rekla moja liječnica prije mjesec dana. oko 300kn u rijeci na zavodu za javno zdravstvo.
bio je MM prije par godina, preko HZZO-a, u našem lokalnom laboratoriju. mislim da je platio 50ak kuna.
ja sam bila prija par godina, i sigurno je bilo negdje blizu, znaci vinogradska ili SD
prvi glas da je tako jeftino
izdisajni test je oko 300-350 k, kako gdje
rade u bolnicama, rade u privatnim lab, moja dr. obiteljske je radila, kupovala testne setove od proizvođaća
nekako mi se, u svom smanjivanju troškova, ne čini vjerovatno da bi hzzo to stavio na uputnicu
ali neću tvrditi
na uputnicu ide serologija na hp (iz krvi, ali to je "uzaludna" pretraga, jer se na osnovu nje ne propisuje terapija za hp), i stolica na hp
Napravila sam ga na uputnicu na ZZZJ na Mlaki u Rijeci, ali prošlo je bar 3 i pol godine od toga. Nisam ništa platila, imam dopunsko. Valjda se nešto promijenilo od tada. Očito na gore, tj. skuplje.
Mog je tatu doktorica opće prakse pozvala da kod nje napravi (ići će ovaj ili sljedeći mjesec), cijena je 300 kn iako ima dopunsko (on je RVI, tako da je oslobođen svega)
Izdisajni test se i dalje plaća, sigurna sam da je skuplji od 200 kn.Puno je pouzdanija izolacija H.Pilory iz uzorka stolice, tako da se izdisajni test sve manje koristi.
kao što je kinder rekla, može se ustanoviti prisutnost i preko stolice. moja mama ga je radila i mislim da je bilo besplatno. bolje se testiraj što prije jer je dosta nezgodna i dosta zarazna. liječi se antibioticima kroz par tjedana, ali znam da je moju mamu jako nagnjavila i da još nije sigurna da je se riješila.
Posljednje uređivanje od Jesen u meni : 02.10.2012. at 15:24
Pretragu preko stolice rade u Poliklinici Profozić i mislim da dođe najviše 100,00 kuna. Ako se nađe kod jedna osobe cijela obitelj se treba liječiti, jer se u protivnom vraća.