Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
stray, mislila sam samo na one koji nisu. Osim toga, disleksija je po mom iskustvu puno manji problem nego kronični ljenitis.
ma slazem se

cinjenica je d u hr djeca u skoli provedu vrlo mali broj sati i da se od njih ocekuje da samostalno uce. knjige su dosadne, zastarjele, predavanja gradiva su ista ko kad sam ja isla u skolu. kod velike kolicine djece oba roditelja rade i djeca bi trebala ucenje i zadacu odraditi sami. lako je iz ovakve kombinacije dobiti djecu bez radnih navika jer ako roditelji nisu svjesni da se djeci radne navike stvaraju kad ima 2 godine ne sa 15 tesko ce takvo dijete kasnije u zivotu samo od sebe postati odgovorno i vrijedno ako nije svjesno da je neorganizirana ljencina

treba stvarno mijenjati sistem skolstva, mozda ova prica ipak pokrene dio roditelja na pametnije ponasanje i dio djece na vecu odgovornost prema sebi

djeca trebaju strukturu i pravila da bi se osjecala sigurno, moraju imati nesto predvidivo. mi smo iz pecs-a preuzeli izrade dnevnog plana i napenalis obroke i fiksne aktivnosti (tipa skola ili sport ili muzicka skola) i oko toga izlistas ostatak aktivnosti. popikas obroke i red igranja red ucenja. ako nije premlad da odsmrdi cijeli dan ispred kompjutera ili ps3 onda nije ni premlad da koncentrirno radi i nesto korisno i uci