ma slazem se
cinjenica je d u hr djeca u skoli provedu vrlo mali broj sati i da se od njih ocekuje da samostalno uce. knjige su dosadne, zastarjele, predavanja gradiva su ista ko kad sam ja isla u skolu. kod velike kolicine djece oba roditelja rade i djeca bi trebala ucenje i zadacu odraditi sami. lako je iz ovakve kombinacije dobiti djecu bez radnih navika jer ako roditelji nisu svjesni da se djeci radne navike stvaraju kad ima 2 godine ne sa 15 tesko ce takvo dijete kasnije u zivotu samo od sebe postati odgovorno i vrijedno ako nije svjesno da je neorganizirana ljencina
treba stvarno mijenjati sistem skolstva, mozda ova prica ipak pokrene dio roditelja na pametnije ponasanje i dio djece na vecu odgovornost prema sebi
djeca trebaju strukturu i pravila da bi se osjecala sigurno, moraju imati nesto predvidivo. mi smo iz pecs-a preuzeli izrade dnevnog plana i napenalis obroke i fiksne aktivnosti (tipa skola ili sport ili muzicka skola) i oko toga izlistas ostatak aktivnosti. popikas obroke i red igranja red ucenja. ako nije premlad da odsmrdi cijeli dan ispred kompjutera ili ps3 onda nije ni premlad da koncentrirno radi i nesto korisno i uci