Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: usitnjavanje hrane

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno usitnjavanje hrane

moj vito ima deset mjeseci i već osam zubića a ja mu još uvijek moram skroz smiksat hranu jer ako osjeti komadiće ide mu na povraćanje! kako da ga privolim da žvače?ne želi jesti ako nije kaša...help

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrijeme je za drastične promjene

ponudi mu komadićke hrane na stolić da sam brljavi. po mogućnosti nešto malo mekše-kuhano, nema veze što će biti posvuda.
    daj mu nešto tipa korica kruha u ruku nek žvaklja i igra se (samo pazi da ne odgrize komadinu)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas je bila identicna situacija. A promijenila se upravo s ovim sto Mamita kaze da treba uraditi. Nekoj djeci, negdje sam citala da se to posebno odnosi na dojenu djecu, ne odgovara pasivan nacin hranjenja kao sto je guranje zlice u usta. Al zato brljave li brljave ako im se stavi u rucicu komadic necega.
    Ne gubi se kod svakog djeteta jednako brzo onaj refleks izbacivanja svega krutog sto dospije u usta. Ja bi, sto se toga tice, za moje dijete rekla da za dohranu nije bilo spremno sve do osmog mjeseca.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo još mali pa ne mamo zube no kad sam pročitala temu sjetim se male curice od 2,5 godine koja je počela isto tako -neće ništa što nije kašasto jer ju tjera na povraćanje ali nažalost ostalo do dan danas jer nisu ustrajali u vježbanju na veće komadiće nego joj davali samo i isključivo sve što papa smiksano tako da ona i danas ne može i ne želi ništa što nije smiskano i to hranjenje traje po sat vremena! tako da je bolje što prije neka se navikavaju na komadiće.sretno!

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jednostavno mu po malo uvodi "krucu" hranu. Ja sam svome misicu isto tako sve miksala osim voca evo do 13 mj. a onda sam mu pocela gnjeciti vilicom. Naravno ispocetka je slagao face i "vracao" hranu vanka ali s vremenom se navikao. Isto tako daj mu da gricka baby keks ili stapic da nauci upotrebljavati zubice. Moj mali necak ima nepunih 10 mjeseci a ugura cijelu napolitanku u usta i sazvaka je sa svega 4 zubica, kad sam vidjela nisam mogla vjerovat.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Isti problemi i nas muče.Međutim ja sam mu počela gnječiti hranu pa to i štima i ne štima.Najgore je što se on još uvijek jako često ispovraća pa i ono malo što pojede bude stvarno malo.Ja mu dam koricu kruha,kroki i komadičke hrane(mesa) pa onda sam žvače.Inače ima osam zuba,ali još uvijek u potpunosti ne zna što bi s njima.Najradije bi samo gutnuo,ali mu ja sve manje miksam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

L. ni dan danas ne može progutati ništa što nije smiksano i to vrlo tekuće. Uzme on i sam krupnije stvari rado u usta, mulja ih po pola sata, isisa tekućinu i onda pljune. Mene to već užasno brine.
    Najkrupnije što ponekad pojede je ona najsitnija tjestenina u juhi (nulice).

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A moja L grize na veliko, ja joj ništa ne usitnjavam. Gricka jabuku i bananu od voća, i kuhano povrće. Svakodnevno joj skuham baš recimo mrkvu u komadu i neko drugo povrće, pa rižu nekad i krumpir i imam puno manje posla nego kad su B i K bili u njenoj dobi. Oni su također bili naučeni na miksanu hranu.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Vid još nema niti jedan zub i hranu mu miksam,
    strah me da kasnije neće jesti krupniju hranu a opet mi je glupo forsirati ga jer nema zube.
    Prvi zubi nisu presudni u žvakanju i usitnjavanju hrane, pa prema tome bi on već sada trebao jesti veće komadiće
    Što da radim? da li da nastavim miksati dok ne krenu zubi ili ...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mirta, prestani miksati, sve će biti o.k., naviknuće se na male komadićke

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mirta, pa skroz sitno mu nasjeckaj, a rižu mu dobro skuhaj, da bude skroz mekana i nema potrebe da mu to miksaš

ja sam bojanu dugo miksala jedino grašak, jer ga drugačije nije htio jesti

ili možeš, za početak, dio mu izmiksaš, a dio mu dodaš sitno nakosano, da mu ne bude šok odjednom od tako velikih komadina hrane

pilic milic

Početno

Ja mislim da bi baš trebala početi nuditi komadiće hrane, jer to nema veze sa zubićima- biti će ti lakše, jer što je stariji teže će prihvaćati promjene.
    Filip je prva dva zubića dobio tek nedavno, a povrće mu uglavnom izgnječim vilicom, tako da ostanu grudice i ne buni se- jednako dugo žvače i sa zubićima, kao i kad je bio bez njih.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Prvi zubi nisu presudni u žvakanju i usitnjavanju hrane, pa prema tome bi on već sada trebao jesti veće komadiće
    Pa eto, sama si odgovorila. Nisu važni zubi, važni su pravilni pokreti mješanja i žvakanja hrane, pa taman i desnima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

luka ima 3 i 1/2 zuba i sve zivo moze prozvakati i progutati...ako hoce...
    dugo sam mu miksala (donekih 10mj. i mislim da sam trebala puno ranije poceti sa samo usitnjavanjem no, eto, polako ali sigurno jede sve krutiju hranu...
    meni je problem bio, osim sto ga je tjeralo na povracanje (valjda zbog onog refleksa kod dojene djece),sto mi je miksanoga puno vise pojeo a nije debeljus...

imam jedan trik za prelazak: uvijek ponuditi samo izdruckano i pokusavati koliko imate zivaca: pa,ako ne ide, jos malo usitniti...pa ako ni tako ne ide - skroz izmiksati...
    meni je to dosta pomoglo u prijelazno jfazi...
    ili ono sto je neko naveo-izmiksati jednu namirnicu a drugu,trecu(...)samo izdruckati...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi imamo taj problem. ima 4 zuba, ali kao da ih nema, ne kži čemu mu služe.
    dovoljno je da mu uleti kakva mala mrvica, odmah mu se diže želudac, pljucka, ili povrati. ima 8 mjeseci i ja i dalje miksam sve živo jer ionako jako malo jede...
    otkrila sam neko pecivo koje mu dam u ruku. njega jedino žvakulja, gricka, jede.... za divno čudo.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za hranu nezna čemu mu služe zubi i baš ne jede ako nije izmiksano. Ali npr. ugristi mamu za siku (a puno papa mljijeka) ili izgristi kljun od plaztične čaše... Jučer je izgrizao onu plastično-spužvastu podlogu za sunčanje, dok sam ja shvatila što se događa već je progutao nekoliko komadića... :/

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moja ima 13. mjeseci i grize samo ono što može sama držati u ruci, a tada može prožvakati baš svejuključujući meso. Od žlice očekuje samo gutanje i ako nije polutekuće ništa od jela. Ali ja ne brinem, jer sad ionako ništa ne jede osim voća, pa će se valjda u dogledno vrijeme predomisliti.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Moj F je bio naviknut na miksanje hrane i nije htio jesti osim ako nije izmiksano (slani obrok, sve ostalo je jeo i u komadima).
    I sta god da samo probala nije palilo.
    Do unazad mislim 4 mjeseca kad je sam poceo da jede sve nemiksano.
    Tako sam se radovala jer sam mislila da cu do skole morat miksat hranu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam isto dugo miksala hranu, najviše zato što imam fobiju od davljenja, pa me bilo strah. Nisam točno sigurna do kad, ali mislim da sam mu počela nuditi sjeckanu hranu nakon što je napunio godinu dana i to postepeno. Danas s 2,5 godine jede sve i žvače za 5.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Kore prvotno napisa
    Ja sam isto dugo miksala hranu, najviše zato što imam fobiju od davljenja, pa me bilo strah.
    ovo je bio i moj razlog za mixanje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo imali taj problem a rijesen je tako da sam mu davala ono sto mu je fino-kruhic,keks, cokoladicu i on je poceo sam vece komadice gristi, pa sam tijesto pocela kupovati osim onih tockica-zvjezdice i sl, pa krumpir kuhani koji je mekani polako sve veci komadici i sl, tako da je postepeno sam uzimao krutu hranu. ono sto mu je veliko ili zilavo on sam izbaci iz usta. :D

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

uf, danas ću probati
    (ali ga neću vezati u hranilici -ako se krene gutiti da ga lako okrenem naglavačke)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma nece se gutiti,nemoj velike komade, ali neka ne bude miksano-ispasiraj vilicom meksu hranu za pocetak-polako postepeno.
    javi kako ide

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cuj posto nema zube ne ocekuj da ce sada moci suitniti sam meso i sl, zato ti predlazem-krumpiric,tikvice,...i sl-polako i bez straha,ako vidis da zaista nije spreman pricekaj koji zubic.eto 8)

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ide :D
    usitnila sam mu dio hrane s vilicom a dio miksala i jeo je bez davljenja

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ma bravo,

onda mu samo, s vremenom, polako sve manji dio miksaš, a sve više stavljaš zgnječenog i neće ni skužiti kad prijeđe na potpuno nemiksanu papicu

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i ja sam do prije par dana sve miksala a sad joj samo zgnječim s vilicom i jede super. još uvijek nema zube ( Mirta ) pa je mene strah joj dati komad kruha da gricka koricu zdog gušenja, a mislim da bi joj to baš pasalo za desni.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa
    a mislim da bi joj to baš pasalo za desni.
    ma da, a desni su joj kao izmučene od zubića

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bravo mame!!!!! e sada postepeno samo do pasiranja vilicom pa na drobljenje, sitno rezuckanje. pratite tempo bebe, kada vidite da bez problema ovako papa na korak dalje, ne mojte da dugo se zadrzava na nekom obliku klope....joj kak sam to glupo napisala, al kuzite. same cete vidjeti kada ta hrana moze postati malo manje drobljena.
    a kruhic neka ima u rukici i neka masiraju desni, naravno u vasoj blizini, probajte s piskotima.one se jako brzo tope u ustima i fine su im jako :D

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja otpočetka uglavnom usitnjavam vilicom i nemamo problema. A. kuži čemu mu služe zubići i koristi ih. E, sad je počeo problem kad sam mu dala piletinu, a ono končići (kako je usitnjena) - nije htio (nisam sigurna da li zbog toga). drugi put - špinat, isto ostalo malo niti - neće (al prije ga je jeo). Da ipak miksam da ne bude tih končića?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

cure, piletina im bude suha, pa je najbolje davati diosa krilca; spada pod bijelo meso, lagano je, ali nije suho

pilic milic

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    cure, piletina im bude suha, pa je najbolje davati diosa krilca; spada pod bijelo meso, lagano je, ali nije suho

To sam i ja skužila- radije jede meseko s krilca, nego krto bijelo meso od filea jer je ukusnije, a i juhica je ukusnija

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

to sam ja čula da je jedan pedijatar preporučio da je to bebačima najbolji dio piletine, upravo zbog toga i bojan još uvijek jede samo kuhano sa krila

ostalo sad već malo i pojede, al ne prečesto, valjda mu ne paše

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo se isto mucili sa piletinom....

MM se zezao govoreci da cu mu u vrtic morat spremat mikser da si smiksa sendvic

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •